Extra Mahindra je super auto, ima starih i sa Peugeot XUD 9 motorima, i sa Renault-ovim Dieselima. Za malo keša puno daje. Nekada im je servis i prodaja bila u Sarajevu, pa se moglo do kraja 70-ih kupiti njihova izvedba Jeep-a Cj3B sa 2.2 Houricane motorom, i mnjenjačem sa 3 brzine, a može se i danas vidjeti pokoji primjerak u dobrom stanju i sa fabričkom bojom. Neuništiv je, idrago mi je da su se opet pojavili na ovom dijelu Balkana.
@Srečko
Nemoj se ti meni prijatelju uvrijediti

, ovdje smo da razmijenjujemo iskustva... Malo si se preoštro okomio na Nivu, ruske terence i njihov kvalitet. Čitam odavno tvoje postove koji nemaju smisla i odlučih da i ja nešto odgovorim. Tačno je to da ima modela koji hrđaju, ali to je vjeruj mi od auta do auta. Moja firma među ostalim ima 8 Niva i 3 Land Rover Defendera 110 i jedan 130, i terenci se koriste na terenu svakodnevno 24 h dnevno. Od navedenih Niva 2 su nam ostale od prije rata i one su 1600, 1989. i hvala Bogu još uvijek u upotrebi. Sa korozijom ima probleme samo jedna 1600 koja je bila posuđena ArBiH i pogodilo ju je milion gelera, tu smo digli iz mrtvih nakon sati i sati varenja, kitovanja i zamjene crijeva svih mogučih koja su u ratu samo štiklana, i jedna 1.7 1999. na mjestima gdje je kamenje i granje žestoko udaralo.
Kod Nive ti je kako te zapadne. Davno si u jednom postu napisao da je motor GM, i neke probleme koji nisu nerješivi, pa eto da ti odgovorim.
Motor nije GM, nego je u bobu isti kao i kod 1600, samo što je lanac zamijenjen zupčastim remenom i dodato single injection GM ubrizgavanje, između ostalog i alternator koji bi trebalo kod svake zamijeniti. Pukne tu i tamo posuda za vodu od brisača koja se zamijeni sa onom iz VW Golf 2, a imali smo problem sa jednom sa sinhronima 5. brzine pa smo mjenjač zamjenili sa onim od 4 brzine, koji smo na otpadu platili 20 eura. Sa vodom motor nema nikakve probleme, ako mislite roniti kolege su već navele modifikacije koje je potrebno izvršiti.
U poređenju sa L.R. na terenu Niva je neprikosnovena, jer bez uvrede Defender je toliko neudoban, pogotovu na kamenim putevima i kozijim stazama, čak sam jednom "Zaždio" glavom u plafon. U Nivi se na terenu osječam kao u Mercedes S klasi. Uz to L.R. je nekako trom, čak kada ga zaglavimo duboko u snijeg ponaša se kao krmak, iako je blokiran dif. i redukovan. Niva iskače i sama sebi traži put.
Kad su kvarovi u pitanju pod LR ležim u prosjeku svakih mjesec do dva mjeseca. Pucaju mu krstovi kardana kao da su ledenice, sa sponama problema milion. Kvačila crkavaju, difovi cure redovno. Nivama dušu uzimaju, ali ona i dalje vozi, i još napominjem da su vozila pod teretom stalno (materijal, alat i ostalo...). LR-u je jedino tu dobra osobina što može više povući i što više stane tereta. Još nešto:
LR u gradskoj vožnji troši 14l Diesela, dok niva svojih 11L benzina ne prelazi ni zimi.
Cijena LR Def. je katastrofa za ono šta nudi...
Ja i moje kolege Def. zovemo konzerva na točkovima.
Sve kad se sabere i oduzme WRANGLER ti je dobro rekao, a i ja ga citiram:
Ne kudi

a kojeg jahala nijesi..