HR OFF-ROAD FORUM

Dobrodošli na HR OFF-ROAD forum!
Sada je: pet stu 15, 2019 10:15.

Vremenska zona: UTC + 02:00


Pravila foruma


Pravila foruma



Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: poluosovina
PostPostano: pon lis 14, 2013 20:49 
Offline

Pridružen/a: pet ruj 21, 2012 18:11
Postovi: 48
poslao sam im mail sa slikama poluosovine, čekam odgovor, hvala puno srečko!!!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: poluosovina
PostPostano: sri lis 16, 2013 10:34 
Offline

Pridružen/a: pet ruj 21, 2012 18:11
Postovi: 48
Ponovo problem, zadnje poluosovine kao što sam prije rekao su iz jednog komada sa prirubnicama što idu na kraj poluosovine uz kotač, zadnja lijeva poluosovina sa prirubnicom je dužine 84,5 cm, debljine 27,3 mm, ima 10 zubi tj nutova, desna je dužine 62,5cm sa prirubnicom. Prirubnice su sa 6 šarafa i razmak između njih je 5 cm, sad me zanima jesu li ovo uopće ove poluosovine od land rovera iako kad sam skidao semering na točku po dimenzijama je bio od land rovera, pomagajte!!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: poluosovina
PostPostano: sri lis 16, 2013 18:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto svi 22, 2012 20:58
Postovi: 721
Uzmi svoju puknutu poluosovinu (najbolje obje) i idi kod njih pa na licu mjesta provjeri da li je to ono sto trebaš
Generalno ako je land rover onda bi trebalo i da su mostovi od landa a ako su mostovi tada su i svi elementi od landa....jedino ako je netko nešto prebacivao tada može bit problem no ljudi koji prodaju odmah će uočiti razlike ako je ima....kod nas kažu - daj materi dite- .....odnosno kada ti pokažu poluosovine odmah ćeš uočit razliku....ne zaboravi sa sobom ponijeti šubler...
Onaj u krem boje series II na ulazu u Crikvenicu me još uvijek muči . možda bude slijedeći projekt pa sam skočio na series II spare parts čisto onak da vidim kakve su cijene i ponuda ali mi se čini da tamo nije ono što je kod tebe???? nema tamo nikakve prirubnice....
http://www.paddockspares.com/parts-and- ... _SID=U&p=4
A evo i spare parts catalogue series II i III paše jedni na drugo
http://www.carolinarovers.info/?Itemid=212
Kako to izgleda imas kod repair manual part 4

Da raščistimo te series I II IIa i III
http://www.youtube.com/watch?v=1T-O4q7w0s8


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: poluosovina
PostPostano: čet lis 17, 2013 21:16 
Offline

Pridružen/a: pet ruj 21, 2012 18:11
Postovi: 48
hvala RI898RR na ovim informacijama, već sam nešto učinio, odnio sam ih meštrima i oni su ustanovili da su poluosovine sa prirubnicima što su bile na mom landu bile od tamića, naravno prepravljene, u blizancima sam naručio novu prirubnicu i novu poluosovinu pa javim jel sve leglo na svoje mjesto, hvala:)..


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: poluosovina
PostPostano: čet lis 17, 2013 22:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto svi 22, 2012 20:58
Postovi: 721
Generalno kod tih starih modela ljudi prije 15 ak godina nisu imali internet i bilo je nemoguće nabaviti originalni dio pa se pribjegavalo raznim modifikacijama
Konkretno na mome willysu je bio mercedes 220D iz 1967 zatim zvono i getriba od kombi mercedesa 206 istoga godišta, reduktor original, kocioni cilindar od tamića, hladnjak vode još nisam locirao, nosać osigurača od stojadina...prekidač zmigavaca i dugog svijetla od tamiča...itd itd vjeruj mi krv sam ispljuvao dok sam sve to otkrio ali uz veliku pomoć jednog od prijašnjih vlasnika koji mi je postepeno odavao zamke i tajne vozila.....zato me tvoj slučaj nije iznenadio....jer nije usamljen.....
Inače pogonski sklop poluosovina je potpuno jednak kao i na Willysu....a onaj site sam iskopirao sve manuale za landa nikad se ne zna jer kada budu trebali tada ih nece bit....


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: poluosovina
PostPostano: čet lis 17, 2013 23:18 
Offline

Pridružen/a: sri pro 14, 2011 13:20
Postovi: 34
Lokacija: Osijek
lasta je napisao/la:
teško ju je izbušit
trebao bi ju nekako iščačkat
izvadi i drugu
pa pogledaj s druge strane dali je moreš s čime pogurnuti
odnosno pogledaj da nema kakvi bolcn kroz sredinu diferencijala(odnosno u samom srcu)
ako ima treba uzet navojnu šipki što tanju i probat kraj tog bolcna izgurat na drugu stranz
jer ona bi treba ič lagano


Lasta je u pravu. Imao seriju IIa i poluosovine pucale ko kokice pred kinom. Definitivno najlakše i najbrže je skinuti suprotnu poluosovinu i izgurati ostatak one puknute. Šipka čak i ne mora biti pretanka da bi prošla kroz središte diferencijala, ali narafski mora biti dovoljno dugačka da izgura krnjotak na suprotnu stranu. Bušenje i vučenje = koplikacija i gubitak vremena.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: poluosovina
PostPostano: pet lis 18, 2013 00:21 
Offline

Pridružen/a: sri pro 14, 2011 13:20
Postovi: 34
Lokacija: Osijek
Alenfelix, žao mi je što ću to napisati, ali mislim da s novim poluosovinama i prirubnicama isto neće biti neke sreće. Poluosovine i mostovi serije IIa su poddimenzionirani i jednostavno loše napravljeni, pa poluosovine često pucaju čak i pri relativno benignim uvjetima vožnje. Situacija je još gora kod izvoženih 88-ica ili 109-tki s puno lufta u čitavom prijenosu od mjenjača i reduktora, preko kardana do diferencijala, kad ionako slabe poluosovine još češće pucaju zbog udaraca koje dobivaju uslijed lufta. Po mom mišljenju, više od u često mijenjanje poluosovina isplatilo bi se investirati u kupnju rabljenih čitavih mostova serije III ,koji su zapravo Dane, puno su žilaviji i u njima polusovine osim u ekstremnijim uvjetima vožnje ne pucaju. Sve ostalo je kompatibilno sa serijom II, a sama zamjena je brza te samim tim i financijski povoljna. By the way iskreno se divim entuzijazmu i ljubavi prema starim Landovima za koju jednostavno više nemam živaca ni vremena, ali me opet svaki put oduševi kad ih neko ima.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: poluosovina
PostPostano: pet lis 18, 2013 08:06 
Offline

Pridružen/a: pet ruj 21, 2012 18:11
Postovi: 48
janko pa za predpostavljati je da će pucati ali ići ću u rizik jer je dosta na njemu stvari mjenjano. Recimo prvi dif je od defendera jer ima diskove e sad zadnji tko zna od čega je, jel znate na seriji III jesu li poluosovine sa 10 ili 24 zuba, kako da prepoznam seriju III, njihov dif i ostalo??


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: poluosovina
PostPostano: pet lis 18, 2013 20:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto svi 22, 2012 20:58
Postovi: 721
http://www.paddockspares.com/576768-rea ... l?___SID=U

Long Wheel Base Series 3 ili LWB S3 ima sa 24 spline (zuba) poluosovine....mislim da je na njuškalu čovijek prodavao dvije 109 ke S3 .....prije 4 mjeseca....
Ako poluosovina nije original (nju je teško nači) nego aftermarket (zamjenska) tada će vjerojatno i pucati jer nije prošla fabričku kontrolu kavalitete a kako je vozilo staro vjerojatno su na tržištu i ostalesamo aftermarket stoga rado pucaju....pretpostavljam jer i nas muče isti problemi naime neki komadi koji su originalno pakirani još od Američke vojske iz drugog svjetskog rata su OK ali oni filipinski zamjenski (jeftiniji) su obično smeće .....
Ne čudi me stoga da su u očaju montirali poluosovinu od Tamića....
Kad budeš vraćao poluosovinu na poziciju jer kod mene ima prvi semering na glavčini a drugi je unutra unutar mosta na izlazu iz diferencijala....lako se ošteti....
Izbijanje puknute poluosovine sa kontra strane diffa da ali je onda problem kako izvuć onaj patrljak van....šteta što je magnet montiran na poluosovini za izvalčenje kod kolege pa ti ne mogu poslati sliku....čini mi se da uglavnom pucaju te duže poluosovine....
Mi ti imamo i poklopac kojeg na terenu nakon izvlačenja poluosovine montiramo nazad na glavčinu da možemo bez brige doć doma....jasno na prednji pogon...plus vijke sa kojima kao na radapciger izvućemo poluosovinu van....jer je na glavčini na prirubnici ostavljena rupa za bezbolno izvlačenje....e koji su to auti bili nekad.........a ne ovo danas....
Kao što reče Janko koliko ga volim toliko ga i mrzim....vremena - živaca i novca.....ali gušti su gušti....
slika

DA li je ovo tvoj?
slika

Ma Janko kada se okupi ovolikli broj budala tada skužiš da nisi sam i da ima još idiota kao i ti pa ti je malo lakše,,,,,
slika

Ovaj mi žulja oko već duže vrime.....
slika


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: poluosovina
PostPostano: sub lis 19, 2013 08:55 
Offline

Pridružen/a: pet ruj 21, 2012 18:11
Postovi: 48
Zaboravio sam kako ide sa postavljanjem slika ali evo link za pogledati moje vozilo http://www.oldschoolhr.com/forum/index. ... ic=25780.0
Zanima me na što treba obratiti pozornost u čuvanju poluosovina da ne puknu, ima li nešto posebno za pripaziti?? Ovu novu poluosovinu sam naručio iz Blizanci Banja Luka e sad kakvi su kvalitetom dijelovi vrijeme će pokazati. Postoje neki oglasi gdje ljudi prodaju dif sa poluosovinama i prirubnicama pa ću malo u obilazak da vidim jesu li to od serije3, jučer sam bio kod jednog čiče u Mostaru i baš sam se pošteno nasmijao, on je tih dijelova navukao da bi mogao još dva sastaviti ali ih krije ko suho zlato, ni čut da bi nešto prodao, hehe. Težak je bio čak i za pokazati dijelove, valjda ga opeklo prije kad ih nije bilo pa sad kad ih ima ne da blizu....


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 02:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
HR (CRO) by hecos