www.schnee-hr.com :: OFF ROAD FORUM HR OFF ROAD FORUM :: Pogledaj temu - rock climbing
www.schnee-hr.com
Dobrodošli na OFF ROAD FORUM!
Izbornik
HR OFF ROAD FORUMHome
FAQFAQ
ČlanstvoČlanstvo
Korisničke grupeKorisničke grupe
RegistracijaRegistracija
ProfilProfil
Privatne porukePrivatne poruke
LoginLogin/Out

Pretraži forum

Napredna pretraga

Sponzori foruma

Tko je Online
[ Administrator/ica ]
[ Moderator/ica ]

Slika mjeseca
Sudjelujte u izboru off road slike mjeseca na www.schnee-hr.com
odnosno
www.schnee-hr.net
Izbor off road slike mjeseca

Google
Google

rock climbing
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Započni novu temu   Odgovori na temu    HR OFF ROAD FORUM -> Jeep-tehnika
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
hdj80
Off roader

PostPostano: uto sij 10, 2006 16:53    Naslov: rock climbing Citiraj i odgovori

zakon video:

http://videos.streetfire.net/Player.aspx?fileid=408D6FB6-BDCC-4F9C-87C7-56BD743358CE&p=0

lik se sa nekim čudom popenje na 3metra vertikalnu stjenu, al mu špere fino rade
Site Admin

PostPostano: pon sij 16, 2006 18:58    Naslov: Citiraj i odgovori

hehe, nekim cudom, a?! Very Happy
evo ja cu ovdje ostaviti par slikica off road kolege koji se nalazi "preko bare" pa se nadam da ce podijeliti sa nama svoje iskustvo sto se takvih stvari tice...
za pocetak bi nam mogao nabaciti i karakteristike i sto se sve sprema napraviti na ovoj "bebi" u prilogu:

i jos 2 dodatne...

[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti Web stranice
marina
Gost

PostPostano: uto sij 17, 2006 12:43    Naslov: Citiraj i odgovori

Very Happy Very Happy Very Happy
to je moj braco Very Happy
samo sam htjela da kazem da je stranica super, i da se nadam da ce moj braco podjeliti svama svoje iskustvo i znanje i da ce konacno svoju "bebicu" prebaciti preko oceana !
pozdrav iz Mostara
ponosna seka
[Vrh]
EXTRM GP
Off roader

PostPostano: sri sij 18, 2006 05:37    Naslov: Citiraj i odgovori

Hvala na komplimentima i podrzzci.

Ovaj Jeep ( bebica ) u skoro istom obliku ja sam koristio u rockcrawl natjecanjima u Canadi i US od 1999 do 2003.2004 sam se odluccio povucci jer je natjecanje otisslo na jedan drugi nivo.Jedina razlika u ovome jeep-u i jeep-u kojem sam se natjecao je karoserija i roll cage .Karoseriju sam morao zamjeniti jer iskreno recceno nije bilo dijela bez ulupine a roll cage je bio popriliccno testiran za ccetri natjecateljske sezone i nekoliko prevrtanja .Evo malo tehnike:

'95 Jeep wrangler YJ
Karoserija posudjen iz '91 wrangler YJ
Motor posudjen iz '99 wrangler TJ
Mjenjacc Chrysler 999 auto 3 speed
Reduktor NP 231 sa Tera Low 4 to 1
Lift Kit Warn Black Diamond XCL oko 10 inch
Prednja Osovina Currie/Dana 44 Warn poluosovine ARB Air Locker 4.56 Disk Koccnice Warn Premium Hubs
Strazznja Osovina Currie/Ford '9 High Pinion Currie poluoosovine ARB Air Locker 4.56 Disk Koccnice
Winch Warn 9500 HS
Gume '37 Good Year MTR's
Felge American Eagle Rockcrawler 15x10 Beadlock i joss nekoliko sitnih stvarccica

U Stvari ovaj jeep je napravljen za uzzivanje u off road vozznji i penjanje preko velikog velikog kamenja

EXTRM GP - Driven Daily Build To Go Extrm
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku MSNM
ZENTEREN
Moderator

PostPostano: sri sij 18, 2006 17:07    Naslov: Citiraj i odgovori

nije lose vozilo.
mozda da slozis jos jednog pa malo dodjes utrkivati u hrvatsku.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
EXTRM GP
Off roader

PostPostano: čet sij 19, 2006 05:28    Naslov: Citiraj i odgovori

Hvala , Mislim da ccu dovucci ovaj jeep ili napraviti nessto novo pa se vidimo,takodje zzelio bih pohvaliti tvoj off road centar izgleda veoma dobro .
MarkoNissan
Off roader

PostPostano: čet sij 19, 2006 14:44    Naslov: Citiraj i odgovori

EXTRM GP je napisao/la:
Hvala na komplimentima i podrzzci.

Ovaj Jeep ( bebica ) u skoro istom obliku ja sam koristio u rockcrawl natjecanjima u Canadi i US od 1999 do 2003.2004 sam se odluccio povucci jer je natjecanje otisslo na jedan drugi nivo.Jedina razlika u ovome jeep-u i jeep-u kojem sam se natjecao je karoserija i roll cage .Karoseriju sam morao zamjeniti jer iskreno recceno nije bilo dijela bez ulupine a roll cage je bio popriliccno testiran za ccetri natjecateljske sezone i nekoliko prevrtanja .Evo malo tehnike:

'95 Jeep wrangler YJ
Karoserija posudjen iz '91 wrangler YJ
Motor posudjen iz '99 wrangler TJ
Mjenjacc Chrysler 999 auto 3 speed
Reduktor NP 231 sa Tera Low 4 to 1
Lift Kit Warn Black Diamond XCL oko 10 inch
Prednja Osovina Currie/Dana 44 Warn poluosovine ARB Air Locker 4.56 Disk Koccnice Warn Premium Hubs
Strazznja Osovina Currie/Ford '9 High Pinion Currie poluoosovine ARB Air Locker 4.56 Disk Koccnice
Winch Warn 9500 HS
Gume '37 Good Year MTR's
Felge American Eagle Rockcrawler 15x10 Beadlock i joss nekoliko sitnih stvarccica

U Stvari ovaj jeep je napravljen za uzzivanje u off road vozznji i penjanje preko velikog velikog kamenja

EXTRM GP - Driven Daily Build To Go Extrm

bebica ti je mrak! kako je dobro vidit na njoj onu naljepnicu HR dok ukrocuje americka bspuca!! Very Happy svaka ti cast! mozes li rec, ako znas i ako nije neka tajna kolko te je ovo sve izislo u $, €, u cem ti je zgodnije... znam da nije u soldima sve Smile , ali svaki dan gleam take slike i bas me znaima kolko je potebno suske za taki gust...
jeep forever

PostPostano: čet sij 19, 2006 19:38    Naslov: Citiraj i odgovori

Bog EXTRM GP, da se i mi pozdravimo napokon, nije tu mjesto ali pošto se o tehnici radi nikad nigdje nije krivo mjesto. Tvoj Jeep - Well done, i like this game. Interesira me samo nešto:
Prije 4 godine kad sam kupovao lift bio sam neodlučan između mog EXP 5,5" coil lifta i Black Diamonda, čak se tada i drugaćije zvao, ako se ne varam naknadno je Warn otkupio tu firmu i sad je to sisteer brand. Odlučio sam se za EXP-a jer ga je bilo više na tržištu dok je ovaj odjedanput nestao iz svih kataloga i prodaja. Mislim da nisam pogriješio na kraju, jer mi tu u HR i ne prakticiramo previše čisti Rock Crawling već nešto miješano sa Mud racingom i brzincima pomiješanima sa hill climbingom u blatu. EXP ako se ne varam je u biti Pro Runner ogibljenje i isto tako mi se veoma dobro pokazao na brzim dionicama, a po cesti slobodno mogu raspaliti i 140km na sat bez straha. Međutim ne pišem ti ovo da bih hvalio moj EXP već u meni već godinama postoji crv sumnje - dali sam pogriješio. Naime u Europi još nisam vidio u živo B. Diamonda. E sada:
1. Koliko je realan lift black diamonda bez ostalih elemenata ( body lift... )
2. Kako se ponaša na cesti ( pošto je ipak u pitanju long arm suspension )
3. Kako se ponaša u brdima na blatu - npr. boćni nagib...
4. Blato - mud bogger? pola metra & +
5. Brzi udarac u prepreku - npr. kanal ili kamen, trupac... ( dali ima posljedice po ovjesu ?
6. Održavanje
7. I sve ukupna tvoja ocjena te dali je bilo dječjih bolesti ovjesa kao na prvim serijama EXP-a
Kao netko koji ga koristi već niz godina, volio bih upravo od tebe čuti iz prve ruke tvoje mišljenje. Interesira me jer i sam prodajem te artikle, a pogotovo za marku Jeep, te uvjek ima upita i svaki proizvod ima svoga kupca. Bio bih zahvalan na realnoj procjeni. Ako ovjes ima mana Embarassed
onda mi slobodno pošalji private message Laughing . Nemoj da ovi Roveristi i Suzukijaši nađu temu za nas vući za nos mig .
JF
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
EXTRM GP
Off roader

PostPostano: pet sij 20, 2006 05:24    Naslov: Citiraj i odgovori

Bog Drusstvo

Marko da tebi prvo odgovorim ,Hrvatska je meni duboko u srcu i to ne krijem mnogi su me pitali ssto HR znacci i kakva se zastavica viori na mojoj anteni tako da ti ja dodjem kao promidjbeni spot za lijepu nassu.Prosto je nemogucce recci koliko je utrosseno za jeep u stvari strah me i pomislit.Sve ssto vidiss na jeep-u osim farbanja sam ugradio,napravio i modificirao sam i mogu ti recci bilo puno puno posla .Veccinu dijelova koji su ugradjeni na jeep sam dobio ili kupio po posebnoj cijeni od sponzora za vrijeme natjecanja.Ako zzeliss napraviti nessto da mozzess gusstat kao ssto mi gusstamo treba ti otprilike $US 15 000 plus cijena Jeep-a naravno.Sve ovisi o tome ssto zzeliss ugraditi tako da tih 15 tak tisucca mozze oticci malo manje ili puno visse.U ovome trenutku Chrysler ima odliccnu verziju " Trail Ready" Jeep Wrangler Rubicon koji dodje sa svim malim sitnicama koje ti trebaju direktno sa linije.Jedini problem je u tome ssto se samo prodaje u Americi i Kanadi no ako poznajess nekoga ovdje to i nije problem.Ako te joss nessto interesuje meni cce biti veoma drago da ti pomognem .

JF sada da i tebi odgovorim.

Ovaj kit je izassao '99 kao Warn Black Diamond XCL kit.Kada je predstavljen na SEMA Show te godine bio je pravi hit .Na RTI natjecanjima YJ jeep je pobjedjivao svaki TJ ssto je vlasnike TJ vodilo u ludilo.U tom trenutku na trzzisstu nitko nije imao Long Arm kit osim Warn-a .Poslije predstavljanja ovog kit-a Rubicon Exp je izassao sa " long arm kit " za TJ a sada ih imass milion na trzzisstu.Ja sam kit dobio za simboliccnih $500 vjerovao ili ne preko svoga prijatelja koji je dealer za Warn kao dio promidjbene kampanje .Instalacija kit-a je bila priliccno zafrknuta joss gora time ssto sam ja izbacio svoje originalne diferencijale i ubacio nove.Morao sam zavariti sve nove nosacce na diferencijale odrezati nosacce gibnjeva izrezati dio unutrassnjosti prednjih blatobrana izbussiti milion novih rupa postaviti SYE kit na reduktor napraviti nove kardane i novi auspuh.Kazzem ti noccna mora uzelo mi je oko deset dana i oko 80 sati da bi sve zavrssio i mogu ti recci isplatilo se .Sa ugradjenim XCL kit-om jeep je bio visocci za oko 8 inch + 1.5 inch body lift-om + malim preinakama na prednjim zadnjim blatobranima ( ubacivanje TJ fender flares) ja sam bio u stanju postaviti '37 gume na 15x10 felgama bez ikakvih problema.Kada sam sve zavrssio i izvukao jeep prvi puta na cestu bila je velika razlika (do tada sam imao '33 gume i veoma tvrdi Superlift kit ) Na cesti nije uopcce bilo problema jeep je bio veom ugodan za vozit bez obzira koliko brzo sam vozio a vozilo se brzo imao sam potpunu kontrolu prilikom koccenja ista pricca potpuna kontrola.Na off road-u brzincima bilo je joss bolje zahvaljujucci long arms ,dugim coil over amortizerima i sa 5 psi pritiska u gumama bilo je kao jahanje na valovima (prvi puta kada sam izvukao jeep testirao sam jeli sve zavareno propisno vozecci super brzo na cesti punoj uvala tako da je jeep bio visse u zraku nego na cesti i sve je bilo u redu ). Kao ssto sam ti vecc rekao jeep je bio puno mekssi tako da pri penjanju na brdima ,prelazecci preko kamenccura tocckovi su bili uvijek na zemlji ali karoserija se puno visse naginjala naroccito na boccnim nagibima prvih nekoliko puta mislio sam da ccu se prevrnuti .Trebala mi je cijela godina da se naviknem na tzv "body roll ".Za ccetri sezone natjecanja vozio sam jeep kroz lude boccne nagibe ponekad sam bio u stanju dodirnuti tlo pored sebe i nisam se prevrnuo ( ssto je dokaz da je jeep veoma stabilan sa ovom suspenzijom) , ali zahvaljujucci pogressnim odlukama i malo jaccem pritiskanju gasa prevrnuo sam se oko 15 tak puta .Nisam veliki ljubitelj blata ali svaka avantura ovdje je blatava jer kad se vozass po Ontariju sjeverno istoccnom djelu US htio ili ne morass zavrssiti u blatu i mogu ti recci jeep ide bez problema jedini problem je ccissccenje kasnije.Odrzzavanje nije neki problem ja obiccno operem jeep poslije svake avanturice provjerim sve i podmazzem ,svaka "control arm & bushing " imaju mazalicu.SSto ti kazzem cjelokupna ocjena kit-a (1 do 5) 3+ prednji dio ( osovina ) solidna ccetvorka ,nazzalost zadnji dio ( osovina ) dva plus amortizeri nisu dovoljno dugi "not enough travel" i kut pod kojim su postavljeni nije bass najbolji tako da geometrija nazad nije bass najbolja naime amortizeri su pod previsse osstrim kutom tako da se desi da kada se uspinjess na velikom nagibu prednji lijevi toccak ponekad zavrssi u zraku ili ako praviss osstro lijevo skretanje pri malo veccoj brzini lijevi toccak zavrssi u zraku.Sve"long arm" suspenzije imaju ovaj problem medjutim TJ ima sway bar na zadnjoj osovini tako se neosjecca toliko.
Trenutno na trzzisstu mozzess kupiti za TJ YJ Antirock Swaybar od Currie Enterpr. pa se problem prednjeg lijevog toccka u zraku mozze rijessiti veoma brzo.Ja sam nabavio neke nove amortizere ovi koje trenutno imam su dossli u sklopu kit-a i priliccno su zastarili ,a takodje hoccu da sredim geometriju nazad .Iducci tjedan poccinju modifikacije pa ako si zainteresovan mogu ti poslati slike pokazati kako projekt napreduje.Planiram zavrssiti jeep do proljecca provjeriti sve a onda ako bude sve OK i dobaciti do Hrvatske.Na kraju ssto da ti kazzem da li si pogrijessio ? Nisi Pro Comp je dobar !Ja poznajem tipa ovdje koji ima suspenziju kao tvoj nikad se nije zzalio svaki vikend se vozika po brdima i jeep radi veoma fino . Jedina stvar koju je on promjenio su " bushings" naime on je ubacio tzv. Johny Joints tako da ima visse flex i malo duzze amortizere .Ako si ti zadovoljan kako tvoj jeep radi nemoj dopustiti nikome da te zafkava, a pogotvo Rover & Suzuki puccanstvu na kraju krajeva there is only one original jeep i i oni nam nemogu nissta .

Pozdrav Igor
ZENTEREN
Moderator

PostPostano: pet sij 20, 2006 11:26    Naslov: Citiraj i odgovori

e samo da ti predlozim jednu stvar ako mislis raditi preinake na ovjesu. Zam zasto ti se prednji kotac ponekad dize u zrak. Direktno ne radi se bas o amortizerima po mom misljenju, vec je stvar u geometriji zadnjih donjih i gornjih ruku, i ako je to krivo postelano i da imas kratke ruke ista stvar. Nabavio sam jedan suspension calculator koji jako dobro radi. Znam zato sto sam radio long arm ovjes na svom suzukiju i ista stvar mi se dogadjala, godinu dana sam se raspitivao po americkim forumima i rijetko tko je znao rijesenje ovog problema.
Gdje je greska. Greska je sto vecina proizvodjaca ovjesa ne zna gdje je CG (center of gravity) na pojedinom vozilu. Simetrale donjih ruku i gornjih ruku kod prednjeg i zadnjeg kraja moraju se spajati u CG tocki. Iskreno to je na Wrangleru jako tesko izvesti buduci da mu je CG na zadnjem dijelu i dosta nisko. U to sve treba ukombirati i kut gornjih i donjih ruku na zadnjem kraju. Cilj je postici sto manji anti-squat u postotcima, a to zanci koliko ce ti zadnji kraj potonuti prilikom optercenja kad kreces ili ubrzavas. To se ne rijesava tvrdjim oprugama ili jacim amortizerima vec samo sa geometrijom. Ako stavis tvrdje opruge ili amortizere samo prividno ces rijesiti rijesenje.
Jos jedna bitna stvar u tome zasto ti se dize samo prednji lijevi kotac?...jer imas preveliki anti-squat pa kad autu zadnji kraj potone koliko mu opruge dozvoljavaju onda ti se auto pocinje naginjati zbog prijenosa sile sa kardana na diferencijal- odnosno zeli zaokrenuti auto u kontra smjeru od okretanja kardana.
Jos jedna velika stvar koja ti se mogla desiti je da kad si radio nove nosace na zadnjoj osovini da si nesto zeznuo u mjerama u kojima bi oni trebali biti. Nije da kritiziram vec samo zelim napomenuti da ponekad i 10mm zna igrati veliku ulogu.
To je bio vjeciti problem koji su inzenjeri automobila tesko savladavali kod vozila sa zadnjim pogonom i krutom osovinom otraga kako smiriti prednji kraj kod velikih ubrzanja i naginjanje vozila u jednu stranu. Najcesci primjer su bili stari americki automobili. Kad gledas auto odozada kad mu neko stisce gas do kraja kao da mu je nesto puklo na zadnjoj desno strani Smile)
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    HR OFF ROAD FORUM -> Jeep-tehnika Vremenska zona: GMT + 02:00.
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Stranica 1 / 8.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

© schnee-hr.net
Protected by Anti-Spam ACP