HR Off road portal
ORK Schnee
Dobrodošli na site!
Javite detalje o događanju i time informirajte dio javnosti ... :)
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OD SVEGA PO MALO
ZABAVA
KONTAKT
AKO NISTE ZNALI...
::: C I T A T :::
Jučer sam bio pametan. Stoga sam ľelio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.
Sri Chinmoy
JESTE LI ZNALI DA ...
... zarez napravljen na kori stabla uvijek ostaje na istom razmaku od tla iako stablo konstantno raste?

RAZGOVOR SA Ms. FRANÇOISE GRACIET HOLLENDER, EURO4X4PARTS
11.10.2017.

povećajKratki razgovor sa suosnivačicom Euro4x4parts - Françoise Graciet Hollender, dugogodišnjom sudionicom na off road evenu Croatia Trophy, prvenstveno kao suvozačica Francu Daurelle u prepoznatljivom narančastom Land Roveru, a i kao sponzor:
--
Već godinama dolaziš u Hrvatsku na Croatia Trophy (CT), što Te najviše privlači?

-
Prije svega, volim se utrkivati jer me to tjera da nadilazim svoju zonu udobnosti. ...

[više]
OFF ROAD DRUŽENJE U KUTINI
10.10.2017.

Dečki iz ORT Kutina organiziraju druženje predzadnji vikend u listopadu - 21/22.10.2017., te pozivaju sve koji planiraju doći da obavezno prijave svoj dolazak najkasnije do srijede, 18.10.2017., do 20,00 sati na jedan od slijedećih telefona:

+385 (0)99 6666 765 - Alojz Jalžečić
+385 (0)91 1740 465 - Igor Slota
+385 (0)98 430 401 - Zoran Knežević


Neka vam ne bude teško obaviti prijave, znači najaviti se makar i putem SMS-a, obzirom da je organizatoru uvijek problem sa neodgovornim ljudima koji ne razmišljaju da treba pripremiti dovoljnu količinu hrane, organizirati rutu sukladno broju vozila i sl.

Trasa će biti za soft i hard vozila - treba li uopće navoditi da se pod spominjanjem "hard" vozila smatra da vozila imaju vitlo?
Oni koji misle da imaju vozilo za hard kategoriju, a nemaju vitlo, neka se prijave za trasu softa jer je vitlo za hardaše obavezno.

Okupljanje
sudionika je u planu do 09,00 sati u subotu (21.10.), i to u Repušnici, na adresi Vinogradska 110. Krenite ranije, nemojte kasniti, nije u redu prema organizatorima koji planiraju dužinu trase, a niti prema ostalim sudionicima koji dolaze na vrijeme.

Pokažite poštovanje na taj način, ako zbog ničeg, onda zbog truda ljudi koji to rade i koji znaju zašto su postavili određeno vrijeme za prijave i start vožnje.
Do 09,30 sati je na rasporedu doručak, a sam start vožnje u koloni je predviđen za 10,00 sati.
Kotizacija po osobi iznosi 150,00 kuna i uključuje hranu i piće za oba dana.
Što se tiče spavanja, osiguran je smještaj za kampiranje, tako da možete ponijeti šatore ili opremu za spavanje u vozilima.
DOPUNA INFORMACIJA
Svi koji žele spavati u čvrstom objektu, mogu obaviti rezervacije soba na brojeve telefona:
+385 (0)98 222 955 - OPG LESARAC
(malo dalje ali povoljnije);
+385 (0)98 222 500 - KOHEH
(blizu mjesta okupljanja)
2. TOUNJ TROPHY 2017.
09.10.2017.

2. Tounj Trophy su organizirali otac Milan sin i Renato Puškarić, a vožnja se odvijala u nedjelju 08.10.2017. po šumi na tounjskom području. Trasa je podsjećala na teren sa Croatia Trophy.
Klizavi usponi i spustovi, nekoliko prelazaka preko vode, bočni nagibi, mulj i blato koje vas doslovno "usisa" tako da se, kad ugazite nogom samo 10-ak centimetara, morate boriti da biste ju izvukli, a o teškim vozilima koja "potonu" ne treba ni govoriti.
20-ak kilometara
road booka bio je pravi gušt za odvoziti. Iako je ovo bilo interno druženje, prema informaciji organizatora sudjelovalo je 19 raznih vozila (13 terenaca, 6 qoudova, 1 buggy).
Cijelu trasu su završila samo 2 terenca i 3 qouda, dok je posadu Toyote LC (IT), koja je odvozila trećinu roadbooka i željela dalje, organizator uputio prema cilju nakon odvoženog posebnog ispita, a sve zbog rampe i zatvaranja trase, tj. vremenskog ograničenja prolaska ostatka road booka.
Pehari za vozače su bili originalni - naime, odrezani su dijelovi trupaca na kojima su dabrovi savršeno izgrizli, odnosno "obradili"dio trupaca, pa su odrezani dijelovi zaista izgledali kao pehar.
Cijelo druženje i trasa su bili odlični, dečki i cure iz ORG su odradili dobar posao i sada nam preostaje čekati 3. Tounj Trophy te se nadati pozivu (obzirom da je ovo ipak bilo na razini druženja s pozivom).
Poredak posada je ovakav:
1. Zlatko Šurina - Matija Novosel (Suzuki Samurai), ZG off road
2. Darko Jurekić - Snježana Jurić (Nissan Patrol), ZG off road, ORK Schnee
3. Ljubiša Cvijić - Milan Lukić (Toyota LC), posada iz Italije
Qoud:
1. Leo Grdić
2. Paolo Laginja
3. Denis Grdić

Organizator zahvaljuje svim sudionicima na dolasku.
ODGAĐA SE "OFFROAD ADVENTURE CAMP 2017."
23.09.2017.

Nevrijeme koje ovih dana gospodari cijelim svijetom u vidu oluja, potresa i poplava, djelomično je zahvatilo i našu zemlju, te je zbog poplave i oštećenja na Offroad parku na kojem se trebao održavati 1. Offroad Adventure Camp 2017., isti događaj odgođen.
Organizator je objavio i ovo priopćenje za javnost:

Offroad Camp
Zagreb, 21. rujna 2017.

Prvi i jedinstveni međunarodni sajam automobila, motocikala te kamping i prateće opreme za boravak u prirodi koji se trebao održati od 27. rujna do 1. listopada kod Westgate Shopping Citiya u Zaprešiću, odgođen je do daljnjega zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

Izuzetno nepovoljne vremenske prilike koje su zadesile Hrvatsku posljednjih nekoliko dana prouzročile su značajna oštećenja na Offroad parku u sklopu kojeg su se trebale održavati offroad prezentacije vozila, extreem offroad demonstracije i natjecanja te motocross demonstracije i natjecanja.

O novom terminu održavanja Offroad Adventure Campa organizatori će u najkraćem mogućem roku informirati javnost, a sve ostale informacije mogu se uskoro dobiti na našoj službenoj stranici: offroad-camp.eu, FB i Instagram profilu.


Notice for Offroad Adventure Camp 2017. (EN)

TRODNEVNI OFF ROAD CUP ORK KRIŽEVCI
12.09.2017.

Završilo je 11. off road druženje u organizaciji ORK Križevci na kojem ste se mogli voziti u soft, hard ili turist disciplinama prema vlastitim željama, a ove je godine sudjelovala je 41 posada.
Organizator je za petak (08.09.2017.) pripremio noćni road book dužine 16-ak kilometara, trasa je bila ista za sve (soft, hard), a nakon te prve etape se nastavilo druženje uz logorsku vatru i roštiljanje.
Noćna etapa se vozila sama za sebe, odnosno, vremena se nisu pribrajala suboti i nedjelji, nego je organizator podijelio nagrade za prva 3 mjesta za vožnju u petak na noćnoj etapi.
Prve 3 posade su:
1. Gregor Radkovič - Laura Stopar (SLO)
2. Darko Jurekić - Snježana Jurić
3. Miroslav Narančić - Nenad Zamljačanec

U subotu se startalo na 2. etapu dužine 40-ak km (soft, hard), te turist.
Roadbook, petak-subota-nedjelja, nije bio prezahtjevan kako se očekivalo obzirom da je ranije palo dosta kiše pa je i većina nas očekivala da će zbog toga i teren biti neprohodniji.
Bilo je i blata, i uspona, spustova, vitlanja (i na hardu, i na softu), i nagiba, uglavnom, svega što čini jedno off road druženje/natjecanje.
3. etapa se vozila u nedjelju i bila duga oko 11 km, a završavala je posebnim ispitom za softaše i hardaše.
Softaši su vozili jedan krug brzinac, dok su hardaši imali svoj krug (start-cilj) sa blažim i sa strmijim spustovima, te jednim podužim usponom da bi zatvorili "načeti" krug gdje su i startali.
Uglavnom, sve je prošlo dobro (osim jednog kvara na vozilu zadnje posade cca 5-10 metara prije ciljne linije).
2. i 3. etapa su se zbrajale za nagrade, a tu su najbolje posade bile:
HARD road book
1. Igor Slota - Zoran Knežević
2. Gregor Radkovič - Laura Stopar (SLO)
3. Zlatko Šurina - Damir Muharemović

SOFT road book
1. Petar Baf - Dean Tominić
2. Siniša Mogorović - Almedin Musić
3. Matej Jelenković - Goran Đurković

BRZINAC
1. Nenad Dumić
2. Petar Baf
3. Nikola Šušanj

Organizator je dodijelio i Fair Play nagradu Rolandu Krehula.
Poredak svih posada softa, harda i turista će vjerojatno biti objavljen na stranicama organizatora.
ORK Križevci zahvaljuje pokroviteljima i sponzorima koji su omogućili da se održi 11. Off road Križevci 2017., a navesti će se u cijelosti prema navodima organizatora:
GLAVNI POKROVITELJI: GRAD KRIŽEVCI, ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE KRIŽEVCI, ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE
POKROVITELJI UTRKE: ATLANTIC d.d., PAMEKS d.o.o., RADNIK d.d., S.K.I.M.T. d.o.o., TRGO-AGENCIJA d.o.o., POLJOCENTAR d.o.o., ROBIN d.o.o., BIPLAST d.o.o., ŠIRJAN d.o.o., Zadruga ŽUMBAR, GRAFOCENTAR d.o.o., ELITE FASHION ŠTIP, Autoservis ŠVEC, Križevačka pivovara, LELA d.o.o, Bistro SWEET STORY, Frenum d.o.o., OPG BLAGAJ, Mini sirana HLEBIĆ, INAGRO d.o.o., ELEKTROTEHNIKA d.o.o., Wiener osiguranje d.d.

PROGRAM I SATNICA ORK KRIŽEVCI
03.09.2017.

Za 5 dana će se opet okupiti ekipa na križevačkom druženju off roadera. U ranijem tekstu je navedeno da se ove godine mijenja lokacija (Osijek Vojakovački), da se starta u petak - 08.09.2017. kad se vozi noćni road book koji će se zasebno nagrađivati i rezultat neće biti pribrajan subotnjem i u nedjeljnom, spomenuta je kotizacija i što uključuje, informacije za avansno plaćanje i sl.
Sada se mogu dodati detaljnije informacije oko ovog događanja, pa tako organizator ORK Križevci, kaže da je noćni road book dugačak 20 km, u subotu 50 km sa 6 PI, a u nedjelju 12 km sa 2 PI.
Redoslijedom prijava će se dobivati i startni brojevi, a prema tome će se i startati na road book. Uključen je i petak pa tako svi koji dođu odvoziti noćni road book, prema dobivenim brojevima će startati i u subotu.
Za hardaše je obavezna kaciga i tvrdi krov, odnosno rollbar, dok je za softaše kaciga poželjna, kao i vitlo (organizatoru na trasiranju nije bilo potrebno, međutim, ovisno o vremenskim uvjetima ili mogućnostima vozila ili samog vozača, vitlo bi nekima moglo dobro doći iako nije uvjet).
Okupljanje u petak počinje u 18,00 sati i biti će omogućeno do 20,30 sati kada počinje brifing i otvorenje ovog druženja, a na prvu etapu se starta 15-ak minuta nakon brifinga (20,45h).
Očekivano vrijeme povratka sa noćne dionice je do 23,00 sata za kada je predviđena večera i druženje uz logorsku vatru.
Pogledajte Program ORK Križevci u cijelosti za sve dane (www.schnee-hr.com.../krizevci2017.pdf).
UNA TROPHY 2017.
28.08.2017.

U Bosanskom Petrovcu će se za vikend 15/16/17. 09.2017. održavati off road druženje međunarodnog karaktera, koje organizira ORC Una Trophy Cazin.
Prijave je moguće obaviti do 10.09.2017.
Startnina je 30 EUR po sudioniku, a uključuje hranu, prostor za kampiranje i zahvalnicu. Svi natjecatelji koji su sudjelovali na " Winter Una Trophy 2017" su oslobođeni plaćanja kotizacije (startnine).
Djeca do 15 godina starosti također ne plaćaju (gratis).
Oni koji ne žele kampirati, spavanje je osigurano u motelu, a za sobu po osobi je potrebno izdvojiti 12,50 EUR.
Ako još niste, prijave možete obaviti na e-mail: juso.k@mail.com, a za eventualne dodatne informacije, nazovite organizatora na broj telefona: +387 61 155198

PROGRAM
je slijedeći:


Petak, 15.09.2017.
Okupljanje do 19:00 Etno selo Čardaklije Bosanski Petrovac
Zabava do kasno u noć
Subota, 16.09.2017.
08:00-10:00 Doručak
- Prijave
10:00 Start I etape
14:00 pauza za ručak
18:00 Dolazak u hotel
19:00 Večera
Zabava do kasno u noć
Nedjelja, 17.09.2017.
08:00-10:00 Doručak
10:00-14:00 Start II etape
14:00 . Ručak,Dodjela nagrada i zahvalnica za sve sudionike
www.euro4x4parts.com

Orbis hosting

ORK Schnee
kupujte, prodajte, družite se...
::: SLIKA MJESECA :::
slika mjeseca...
::: I N F O :::
::: MJESTO ZA VAŠ BANNER :::

PRERAČUNAJ

cm

feet

inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch
::: A N K E T A :::
Smatrate li da je naplata radi opstanka Portala i Foruma:
potrebna
potrebna i dobra
nepotrebna
dobra - cijene su OK
dobra - cijene su preniske
dobra - cijene su previsoke
loša
svi tako rade
važno da opstane
svejedno mi je, iako pratim
ljudi su škrti platiti reklamu
ne znam
 
 

Vrati na vrh stranice

HR Off road portal Schnee © 2004-2018. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 19.10.2017.