Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

PRERAČUNAJ

cm
feet
inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch


Novi broj 4x4&SUV magazina na kioscima
16.12.2008.
U prodaji je drugi broj 4x4&SUV magazina koji u ovom broju obrađuje razne teme među kojima možete pronaći i jednu ekskluzivnu o BMW X6, pa zatim Jeep Cherokee, VW Touareg R50, malo o cijenama i dimenzijama zimskih guma za 4x4 vozila, pa o Mazdi, Toyoti itd. Magazin u ovom broju obrađuje i "hard" off road teme pa tako možete pronaći i tekst s dosta slika Unimoga na poligonu za testiranje (u Njemačkoj) na raznim preprekama prije stavljanja u prodaju, a također se obrađuje i trkaća Toyota našeg off roadera - g. Jadranka Kovač u jednoj od dvije stalne rubrike "HR Off road auti".
U drugoj stalnoj rubrici "HR Off road" se nalaze natjecanje u Buzetu i Mini Croatia Trophy, te druženje u Ribniku, malo o bodovanju i utrkama HORS-a, te druženje koje je najavio ORK Subotica Podravska i što o drugoj utrci ORT Vrbovec kaže predsjednik kluba - g. Slavko Povrlišek. U svakom slučaju, osim spomenutih članaka, drugi broj obiluje zanimljivim tekstovima, temama i slikama koje će zadovoljiti sve fanove vozila na 4x4 pogon.
 
Obavijest Admina off road posjetiteljima
14.11.2008.
Dragi off road posjetitelji,
sukladno informacijama prema kojima se npr. neki nalaze uvrijeđenima jer njihovih slika ima malo ili ih nema ukoliko nisu stigli do određenih kontrolnih točaka na kojima je fotoaparat bio u funkciji, ili zbog sličnih stvari - npr. nemogućnost fizičkog pokrivanja kompletnog road booka, a osim 2 fotoaparata, nitko nikada nije osigurao dostavu slika za objavu, zatim npr. banalnog klikanja lažnih odgovora u anketama, pa kalkulacije po pitanju poretka i još mnogo drugih sitnica, nameće se zaključak da je sve uzaludan trud i da rad na ovom portalu nema smisla, te je stoga odluka Admina da se takve informacije, slike, najave i reportaže iz svijeta off roada zamrznu do daljnjeg.
Obzirom da vama ovaj portal služi za razno-razna prepucavanja, ovako će biti puno mirnije, vi ćete biti sretni, a Admin će se moći posvetiti drugim stvarima.
Kako se ono kaže: "vuk sit – ovce čitave".
Uživajte.
Admin Privatnog HR Off road portala Schnee
 
Mini Croatia Trophy 2008.
10.11.2008.
Mini Croatia Trophy 2008., koji se održavao 08. i 09.11.2008. u Starom Selu kod Topuskog, okupio je 10 posada u softu i 15 u hardu. Prema svemu sudeći, dolazimo do faze kad se na natjecanjima pojavljuje više hardaša nego softaša, što je do nedavno bilo skoro pa nezamislivo. U subotu su posade vozile Dnevni road book na kojem su neke posade dočekale mrak, a navečer ih je čekao i Noćni road book. U nedjelju su svi imali kružnu vožnju na kojoj su u određenom vremenu trebali proći što više krugova.
Zahvaljujem Ivici i Nebi bez kojih ne bi bilo slika. Slike s mog fotića se nalaze na portalu, a slike s Nebinog fotića na webstranici ORK Schnee kao klupska arhiva.
Poredak prvih 8 posada u hardu:
1. PREDRAG VINKOVIĆ- MARIO PERIŠA, PUCH, ORT VRBOVEC
2. ZORAN ŠVEC- MARKO HORVAT, SUZUKI S., ORK KRIŽEVCI
3. GORDAN KROTA- IVO BRGODAC, JEEP W., ORK KAMO OKO VIDI
4. UROŠ JEREB- BRUNO MILIČKI, JEEP W., ORK SCHNEE
5. CHRISTIAN POPRASK- CHRISTOPH KRAMMER, MITSHUBISHI, ORT PC2K
6. NINO PEKOĆ- DAMIR MUHAREMOVIĆ, JEEP CH., ORK KAMENI SVATI
7. SINIŠA SIMEUNOVIĆ- ANDREA KRGA, SUZUKI S., ORT VRBOVEC
8. DARKO JUREKIĆ- NEVEN KUHARIĆ, NISSAN P., ZG OFF ROAD
Poredak prvih 8 posada u softu:
1. IVAN KALINSKI- IVICA CRNEKOVIČ, SUZUKI V.,
ORT VRBOVEC
2. SLAVKO POVRLIŠEK- ANTONIO LELJAK, TOYOTA,
ORT VRBOVEC
3. VEDRAN ŠĆULAC- ALEN TROŠT, MITSUBISHI,
AMK NO LIMITS
4. DAVID GERAS- DAMIR KRKLEC, TOYOTA, ORT VRBOVEC
5. LEO GIANLUCA- ROBERTO D'ALESIO, MITSUBISHI, PRO MOTION TRIESTE
6. TOMISLAV ŽEŽELJ- TOMISLAV VULETIĆ, JEEP CH., ORT VRBOVEC
7. DARKO BRCKOVIĆ- IVAN BRCKOVIĆ, JEEP CH., ORT VRBOVEC
8. GABRIJEL LINK- JOSIP RAIĆ, SUZUKI S., AMK BUSOVAČA
Fair Play nagrada dodijeljena je hard posadi Uroš Jereb – Bruno Milički, ORK Schnee, a tablica svih u poretku se nalazi OVDJE.
 
Najava Mini Croatia Trophy 2008.
04.11.2008.
Organizator Mini Croatia Trophy 2008. – AK Croatia Trophy je dostavio osnovne podatke za najavu natjecanja u Starom Selu kod Topuskog.
Prijave je moguće izvršiti već od petka, 07.11.2008. pa do subote ujutro do 09,00 sati, a start je u planu za 10,00 sati – i hard i soft disciplina.
U subotu je u planu i noćna vožnja, a vrijeme starta je otprilike oko 23,00 sata, osim ukoliko posade odluče da se može startati i prije, a čime bi im ostalo više vremena za odmor prije nedjeljnih vožnji.
Start na posebne ispite u nedjelju je isti za hardaše i za softaše, a predviđen je za 10,00 sati. Proglašenje se očekuje oko 14,00 sati.
Obzirom da će većina stići već u petak navečer, zgodno je spomenuti za eventualno neupućene da je potrebno ponijeti vreće za spavanje i ostalu kamping opremu bez obzira da li dolazite u petak ili u subotu ujutro.
Organizator će svim posadama osigurati hranu (od subotnjeg doručka, do nedjeljnog ručka).
Posebni pravilnik će biti sličan kao i lani, a sa ubačenim promjenama ga objavljujem nakon dorade - ovdje u nastavku.
POSEBNI PRAVILNIK "MINI CROATIA TROPHY 2008." (PDF)
 
Stigao još jedan mail podrške našem JADRI...
21.10.2008.
Na temu obavijesti o Jadrinoj operaciji, stigao je još jedan mail iz ORK Kameni svati obzirom da je mail box ORK Križevci pun (dečki, ispraznite si inbox).
Ukoliko bude još mailova podrške, biti će objavljeni ovdje u nastavku:
From: ORK Kameni - Svati
From: Josip Matijascic, Goran Gjukić

-------Original Message-------
From: ORK Kameni - Svati
Date: 21.10.2008. 01:18
Subject: za JADRU


JADRO IMAŠ PODRŠKU OD SVIH ČLANOVA ORK "KAMENI SVATI"
ORK Kameni - Svati


-------Original Message-------
From: Josip Matijascic
Date: 25.10.2008 21:06:27
To: schnee@schnee-hr.net
Subject: POZDRAV


AKO JE MOGUCE DA POZDRAVIS JADRANKA KOVACA I ZELIM MU BRZO OZDRAVLJENJE POZDRAV TARZAN BREGANA


-------Original Message-------
From: Goran Gjukić
Date: 27.10.2008 22:22:22
To: schnee@schnee-hr.net
Subject: Pozdrav Jadranku!

Brzi oporavak i povratak u blato želi ti ORK "USPON 4X4" a u svoje ime i Goran!
 
Obavijest off roaderima o našem JADRI...
20.10.2008.
Stigao mi je lijepi mail koji objavljujem u prilogu i koji će zanimati sve off roadere. Zahvaljujem kumeku Damiru na obavijesti te se pridružujem njegovim željama u svoje, i u ime svih ostalih off roadera.
Za one koji ne znaju, g. Jadranko Kovač je predsjednik ORK Križevci koji je trenutno u bolnici, a teško da niste zamijetili na ovim stranicama i na natjecanjima njegovu žutu Toyotu LC i njegove rezultate sa natjecanja, bilo da je sudjelovao kao vozač, bilo kao suvozač.
Jadro, drži se!
-------Original Message-------
From: Interijeri7d
Date: 20.10.2008 21:31:18
To: schnee@schnee-hr.net
Subject: OBAVIJEST


Štovana kumice Schnee ovim javnim pismom htio bih priopćiti svima da je KUM Jadranko Kovač vrlo uspješno operiran te bih mu zaželio brzi oporavak i što skoriji povratak u naše redove.
Sa osobitim štovanjem, Damir Kuzmić
 
Održano 1. Off road druženje u Ribniku...
19.10.2008.
Na druženju u Ribniku, koje je organizirao g. Dino Car u subotu 18.10.2008., oko 11,00 sati startalo je 17-18 vozila. Obzirom na obilnu kišu koja je padala dan ranije, trasa je postala "hard" za skoro sve "cestovnjake", ili da kažemo "gradske terence" na "običnim" gumama, pa je par vozila bilo prisiljeno odustati od nastavka vožnje. Šteta, no obzirom na prave off road uvjete, pohvale svima koji su se odlučili svoje gotovo nove limene ljubimce zatjerati u ribničko blato i po cijenu oštećenja limarije, a moguće i kvarova na vozilima.
Promatrajući kolonu vozila čije vlasnike u većem dijelu po prvi puta susrećem na nekom "javnom" druženju, moram reći da većina pokazuje relativno neiskustvo na blatnom terenu šumskih putova. Možda slučajnost, možda i ne, ali ne rješavaju se baš sve prepreke forsiranjem gasa, a većina je upravo na "silu" pokušavala riješiti prepreke pod gumama i težinom vozila kad za to nije bilo potrebe.
Dosta prepreka se moglo riješiti puno elegantnije i uz manje zatezanje gas-sajle nego što su to prezentirali vozači na trasi u Ribniku.
S druge pak strane, većina griješi u situacijama kad stvarno ne bi trebali dizati nogu s gasa – oni rade upravo suprotno.
U svakom slučaju, zbog čestih zastoja trasa je skraćena te se nakon ručka odlučilo proći samo jednom manjom off road dionicom kako se ne bi dočekala noć na trasi. Od cca 25-26 kilometara trase, do ručka se odvozilo oko 8 km i za to je trebalo cca 4-5 sati (samo nekih sat i pol vožnje prema Nebinoj "Đurđi").
Meni je bilo super. Ozbiljno. Imala sam osjećaj da sam na nekom hard natjecanju jer koliko je bilo "suvozačkog" posla i koliko sam bila blatna, imala sam osjećaj da se zaista nalazim na nekom natjecanju u hard disciplini. Vjerojatno se tako osjećao i Neba koji je svojim off road priborom (od gurtni, vitla, rukavica i ostalog nezaobilaznog "pribora" u off roadu) pomagao, čupao, izvlačio puno veća i teža vozila od svog Samuraja, a prepreke je prelazio kao pravi profesionalac – bez forsiranja gasa, lagano i elegantno kao da prepreka ni nema.
Kako smo bili na začelju kolone, ne mogu reći za vozila s početka kolone kako im je išlo, no sve je to u "rok službe".
Moram napomenuti još jednu stvar. Možda će netko ovo pročitati i za slijedeći puta razmisliti o posljedicama. Možda i neće… Ne znam, ali kako je bitno maloj djeci objasniti da kad prelaze ulicu, prvo moraju provjeriti da li im vozilo dolazi s lijeve, a zatim i s desne strane, tako je bitno i da nekoj drugoj "djeci" objasnimo koja su pravila ponašanja u gostima.
Ovu "školu za mališane" potaknuli su neki vozači koji su, slobodno mogu reći – bezobrazno gazili ljudima djetelinu, silazili s ceste ili puta na livade ne pitajući da li će time stvoriti problem organizatoru ili nekom trećem.
Problem se time ne stvara samo organizatoru ili vlasniku spomenute djeteline ili livade, već se stvara SVIM OFF ROADERIMA ili ljudima koji to čak ni nisu, ali eto, u dvorištu nekim slučajem imaju terenca.
Molba svima, posebno takvim vozačima (bez uvrede svim pravim vozačima i off roaderima), da vodite brigu o tome da ste pozvani u goste i da je trasa rađena upravo zbog toga da se po trasi i vozi; da ćemo svi mi otići svojim kućama, a sva šteta koju vi napravite pada organizatoru na leđa; da ćete se opet htjeti voziti na druženjima ili natjecanjima ali organizator zbog vaših postupaka NEĆE MOĆI DOBITI SUGLASNOST upravo radi vaših tragova guma u djetelini, na livadi ili oranici; da zbog vašeg postupka SVI OFF ROADERI ili osobe koje voze terence ispadaju nekulturni, nezahvalni, štetočine itd. i da takvim ponašanjem uskoro nećemo imati gdje voziti jer nam zbog šačice nesavjesnih i bahatih vozača više nitko neće ustupiti prostor za vožnje… i da ne nabrajam dalje.
Ono što ne radite (ili ne smijete raditi) kod svoje kuće, nemojte raditi niti u gostima makar glumeći kulturu i poštovanje prema nečijem trudu da nešto stvori.
Netko vam omogući da se vozite, a vi mu na takav način zahvalite. Bolje ostanite kod kuće nego da se ponašate tako bahato i da rušite ugled svakog off roadera ili organizatora svojim nimalo off roaderskim ponašanjem.
Eto, to sam morala napisati. Znam da mi pravi off roaderi neće zamjeriti na iskrenosti, a za eventualnu uvrijeđenost od strane onih koji čak ni ovo nisu uspjeli shvatiti, stvarno mi nije ni stalo. Ovdje moram spomenuti da je jedan od vozača nakon mog komentara "face to face" u subotu navečer o njegovim "poljoprivrednim radovima" pošteno priznao da sam u pravu. A ako je jedan shvatio bit moje kritike i to bez ljutnje ili uvrede, onda smo dobili još jednog pravog off roadera koji će ubuduće voditi brigu o tome da ne napravi nešto zbog čega ga više nitko neće pozivati na vožnje i koji neće biti razlogom nedobivanja dozvola za priređivanje sličnih druženja ili trka.
Tko je obratio pažnju na sve navedeno - zahvaljujem na pažnji u ime SVIH PRAVIH OFF ROADERA.
Usput, dio slika se nalazi na ovom portalu u fotogaleriji, a dio slika u fotogaleriji web stranice ORK Schnee kao klupska arhiva.
 

<< OFF ROAD >>                         << AUTOSPORT >>

© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 16.12.2008.