Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

OFF ROAD NA...

www.autosport.hr
Site sa odlično obrađenim raznim temama! Svakako ga posjetite!
www.auto-adrenalina.com
web portal hrvatskog automobilizma

PRERAČUNAJ

cm
feet
inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch


Do 20.08.2009. svi po nove vozačke dozvole
03.12.2008.
Tko do 20. kolovoza 2009. godine ne zamijeni vozačku novom, riskira prekršajnu kaznu od 300 kuna zbog nevaljanosti dokumenta. Nova vozačka dozvola izgleda kao stara, no više ne vrijedi do 65. godine života, nego se mora mijenjati svakih 10 godina; starosna dob do koje vozač ne podliježe obveznom zdravstvenom pregledu, u slučaju da nema prethodnih ograničenja, pomaknuta je na 80 godina, a nakon toga se izdaje, uz liječničko uvjerenje, na rok od najviše pet godina. Umjesto osam nova vozačka ima 14 kategorija za upravljanje motornim vozilima. Iako je zamjena starih dozvola novim vozačkim dozvolama počela prije gotovo četiri godine, dosad ih je zamijenjeno manje od 10 posto od ukupnih 2,1 milijuna. Kako je trošak izdavanja vozačke dozvole 70 kuna (35 kn biljega+35 kuna uplatnicom), država će prihodovati gotovo 140 milijuna kuna. Razumljivo, mnogi vozači izbjegavaju taj dodatni trošak (osim 70 kn treba donijeti i dvije nove fotografije) sve dok ne moraju, pogotovo nakon priča o uvođenju čipirane vozačke ili jedinstvene e-osobne i vozačke, što bi značilo još jednu promjenu dokumenta. Nakon ulaska u EU - nove vozačke
kako doznajemo neće se stopiti na jedinstvenom dokumentu s osobnom, prije svega zbog praktičnog razloga - jer vozač kojem uzmu vozačku ne smije ostati i bez osobne iskaznice. Za izdavanje nove vozačke dozvole dovoljno je imati samo staru vozačku i osobnu iskaznicu, a nikakvo liječničko uvjerenje nije potrebno onima koji nisu imali ograničenja vozačke. To se odnosi i na one koji navrše 65 godina, koji će tako uštedjeti za trošak liječničkog uvjerenja, a nova vozačka izdaje im se također na rok od 10 godina. Ulaskom u Europsku uniju vjerojatno ćemo postupno uvoditi nove vozačke, s ugrađenim mikročipom. Mijenjat će se i registracijske pločice, na koje dolazi plavo polje s 12 zvjezdica i oznakom zemlje u kojoj je vozilo registrirano. Kako kažu upućeni, na lijevoj strani hrvatskih pločica ima dovoljno mjesta, pa će se osim zamjene novom, europskom, na staru moći samo staviti odgovarajuća naljepnica. (izvor: vinkovci.com.hr)
Tekstovi na temu:
metro-portal.hr
vjesnik.hr
autoklub.hr
 
Djelovanje i poslovanje udruga...
22.06.2008.
-------Original Message-------
From: Tajnik ZAS-a
Date: 06/19/08 08:22:40
Subject: Važno

Sa internet stranica „Hrvatske zajednice tehničke kulture“ prenosimo vam vrlo zanimljive obavijesti, kao službene upute važne za djelovanje i poslovanje udruga, sa nizom korisnih linkova, koji će vam
...
 
Cijene kazni u RH od lipnja 2008.
10.06.2008.
Kazna 300 kn
- nepoštivanje prometnih znakova i oznaka na kolniku
- skretanje ili slično bez žmigavca
- vožnja unatrag bez četiri žmigavca ili ometanje ostalih sudionika
- vožnja presporo bez četiri žmigavca ... (više u pdf formatu)
PDF
 
Novi crv iskorištava rupu u Sasseru
(HTnet)
Sigurnosna tvrtka LURHQ objavila je upozorenje o novom internet crvu nazvanom Dabber, koji iskorištava propust u komponenti Sassera. Moguće je da je ovaj novi crv, prvi koji se širi uz pomoć rupa u kodu drugog crva, već napao tisuće računala koja su već ranije zaražena SasseromDabber koristi kod napisan za iskorištavanje FTP propusta, a skenira Internet na ulazu 5554 za računala koja pokreće Microsoft Windows OS, zaražena Sasserom. Kada pronađe ranjive domaćine, poveže se na žrtvu i za prijenos zaražene datoteke pod imenom 'package.exe' na sistem koristi ugrađeni FTP poslužitelj. Nakon toga instalira se na Windows OS, prekida Sassera i ostale maliciozne procese te im ne dozvoljava da se ponovno pokrenu. Također otvara TCP ulaz 9898 kao stražnja vrata, koja udaljeni napadač može iskoristiti za učitavanje drugog koda ili komunikaciju sa zaraženim domaćinom. www.lurhq.com/dabber.html.
 
Čuvajte se 'dialer' programa
(HTnet)

Plaćanje telefonskog računa može biti vrlo neugodno iskustvo ukoliko korisnik zbog nepažnje ili neinformiranosti slučajno instalira maliciozni program - 'dialer', koji bez njegovog znanja preko računala počne raditi superskupe međunarodne telefonske pozive prema egzotičnim otočnim državama.

Najugroženiji od ove vrste napada su vlasnici ISDN telefonskih priključaka. Kada se ovakav maliciozni 'dialer' program instalira na računalo, korisnik u većini slučajeva primijeti da nešto nije u redu tek kada dobije astronomski telefonski račun. Detaljan ispis poziva, koji se isporučuje uz račun, pokazuje pozive u međunarodnom prometu prema korisniku sasvim nepoznatim brojevima.

'Dialer' se može instalirati na korisnikovo računalo na jedan od sljedećih načina:
1. Neke web stranice, često vrlo uspješno, navode posjetitelja da skine 'dialer' program koji nakon spremanja na disk računala prekida postojeću vezu s Internetom i bira neki međunarodni telefonski broj. Ovo se najčešće pojavljuje na stranicama orijentiranima zabavi za odrasle, ali ne i isključivo na njima. Dodatna otežavajuća okolnost može biti i nepoznavanje stranog jezika na tim web stranicama ili neiskustvo u pitanjima sigurnosti na mreži.
2. Drugi način na koji se može dobiti ovakav 'dialer' je putem elektroničke pošte, tj. programa koji se nalazi u privitku poruke. Otvaranjem privitka aktivira se 'dialer' i opet dolazi do prekida korisnikove veze s Internetom i bira se međunarodni telefonski broj.
3. Treći način za dobivanje 'dialer' programa je putem tzv. 'trojanskog konja', još jedne vrste programa koji možemo okarakterizirati kao zloćudni. To znači da se, prilikom instaliranja nekog 'korisnog' programa skinutog s neprovjerene stranice ili nabavljenog iz 'sumnjivog' izvora, bez korisnikovog znanja istodobno instalira i 'dialer' program.

Kada se dialer nastani na računalo, program se povremeno sam aktivira, i zove međunarodne brojeve, bez znanja korisnika. Korisnici koji se na Internet spajaju pomoću ISDN-a izloženiji su ovoj vrsti napada. Budući da ISDN priključak najčešće ima dvije linije (od kojih se jedna koristi za spajanje na Internet), puno je teže otkriti kada se računalo samostalno spojilo na Internet. Osim toga, uspostavljanje Internet veze i biranje broja na ISDN-u traje svega nekoliko sekundi, tako da korisnik najčešće ne primjećuje kada se maliciozni spoji na drugi broj. Na analognoj liniji ovo je puno lakše primijetiti jer često treba više od pola minute da bi se uspostavila veza.

Ako otkrijete da vam je računalo zaraženo 'dialer' programom, najbolje je pozvati stručnjaka koji će program ukloniti ili formatirati tvrdi disk i ponovno instalirati operativni sustav. U međuvremenu je uputno iz računala isključiti telefonsku liniju. Također, odlična zaštita od dialer programa jest preći na ADSL tehnologiju za povezivanje na Internet, jer ona, za razliku od klasičnih modema i ISDN linija, u potpunosti eliminira moguće probleme s dialerima. U vezi s ovime, više informacija o T-Com MAXadsl usluzi možete pronaći na slijedećim stranicama: www.t-com.hr/maxads

 
ZAŠTITITE SE OD DIALER-a i SPYWARE-a

Zbog sve većeg broja računala na kojima pregledom pronalazimo instalirane DIALER-e koji uzrokuju enormno visoke telefonske račune za naše korisnike odlučili smo ponuditi pregled računala potpuno BESPLATNO* u našem servisu u Puli, Rimske centurijacije 47.
Mogućnost instalacije AntiSpyware programa !!
Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na niže naveden kontakt telefon i e-mail.

*Ukoliko se detektira Dialer ili SpyWare njegovo čišćenje se naplaćuje po redovnom cjeniku servisa !!!

AKCIJA LCD se nastavlja !!
Podsjećamo na proizvode na akciji, među kojima izdvajamo već poznati
Xerox LCD monitor 17"
koji je u prošloj akciji kompletno rasprodan, a ovih dana očekujemo novu pošiljku po još boljoj cijeni
od 3.169,00 Kn sa PDV-om (rezervirajte svoj primjerak na vrijeme) !!

www.tehnoline.com
Rimske centurijacije 47, 52100 Pula
Tel. (052) 383-666 - Fax. (052) 383-201 - GSM: 091 501-4747

 
Pojmovi koje je dobro poznavati
(HTnet)
Virus - računalni program sa sposobnošću širenja korištenjem računala i računalnih mreža kopirajući samoga sebe, i to najčešće bez znanja vlasnika inficiranog računala. Većina virusa, uz sam proces kopiranja, posjeduje i druge negativne sposobnosti, koje mogu varirati od bezopasnih (iako iritantnih) poruka, pa do selektivnog brisanja određenih datoteka, a u ekstremnim slučajevima i cijelog tvrdog diska. Važno je znati da virus mora biti pokrenut prije no što je u stanju inficirati računalo, a za to mu je najčešće potrebna pomoć korisnika. No, pisci virusa često pronalaze načine kako zamaskirati ovakve maliciozne programe. Najpopularniji način danas slanje je inficirane datoteke bezazlenog imena u privitku e-mail poruke.

Makro virus - zapravo je riječ o makro naredbama integriranim u različite aplikacije poput Worda i Excela, a koje su u određenim situacijama u stanju automatski se pokrenuti i proširiti na druge dokumente. Da bi makro virus postao aktivan i inficirao druge datoteke, dovoljno je pokrenuti zaraženi dokument, a ako je problematično računalo umreženo, virus se može proširiti i na druga računala.

Trojanski konj - zapravo nije virus, iako se pod tim pojmom često podrazumijevaju i trojanski konji i crvi. Trojanski konj je upravo ono što mu govori ime, program koji je u stanju učiniti stvari koje nisu definirane njegovim specifikacijama ili dokumentacijom. Trojanski konj sam po sebi nije destruktivan, no vrlo često sadrži maliciozni kod koji se aktivira nakon što korisnik pokrene naizgled bezazlen program. Današnji trojanski konji najviše se šire putem peer to peer mreža 'pretvarajući' se da su trenutno popularni programi ili crackovi za najnovije uslužne programe.

(Internet) crv - crvi su maliciozni programi vrlo slični virusima, no za širenje im nije potreban nositelj. Crvi su sposobni načiniti vlastite kopije i širiti se korištenjem komunikacijskih veza između računala i internet poslužitelja. Crvi relativno rijetko posjeduju destruktivan kod namijenjen uništavanju podataka, no zbog svoje sposobnosti neograničenog kreiranja vlastitih kopija, u stanju su zagušiti promet na segmentima Mreže.

Hoax (lažna uzbuna) - kao što se može zaključiti iz naziva, riječ je o obavijestima, vrlo često pristiglim od strane prijatelja ili poznanika, u kojima se nalazi upozorenje o novom izuzetno opasnom virusu kojeg ne prepoznaje niti jedan antivirusni program. Vrlo se često spominju i zvučna imena (npr. IBM, Microsoft, AOL i sl.) koja su već objavila upozorenja za svoje zaposlenike, a od primatelja se zahtijeva da poruku proslijedi svim svojim poznanicima. Vjerojatno još uvijek najrašireniji hoax je poruka o opasnom virusu koji na računalu kreira datoteku jdbgmgr.exe. U stvarnosti, riječ je o datoteci koja je uobičajen dio Windows operativnog sustava.

 

< 2 > < 1 >

© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava
Osvježeno: 03.12.2008.