Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

PRERAČUNAJ

cm
feet
inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch


LUKOIL preko HUMKA
25.02.2008.
Poduzeće HUMKO sa sjedištem u Brezničkom humu (www.humko.hr), ovlašteni je distributer za motorna ulja ruske naftne kompanije LUKOIL koje u ponudi nudi motorna ulja za osobna i gospodarska vozila, hidraulična ulja, ulja za zupčanike i prijenosnike, kompresorska i industrijska ulja.
Od motornih ulja za osobna vozila, u ponudi se mogu naći: potpuno sintetičko, polusintetičko i mineralno motorno ulje, a od motornih ulja za gospodarska vozila visoko kvalitetno mineralno multigradno motorno ulje, mineralno ulje za benzinske i dizel motore visokog opterećenja, multigradno mineralno motorno ulje, mineralno motorno ulje za dizel lokomotive, monogradno mineralno ulje za zimu, monogradno mineralno ulje za ljeto.
Hidraulična ulja dolaze u 4 varijante: hidraulično mineralno ulje od baznog ulja parafinske osnove I, hidraulično mineralno ulje od baznog ulja parafinske osnove II, hidraulično mineralno ulje od baznog ulja parafinske osnove III i hidraulično mineralno ulje od baznih ulja visoke kvalitete, dok za zupčanike i prijenosnike u ponudi imate 3 vrste: višenamjensko vrhunsko mineralno ulje, mineralno ulje sa aditivima I, mineralno ulje sa aditivima II, te na kraju pronaći možete i kompresorska i industrijska ulja te turbinska i ulja za ležajeve.
Inače, LUKOIL - grupa iz Perma, je jedna od najvećih svjetskih naftnih kompanija. Primarne aktivnosti kompanije su proizvodnja / istraživanje nafte i plina, proizvodnja ulja te proizvodnja petrokemijskih proizvoda. Najveći dio aktivnosti odvija se u Rusiji (zap. Sibir). LUKOIL grupa posjeduje moderne rafinerije, naftna i petrokemijska postrojenja smještena diljem Rusije i istočne Europe, dok većinu svojih proizvoda plasira na međunarodno tržište.
Prema dokazanim hidrokarbonatnim zalihama LUKOIL grupa je druga najveća privatna naftna kompanija u svijetu: posjeduje oko 1,3 % svjetskih zaliha nafte, a proizvodi 2,3 % svjetske nafte. Početkom 2007. LUKOIL-ove dokazane rezerve iznosile su 15,927 milijuna barela nafte te 26,597 barela prirodnog plina. U prvom kvartalu 2007. kompanija je ostvarila profit od 1,3 milijarde američkih dolara. Nije ni potrebno naglašavati da LUKOIL grupa dominira ruskim energetskim sektorom (nikakve brojke ne mogu dočarati snagu LUKOIL-a bolje od ove činjenice!).
LUKOIL-ov proizvodni portfelj je impresivan. Glavna proizvodna regija za LUKOIL grupu je zapadni Sibir, a također su im važni i pogoni u Kazahstanu, Egiptu, Azerbejdžanu, Uzbekistanu, Saudijskoj Arabiji, Iranu, Kolumbiji, Obali Bjelokosti i Iraku. U Rusiji LUKOIL grupa ima četiri velike rafinerije (Perm, Volgograd, Ukta, Nižnji Novgorod) ukupnog kapaciteta 44,1 milijuna tona barela nafte godišnje, dok je kapacitet LUKOIL-ovih rafinerija u Ukrajini, Rumunjskoj i Bugarskoj 14 mil. tona barela nafte godišnje.
Zadaća i želja LUKOIL grupe je iskoristiti prirodne izvore energije na dobrobit cjelokupnog čovječanstva. Također, cilj LUKOIL grupe je poticanje ekonomskog rasta, socijalne stabilnosti, prosperiteta i napretka na područjima njenog djelovanja.
Jedna od bitnih stavki u politici kompanije je i očuvanje okoliša te omogućavanje održive upotrebe prirodnih izvora energije.
LUKOIL grupa nastoji ostvariti dugoročni i konstantni rast i razvoj svojeg poslovanja kako bi se transformirala u vodeću svjetsku naftnu kompaniju. Cilj LUKOIL-a je biti pouzdan opskrbljivač svjetskog tržišta nafte i naftnih derivata. Da kompanija krupnim koracima grabi ka ostvarenju tog cilja govori i podatak da svakoga dana milijuni zadovoljnih kupaca u 30 zemalja svijeta kupuju proizvode LUKOIL grupe kako bi unaprijedili kvalitetu svojega življenja.
A radi njihove sreće, kao i radi želje da LUKOIL grupa preuzme vodeću poziciju na tržištu, 150.000 ljudi, zaposlenika kompanije, svakodnevno udružuje svoja znanja i talente. A sve zbog jednoga - daljnjega razvoja LUKOIL naftne kompanije te, u konačnici, zbog zadovoljstva njenih potrošača kojih je broj svakim danom sve veći.
Na području sjeverozapadne Hrvatske distributer je HUMKO, a detaljnije možete pročitati na webstranici: www.humko.hr.
Pročitaj članak sa www.seebiz.eu/hr - (pdf varijanta)
 
Prijedlog novih kazni u 2008. prema promilima
11.02.2008.
PRIJEDLOG NOVIH KAZNI (2008)
do 0,50 promila
- ništa
od 0,51 do 0,80 promila
- novčana kazna od 7.500 do 15.000 kuna
- vozačka dozvola oduzima se na 6 do 12 mjeseci
- vozilo se s mjesta prekršaja na trošak vlasnika odvozi na policijsko odlagalište
od 0,81 do 1,00 promila
- novčana kazna od 20.000 do 25.000 kuna
- vozačka dozvola se oduzima uz poništavanje vozačkog ispita
- mogućnost polaganja vozačkog ispita nakon 6 do 12 mjeseci
- vozilo se s mjesta prekršaja na trošak vlasnika odvozi na policijsko odlagalište
- kaznena prijava protiv vozača
od 1,01 do 1,20 promila
- novčana kazna od 30.000 do 35.000 kuna
- vozačka dozvola se oduzima uz poništavanje vozačkog ispita
- mogućnost polaganja vozačkog ispita nakon 12 do 24 mjeseca
- vozilo se s mjesta prekršaja na trošak vlasnika odvozi na policijsko odlagalište
- vozač se privodi u policijsku postaju i podnosi se kaznena prijava
od 1,21 do 1,50 promila
- novčana kazna od 40.000 do 45.000 kuna
- vozačka dozvola se oduzima uz poništavanje vozačkog ispita
- mogućnost polaganja vozačkog ispita nakon 24 do 36 mjeseci
- vozilo se s mjesta prekršaja na trošak vlasnika odvozi na policijsko odlagalište
- vozač se privodi u policijsku postaju i podnosi se kaznena prijava
od 1,51 promil
- novčana kazna od 50.000 kuna
- trajno oduzimanje vozačke dozvole i poništavanje vozačkog ispita
- vozilo se s mjesta prekršaja na trošak vlasnika odvozi na policijsko odlagalište
- vozač se privodi u policijsku postaju i podnosi se kaznena prijava
 
Savez udruga i Hrvatska udruga za zaštitu potrošača
08.02.2008.
POŠTOVANI POTROŠAČI
kao što ste već i sami osjetili, cijene pojedinih proizvoda važnih za životni standard nas potrošača osjetno su porasle.
Također su povećane cijene komunalnih usluga gotovo u cijeloj Republici Hrvatskoj, a nagovještavaju se i povećanja cijena električne energije i energenata početkom druge polovine godine. Pozivamo Vas na akciju zajedničkog djelovanja suzdržavanjem od kupovine svega što nije neophodno potrebno za funkcioniranje Vašeg kućanstva.
Akcija se provodi tjedan dana od četvrtka 08.veljače do 15.veljače 2008.g.

Budemo li jedinstveni, davatelji usluga i trgovci će nas više uvažavati i cijeniti, a zajedno ćemo lakše ostvariti svoja prava.
S poštovanjem
tajnik HUZP-a
Tomislav Lončar

SAŽETAK TISKOVNE KONFERENCIJE Saveza udruga za zaštitu potrošača Hrvatske i Hrvatske udruge za zaštitu potrošača (pdf).

Tjedan dana kupujte minimalno!
> Prvi put će i hrvatski potrošači imati priliku pokazati svoje nezadovoljstvo cijenama i svime što se događa na tržištu. Pitanje je samo mogu li se Hrvati oduprijeti zovu kupnje.
> Svi hrvatski potrošači od četvrtka će biti pozvani na jednotjedni bojkot kupovanja!
"Od četvrtka do četvrtka kupujmo samo osnovne namirnice", apel je Hrvatskog saveza udruga za zaštitu potrošača!
> "Pozivom na jednotjednu minimizaciju kupnje želimo pokazati građanski bunt prema svemu što se događa na tržištu. Želimo potaknuti potrošače da postanu svjesni svoje snage i da pokažu kako su protiv ovakvog načina neuvažavanja", rekla je Večernjem listu Vesna Brčić-Stipčević iz Udruge za zaštitu potrošača, inače profesorica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.
> Dogovor o pojeftinjenju bijelog i polubijelog kruha te svježeg mlijeka i suncokretova ulja potrošačke udruge ne smatraju bitnim korakom.
> Pitaju što je s voćem, povrćem, mesom i ostalim prehrambenim proizvodima, što s bezobraznim poskupljenjima komunalnih usluga, a što s najavama poskupljenja energenata za gospodarstvo koje će se opet odraziti na građane.
> "Čak ni navedenim proizvodima nisu svi snizili cijene, ali to je i njihovo legitimno pravo, kažu u HUZP, jer ne može se dirigirano upravljati ekonomijom.
> "To se treba drugačije regulirati. Domaći proizvođači su subvencionirani, a kad u svijetu nešto poskupi, cijene se dižu, pa tako potrošači dvaput plaćaju jednu stvar", kaže Brčić-Stipčević.
> Na primjeru kruha, koji je u dvije godine poskupio gotovo dvostruko, također je vidljivo nepoštovanje potrošača.
> "Pravilnika za kruh nema, mi jedemo aditivima napuhane spužvice ili tko zna kakvim tvarima obojene tobožnje 'crne' i 'kukuruzne' vrste kruha! Devedeset posto kruha je 'lažnjak', a cijene peciva prijevara su stoljeća", zaključila je prof. Brčić-Stipčević.
Savez udruga čine HUZP Zagreb, Slavonski Brod i Samobor, Dalmatinski potrošač Split, Dubrovački potrošač, Šibenski potrošač, Zadarski potrošač i UZP komunalne djelatnosti iz Solina.
 
Ankete u 2007.
16.11.2007.
Treba li Extreme disciplinu dijeliti na kategorije do i preko 2000 ccm? Želite li intervjue sa off roaderima? Koja disciplina Vam je najdraža? Što mislite o promjeni izgleda sitea? Gašenje off road portala? Koje stavke u novom PP bi mijenjao? ORK češće u humanitarnim akcijama?
To su pitanja iz nekoliko anketa kroz 2007. godinu na koja ste odgovarali... Kako se bliži kraj godine, možemo se malo osvrnuti kako ste glasovali u ovim anketama … 6 plus jedna "aktivna" sadrže ukupno 7 pitanja, a da bi bilo preglednije, izdvojene su na jednu stranicu s time da se sve ankete nalaze na linku "Arhiva" te su i nadalje aktivne po pitanju glasovanja...
 
Poslovna ponuda www.cross-kart.com
11.06.2007.
Poštovani,
Ukoliko se bavite prodajom ATV, QUAD ili Buggy vozila, ovim putem Vas obavještavamo da tijekom slijedeća tri mjeseca možemo ponuditi po povoljnim cijenama jednodnevno ili višednevno korištenje staze za razne promocije, testove, prezentacije te upoznavanje kupaca sa Vašom ponudom.
Također Vam možemo ponuditi besplatno oglašavanje na našoj stazi kao i na web stranici.
Za sva dodatna pitanja ili informacije slobodno nas kontaktirajte na: info@cross-kart.com.
+385 (0)91 50 85 066 - Dean Orešić
 

< 6 > << 5 >> < 4 >

© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 26.10.2008.