Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec

 

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

Najava za Istra Challenge 2006.
14.08.2006.
Najava organizatora ISTRA CHALLENGE-a za listopad 2006. skinuta sa OFF ROAD FORUMA. U najavi, organizator između ostalog želi naglasiti da se ove godine mijenja i lokacija samog održavanja IC-a.

Održati će se na novoj lokaciji u okolini Buzeta i to u trajanju u od 4 dana. Kreće se u subotu 28. listopada a završava sa utorkom 31. listopada.
Sistem utrke će biti malo drugačiji nego dosadašnji. Novost je prolog u subotu oko podne te dodjela startnih pozicija. Nakon toga u predvečerje se kreće sa masovnim startom po grupama po vremenima sa prologa.
Grupe od će startati svakih 20 ili 30 minuta u skupinama od po 6 do 8 vozila da se ne bi zakrčila staza. Svaka grupa dobiva svoje startno vrijeme u road book tako da nijedna grupa nije oštećena kasnijim startanjem.
Najbrža vozila sa prologa će imati prednost pri startu tako da u 25 km dugom xtreme road booku ne nailaze na sporija vozila.
Road book će imati samo jedno mjerenje vremena: Start - Cilj, a svi specijalni ispiti biti će prohodni za više vozila.
Kako smo danas razvidjeli situaciju na terenu, biti će desetak xtreme ispita u road booku. Očekivani prolazak road booka biti će od 6 sati za najbrže, odnosno do 12 sati kad se zaključuje vrijeme prolaska.
Neobavljanje jednog od ispita (biti će svi kontrolirani kontrolnim točkama) smatrat će se da road book nije izvršen te ista ekipa dobiva vrijeme od 30 - 50% (o tome još trebamo odlučiti) na najlošije regularno vrijeme road book-a.
Road book će biti veoma lagan te detaljno označen i cestovnom signalizacijom (zastavicama, trakama, smjerokazima...) da doista ne bi smjelo biti odustajanja radi samog road booka. Bit će naravno potreban tripmaster. Vrijeme dobiveno na trophy-u zbraja se vremenima ostala tri dana utrke. Ako koja ekipa odustane radi tehničke neispravnosti ili ne učini pravilno road book nije izbačena sa utrke i još ima šanse za daljnje utrkivanje idućih tri dana baš radi onih 30% na najlošije regularno vrijeme.
Iduća tri dana vozi se u 3 grupe i rotira, svaki dan jedna djelatnost u trajanju od 4 do 8 sati. Grupe se dijele na:
1. Poligon - 2 zasebna poligona koja se voze i u lijevom i u desnom smjeru tako da svaka ekipa prolazi 4 poligonske vožnje u jednome danu u trajanju od cca. 20 - 30 minuta svaka.
2. Challenge sa vodičem i turističkom vožnjom okolinom Buzeta i 3 do 4 veoma xtremna ispita. Cjelokupna vožnja trajati će cca. 6 do 8 sati. Vodič će vam biti Dr. Jeep sa njegovom mašinom i mislim da nije potrebno napominjati količinu ekstrema na ta 4 specijalna ispita.
3. Iznenađenje. Jedna doista novoosmišljena igra za naše vjerne off-roadere, također ekstremna i u trajanju od cca 5 sati za najbržeg i to bez pauze i bez umjerene vožnje, sve u jednome komadu. Biti će to uz trophy vjerojatno najveća muka Istra Challenga.
Danas smo po kiši prošli cijeli trophy šta vozilima šta pješke, idućeg tjedna počinjemo sa čišćenjem terena i biti će nakon toga prohodno za maltine svaki terenac (hmmm, sa 35" gumama) :-).
Novost je i to da će boxovi i šator sa muzikom i prehranom biti na samom poligonu i na mjestu održavanja iznenađenja, s time da će noćenje biti malo udaljenije (od 1 do 5 km). Subotu i nedjelju će biti živo u šatoru cijeli dan i noć.
Od ove godine nema pauze za ručak već se nakon doručka dobiva sendvič za sretan put i vidimo se kako tko i kad za večerom. Vozi se praktički cijeli dan ili noć (za trophy).
Satnica:
Subota, 28.10. ujutro upisi i tehnički pregled;
14:00 PROLOG,
18:00 START utrke trophy-a svakih 20 min. za 4 grupe.
01:00 očekivani dolazak prvih vozila.
06:00 zatvaranje staze
Nedjelja, 29.10.
;
14:00 Start ostalih aktivnosti po grupama
Glazbena večer sa živom muzikom ( zavisi o sponzorima i budžetu )
Ponedjeljak, 30.10.
;
11:00 Start ostalih aktivnosti po grupama
Večer sa muzikom - DJ.
Utorak, 31.10.
;
08:00 Start ostalih aktivnosti po grupama
15:00 završetak utrke sa proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada.
l
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 14.08.2006.