Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

Družba Adria...

17.02.2005. primili smo e-mail slijedećeg sadržaja:

Ljubitelji mora,
Od mora smo uvijek samo uzimali. Sada treba našu pomoć.
Na web stranici časopisa o moru, 'Morsko Prase', izašla je internet peticija za istupanje Hrvatske iz Družbe Adria.
Mislim da je naše more vrijedno potpisivanja te peticije. Pozivam da je i vi potpišete, ako već niste.

Pošaljite link ljudima kojima mislite da je stalo do našeg lijepog mora.
www.morsko-prase.hr/anketa-adria.htm

Službene obavijesti AK "DELTA" - najava novog trogodišnjeg ciklusa "Fabia kupa"


AK Delta



Od 53 vozila, 25 ih završilo...
02.07.2005.
Više od polovice prijavljenih na 11. Martinskom rallyu odustalo ili su diskvalificirani.
Nakon nevremena u petak, 3 zacrtana brzinca su otkazana, no danas nas je vrijeme poslužilo pa smo ispod oblaka, ali ne i kišobrana, mogli pratiti atraktivne prelete na martinskom trokutu.
Simpatična je priča o vozaču koji je prvi puta vozio (isprika jer ne znam o kome se točno radi), kad mu iskusniji kolega pokušava pojasniti suvozačevo čitanje oznaka u road booku tipa "4 desno" itd., no novopečeni vozač ga je prekinuo uz riječi da zaboravi to jer mu to ništa ne znaći već da on njemu kaže samo "koči!" i "gas"! :-)

Najzanimljivije je svakako izlijetanje češke posade nakon preleta na martinskom trokutu kada su završili u dvorištu trgovine koja se nalazi na samom vanjskom zavoju izlaza iz poznatog trokuta. Na sreću bez povrijeđenih osoba, no vozilo nije moglo nastaviti trku. Tu se izvrtila i jedna Integra.
Obzirom da sam detaljniji izvještaj pisala za AutoAdrenalinu, opširnije sa rallya možete pročitati na www.autoadrenalina.com.
 
11. Martinski rally za PH te FIA rally prvenstvo CEZ...
30.06.2005.
Ako još niste odlučili kako provesti petak ili subotu (01.-02. srpanj), navratite u Dugo Selo na Martinski rally gdje ćete moći pratiti već dobro poznata imena iz svijeta rallya. Prognoze vezane uz pobjednika nezaobilazno spominju Šebalja te Szilagyia. Tko će zakoračiti na najvišu stepenicu nitko ne može sa sigurnošću tvrditi.
Nije potrebno spominjati da ćete i za ovaj rally friške informacije moći praitit live na Autosport portalu, a ako Vam zatrebaju dodatne informacije organizatora AMK Dugo Selo, navratite i na www.martinski.rally.hr.
 
Završen 32. INA CROATIA DELTA RALLY
12.06.2005.
Još je jedan Ina Croatia Delta Rally iza nas. AK Delta i njihov Delta Timing odradili su i ovaj 32. rally kako su zamislili i sve je proteklo u najboljem redu.
Na ceremonijalnom startu u četvrtak na Trgu Bana J. Jelačića, starter za prvo vozilo bio je osobno Predsjednik Mesić, za nekoliko slijedećih vozila starteri su bili drugi visoki politički dužnosnici RH, dok je sva ostala vozila zastavicom startala Tajana Koren.
Prva etapa u petak: Plešivica - Žumberak - Budinjak - 2x, i naravno INA kod Velesajma, te druga etapa u subotu: Šestine - Laz - Sljeme - 2x, + INA (Velesajam).
Dakle, 14 brzinaca odlučivalo je o ovogodišnjim pobjednicima gdje moramo posebno pohvaliti slovačko-češku kombinaciju u Subaru Impreza WRX STi posada Joszef Bereš Jr. te Petr Stary, Styllex Tuning team
Naime, između navedene posade i našeg Juraja Šebalj te Tonija Klinc iz AK Astra, u Citroënu C2 S1600, od samog početka vodila se žestoka borba za prijestolje 32. Ina Croatia Delta Rallya.
Ipak, Juraj Šebalj i Toni Klinc izborili su se i za ovu Deltu pa je tako Šebalj nakon prošlogodišnje, ovogodišnjom pobjedom stao "rame uz rame" sa Nikom Pulićem koji je 1994. i 1995. odnio Deltu.

Ukoliko Šebalj bude vozio na idućoj, 33. Delti 2006., te ako i tada odnese 1. mjesto, u tom slučaju stao bi "rame uz rame" sa Tihomirom Filipovićem koji je 3 godine za
redom ponio naslov prvaka - 1989.,1990.,1991.
Za sve informacije vezane uz "Deltu", preporuka je da posjetite stranice AK Delta i Autosport portala gdje ćete naći sve što Vas zanima i to vrlo lijepo "regrupirano" :-).

Mimo toga, ja ovdje moram napomenuti jedno moje razočaranje jer se tome zaista nisam nadala.
Još mogu shvatiti da HRT ignorira off road, ali nikako ne mogu "prožvakati" da nakon prve etape 32. Delte, dolazim doma, palim TV i čekam vijesti iz sporta u kojima čujem samo o tenisu te engleskom nogometu (Liverpool) - i NITI JEDNE JEDINE RIJEĆI o Ina Croatia Delta Rallyu!!! Žalosno je da najjača sportska manifestacija u automobilizmu na ovim našim područjima nije dostojna makar i kratkog spomena rezultata nakon završene 1. etape - i to na državnoj televiziji!
Ovaj događaj prate mediji ne samo iz EU, a HRT se nije udostojila upoznati građane RH sa najosnovnijim rezultatima.
Jedino što mogu reći je - SRAMOTA - i smijenite vodstvo redakcije HRT-a jer je očito da NEMAJU POJMA što njihove gledatelje zanima i što su DUŽNI građanima RH!

FIA Rally prvenstvo Europe - Reg. Cup East - TOTALIZATOR
 
Jubilarni - 10. Studentski Ocjenski Rally u Zagrebu
05.06.2005.
03. i 04. lipnja održavao se 10. po redu studentski OAR, posvećen preminulom organizatoru prvog takvog koji se održao prije 10 godina - 1995. - Tomi Žubrinić.
Sam OAR studenti su nazvali "In memoriam Tomo Žubrinić", a pod tim imenom održava se od 2000. godine.
»više«
 
32. INA Croatia Delta Rally 2005.
01.06.2005.
U kalendaru Međunarodne automobilske federacije - FIA, upisano je natjecanje pod novim imenom: 32. INA CROATIA DELTA RALLY - 09. do 11. lipnja 2005., a boduje se za rally prvenstvo Europe - Regionalni kup istok koef. 10 i prvenstvo Hrvatske.
Na jučer održanom sastanku, ukratko je spomenuto da će na ovoj Delti prisustvovati i svima poznati rallyaši kao što su Ari Vatanen, Fred Gallagher te Niall McShea.
Svojim dugogodišnjim prisustvom na rally sceni, INA CROATIA DELTA RALLY i ove godine dovodi veliki broj natjecatelja u RH. Prijavljene su 72 posade, a ukoliko se želite prijaviti, to možete učiniti isključivo e-mailom ili fax-om najkasnije do 03.06.2005. do ponoći - odnosno 24:00 h (broj vozila je ograničen
na 90).

Ceremonijalni start rallya počinje na Trgu Bana J. Jelačića u četvrtak, 09.06. u 20:30 sati. Slobodni ste doći i pogledati sve natjecatelje koji će startati u razmaku od jedne minute. Službeni start rallya počinje u petak prije podne, točnije u 10:00 sati sa Zagrebačkog Velesajma.
Sve dodatne informacije te itinerer (pdf) možete pronaći na stranicama organizatora www.akdelta.hr ili možete pratiti izvrstan Autosport portal koji je uvijek u žiži zbivanja.
 
AUTOCROSS - PRVENSTVO HRVATSKE...
11.05.2005.
Auto-motocross SVIGO iz Rijeke:
"VII nagradom grada Kastva" u organizaciji ASK "Kastavac", započela je nova sezona Prvenstva Hrvatske u autocrossu. Prva od ukupno pet utrki što se boduju za Prvenstvo Hrvatske (utrka u Ivanić Gradu je otkazana), održala se na izvrsno pripremljenoj stazi Svigo u novouređenom Auto-moto cross centru Rupa. Sudjelovao je rekordan broj vozaca, 41 od prijavljenih 51.
 
Autoslalom i Ocjenski auto rally...
08.04.2005.

Subota, 9. travnja 2005.
Zagrebački velesajam, ulaz "istok 3", paviljon "Samoborka" AUTOSLALOM, prvenstvo Srednjeuropske zone, prvenstvo Hrvatske i prvenstvo Zagreba:
07.00 - 08.00 Verifikacija, tehnički pregled i pregled trkališta
09.45 Trening
11.15 Svečano otvaranje natjecanja
11.30 1. 2. i 3. vožnja

Nedjelja, 10. travnja 2005.
Zagrebački velesajam, ulaz "istok 3", paviljon "Samoborka" OCJENSKI AUTO RALLY prvenstvo Hrvatske i prvenstvo Zagreba:

07.00 - 09.00 sati Verifikacija i tehnički pregled
09.30 sati 1. sjednica Športske komisije
10.15 sati Svečano otvaranje natjecanja
10.30 sati Start 1.prvog vozila
13.15 sati Cilj 1.

 
Autocross i Supercross (MOTOcross)...
05.04.2005.
www.svigocross.com
Upravni odbor Auto-moto cross društva "Svigo" iz Rijeke www.svigocross.com obavještava sve zainteresirane - bilo potencionalne sudionike, bilo gledateljstvo spremno na dobru zabavu, o svim utrkama koje su u planu na podrucju Primorsko-Goranske Županije u autocrossu.
Sportski i tehnički pravilnik za SVIGO KUP 2005.
Novost je da ćemo 06.08.2005. u jednom danu moći pratiti zajedno i aute i motore.

30.04. i 01.05.2005 - Prvenstvo Hrvatske u autocrossu
04.06.2005. - Autocross - KUP(noćna utrka)
05.06.2005. - Autocross - Prvenstvo Hrvatske
09.07.2005. - Supercross - Prvenstvo Hrvatske(noćna utrka)
06.08.2005. - Autocross i Supercross - KUP (obje utrke su noćne)
24.09.2005. - Autocross - KUP(noćna utrka)
25.09.2005. - Autocross - Prvenstvo Hrvatske
Poslije svake noćne utrke slijedi fešta uz živu muziku do ranih jutarnjih sati.
Isto tako, na svakoj utrci biti će i nagradna igra, a na zadnjoj utrci će se izvuci glavna nagrada - motor Quad.
 
Autocross - SVIGO KUP 2005.
28.03.2005.

ZAS je proslijedio e-mail slijedećeg sadržaja:

Poštovani prijatelji auto sporta, a posebno autocrossa!

Čast nam je i zadovoljstvo obavijestiti Vas da smo na našoj novoj auto-moto cross stazi "Svigo" u Rupi raspisali za 2005. godinu Kup natjecanje u autocrossu pod nazivom "SVIGO KUP 2005".
Kako se ova auto disciplina u posljednjih nekoliko godina ubrzano razvija odnosno postaje sve zanimljivija, brojnija i po broju klasa raznovrsnija, odlučili smo napraviti natjecanje za sve one koji se za početak uz manja ulaganja u pripremu automobila i opremu žele okušati u autocross utrkama. Sportski pravilnik po kojem će se održavati Kup natjecanje i tehnički pravilnik za pripremu automobila, prilagodili smo upravo zbog Vas!
Za najbolje plasirane pripremili smo vrijedne nagrade na svakoj utrci, te posebno za one najbolje na kraju sezone. Napominjemo da se sve finalne vožnje voze subotom po noci, te da će se nakon finalnih vožnji i proglašenja najboljih upriličiti bogat zabavni program uz živu glazbu i sve to opet samo zbog Vas!

Posebna napomena:
Svi vozači koji se budu natjecali u SVIGO Kup-u imaju mogućnost da se natječu i za Otvoreno prvenstvo Primorsko-goranske županije u autocrossu, koje je raspisao za ovu godinu Automobilistički savez Primorsko-goranske županije.
Naime, po prvi put se ove godine vozi, boduje i nagraduje Prvenstvo županije sa raspisanih 6 (šest) natjecanja. Boduju se svi vozači koji imaju vozačke licence HAKS-a ili članske iskaznice auto klubova ili društava za 2005. godinu.

Kalendar natjecanja:

I utrka - 04.06.2005.
II utrka - 06.08.2005.
III utrka - 24.09.2005.

U prilogu Vam šaljemo Sportski i tehnički pravilnik za SVIGO KUP 2005., te Vas molimo da nam zbog što boljih priprema i kvalitetnije organizacije Kup-a javite najkasnije do 15. travnja, koliko bi vozača i u kojim klasama nastupalo.
Svi Vi koje imate namjeru i želju uključiti se u ovo natjecanje, sve dodatne informacije možete dobiti od Organizatora Kup-a na telefone 098-477740 ili 098-9593893, fax: 051/224-812, e-mail: info@svigocross.com.
Unaprijed se zahvaljujemo na podacima, te Vas očekujemo u što većem broju.

Upravni odbor
Auto-moto cross društva
"Svigo" iz Rijeke.

 
KUP SPONZORA ŠKODA FABIA 2005/2007.
09.03.2005.
A01 - auto utrke na kružnim stazama

Novi trogodišnji ciklus "Škoda Fabia kupa" u organizaciji "Delta sport" d.o.o. donosi osnovne naznake Kupa glede uvjeta za vozače, vozila i natjecatelje.
Da ne bi previše duljili, donosimo Vam njihovu Obavijest broj 01/2005. u *.doc formatu.
 
JAVNA TRIBINA/OKRUGLI STOL  
Zagrebački Auto Savez (ZAS) organizirao je povodom početka obiljažavanja 100-te obljetniće osnutka Prvog Hrvatskog automobilističkog kluba Zagreb - kao temelja organiziranog automobilističkog športa u Gradu Zagrebu, JAVNU TRIBINU/OKRUGLI STOL dana 10.02.2005. godine, u 18,00 sati, na Zagrebačkom Velesajmu u dvorani "Brijuni", i to na temu: Stanje i perspektive, te polazne osnove strategije razvoja automobilističkog i karting športa
Prisutni prezenteri g. Daut Damarija, predsjednik ZAS-a i Berislav Čegelj, stručni tajnik ZAS-a, kao uvod u raspravu pročitali su dva materijala na temu okruglog stola, te pisma očitovanja koja su stigla od strane g. Miroslava Hrženjak, prof., (Zagrebački športski savez), te g. Slavka Perackovića, tajnika AMK INA Milenium ćerini iz Rijeke i g. Arsena Ulčara, športskog dirketora HAKS-a za diciplinu A02 ...
 
Slovenj Gradec - Avto Show...  
Sa zakašnjenjem smo primili obavijest
o održavanju 3. Zimskog Avto Showa
Slovenj Gradec
od 14. do 16. sijecnja
2005.
Program možete pogledati ovdje...
 
< home > < 8 > < 7 > < 6 > < 5 > < 4 > < 3 > < 2 > << 1 >>
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava
Osvježeno: 07.09.2005.