Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


Rally u Mariboru
09.07.2008.
Posada Jemrić-Dereta osvojila 2. mjesto u klasi u Mariboru
Rally posada u sastavu Branko Jemrić-Siniša Dereta,članovi AK Astra osvojili su drugo mjesto u klasi A7 i odlično drugo mjesto u grupi A na rally-u u Mariboru vozeći svoju Škodu Fabiju RS.
Izjava g. Branka Jemrića:
- Konkurencija je bila iznimno jaka,a rally izuzetno tehnički zahtjevan,što nama i odgovara.Početak rally-a je započeo samim pehovima.Na prvom brzincu u subotu su nas zaustavili jer je ispred nas jedna talijanska posada izletjela i jednostavno nismo mogli proći pokraj njih.Organizator nam je dodijelio vrijeme koje je bilo za 30 sek lošije od rezultata kojeg smo napravili prošle godine na tom brzincu,te smo već nakon toga pali u poretku.Nakon toga, u slijedećem krugu, nam se na istom brzincu u jednom “haklu” probušila guma,a budući da je bilo još 12 km do kraja brzinca morali smo stati i zamijeniti gumu.To nas je udaljilo od konkurencije za punih 3 min. razlike i uzrokovalo pad na 7. mjesto poretka u klasi.Do kraja rally-a je ostalo još 4 brzinca i morali smo ići na sve ili ništa.Vozili smo sa 110 posto snage i stavili
sve na kocku,što se na kraju isplatilo završivši na drugom mjestu klase A7 ,a i grupe A.Izuzetno smo zadovoljni sa rezultatom i svojom vožnjom kojom dokazujemo da nam je Fabia RS stvarno “legla”. Savršeno pripremljen auto od naše prateće ekipe Automehanike Jaković izdržao je sa lakoćom i one najteže dijelove staze koje smo vozili po makadamu sličnom u Grčkoj ili Turskoj.
- Posebno se zahvaljujem obitelji Jaković bez čije pomoći nastup na ovom rally-u ne bi bio moguć,svojim vjernim sponzorima,te svojoj obitelji na nesebičnoj pomoći i potpori (posebno “šefici”).
- Na kraju bih se još osvrnuo na organizatora rally-a koji je cijelo vrijeme “trenirao strogoću” na vozačima,vodeći prošlogodišnju politiku da za vozače strogo vrijede pravila ,a za organizatora ne.E pa ovakvi organizatori utrka nam ne trebaju koji smatraju da su vozači tamo radi njih,a ne oni radi vozača.Nadam se da će te stvari jednom u životu shvatiti!!!
 
Obavijest ZAS-a - umro g. Zlatko Šašek
08.07.2008.
-------Original Message-------
From: Tajnik ZAS-a
Date: 08.07.2008 20:30:02
Subject: Tužna vijest

Umro je dragi nam športski prijatelj i suradnik, gospodin ZLATKO ŠAŠEK, stručni tajnik Saveza auto i karting športova Zagreba od 1992. - 2000.g.
Sprovod dragog suradnika i prijatelja biti će u srijedu, 9. srpnja 2008.g. u 13,20 sati na groblju Miroševac.
Tajništvo Zagrebačkog automobilističkog saveza
 
Nagrada Matulja 2008.
02.07.2008.
Ugodno iznenađenje u Rupi nakon nekih glasina da se ove godine neće prašiti po stazi organizatora AMCD Svigo kojem je na ovom natjecanju autocrossera "Nagrada Matulja 2008." tehničku pomoć pružio AMD Grobnik.
Natjecanje je voženo kao Pozivno međunarodno – Prvenstvo Regije Zapad na kojem je od prijavljenih 41, nastupilo 36 što slovenskih, što hrvatskih vozača.
U subotu su voženi treninzi, a u nedjelju kvalifikacijske vožnje te na koncu i finale za regiju i međunarodno. Od mog zadnjeg posjeta autocross utrci (dečki biraju termine koji su istovjetni sa terminima off road natjecanja), vidljivo je da ima i nekih novosti, a neke se stvari ipak nisu mijenjale.
Najupadljivije je da je Igor Svaguša-Svigo zamijenio svog školjkaša – Mazdu 323 1.6 4x4 sa Buggyjem Tatra 3.5 4x4, a kako mu je ovo 3. trka s buggyjem, prema informacijama autocrossera koji kažu da prelazak sa školjkaša na buggy nikako
ne može biti jednostavan i lak jer su to dva potpuno različita "ponašanja" vozila na stazi– iz trke u trku Svigo je sve bolji. U razgovoru sa Svigom doznajem da mu je prekratka staza obzirom na činjenicu da mu je "prva" na 140 km/h te se cijelo vrijeme vozi "prva-druga" i ne uspijeva na ovoj stazi prešaltati u treću. Također kaže da mu ne leži mokra staza – što zbog guma, što zbog drugih popratnih stvari na ovakvom stroju, ali vjerujem da će on to vrlo brzo svladati i smisliti nešto što bi mu olakšalo ulaske i izlaske iz zavoja.
Od promjena vozila koja su se desila, zapažena jei ona kod Danijela Vesića koji je svog crvenog Forda zamijenio Svigovom Mazdicom, ili recimo Robert Grbac koji je svog Golfa II zamijenio Subaru Imprezom. Robiju sve pohvale na vožnji – kako prije, tako i sada sa novom "bebom". Zaista "drži korak" na stazi bez obzira na promjenu vozila.
Od vozača ne mogu a da ne spomenem uvijek fantastičnu vožnju Siniše Filčića-Pinela, koji sa svojim Golfom 2.0 radi takve manevre da zaboravim da držim fotić u rukama, neke stvari jednostavno ne mogu gledati kroz objektiv! Kako taj dečko na trzaj mijenja stranu, to je gušt za gledati! Mislim da bi i naši nogometaši profitirali kad bi to učili od njega :-) . Ako vam kažem da čovjek ima 7. ukupno vrijeme (odmah je iza 6 najbržih vozila - buggyja i ispred svih Impreza), onda ćete shvatiti šta on radi na stazi sa svojim Golfom 2.0.
U svakom slučaju, još jednom - svaka čast Pinel.
Neke osobe fale na stazi… recimo, nismo vidjeli Jandrija, Mištu, Magića… itd. iako su neki od njih navratili kao gledatelji. Nadamo se da im neće prijeći u naviku… Teško je ne spomenuti da se i naš Damir Kraljić, tajnik AMCD Svigo, po običaju rastrgao i bilo ga je svuda na raspolaganju – od pomoći pri zalijevanju staze, preko sitnih, ali napornih zadataka oko šanka, akreditacija i sl., pa do svega ostalog primjetnog ili ne. Damire, stani malo na loptu i nađi si curu kao što je to učinio i Stane Sušnik… :).
Prije nego navedem rezultate, spomenula bih i jedan od komentara koje smo "sprovodili" moj slovenski kolega Matijaž Sedušak-Sema i ja, a odnosi se na usporedbu prijašnjih trka i recimo ovih današnjih. I Sema i ja se sjećamo da je unazad par godina bilo puno kontakata na stazi, puno više materijalne štete i nezadovoljstva vozača. Sada se vidi promjena, a da li je u pitanju kultura vozača ili to da su vozači ranije imali "osiguran" prednji dio vozila te su bez pardona završavali, često i s punim gasom, u gepeku vozila ispred sebe (stražnji dio vozila nije bio "pojačan" ni približno kao prednji), znati će oni sami, no što god bio razlog, primjetno je da su trke sve "čišće" i da takvih kontakata danas ima zaista malo u odnosu na zadnjih par godina. Iako su "onakve" slike atraktivnije, neka dečki nastave razvijati autocross u ovom smjeru.
A već standardni nogomet hrvatskih i slovenskih autocrossera u subotu navečer, u kojem je rezultat HR : SLO – 2 : 0 (zahvaljujući HR selektoru Damiru Magić), dečki su imali i skijanje (smučanje) na stazi gdje je pobijedio Stane Sušnik (SLO) i to navodno zbog prijevare u obliku preranog starta. Dobro je da se Stane povukao iz autocrossa i volan prepustio sinu – Jure Sušnik, jer tko zna koliko je puta prerano startao dok je vozio :-).
I prije nego krenemo na rezultate, zahvaljujem svima - od organizatora i svih ostalih, no posebno zahvaljujem gđi Aleksandri Ivić koja mi je proslijedila rezultate - i to najbrže do sada (prije su bili rezultati u Inboxu nego sam ja stigla u Zagreb) - Sandra, hvala Ti najljepša još jednom!
FINALE - Regija + SLO + Klubovi
KVALIFIKACIJE, FINALE REGIJA
TOTALIZATOR - 1. trening
TOTALIZATOR - 2. trening
 
Čibeju ORC Karlovac
29.06.2008.
Vrlo dobrim vožnjama u oba dana utrke Ivan Goran Čibej sa suvozačem Nenadom Puzićem nadmoćno je došao do druge pobjede u ORC sezoni.
Posada Čibej-Puzić bila je najbrža na pet od deset brzinskih ispita i na kraju slavila sa 1.26 minute prednosti ispred posade Lončarić-Beraković. Trećeplasirani bili su Mišta-Gortan. Prve tri pozicije generalno pripale su posadama sa moćnim Subaruima i Mitsubishijima, dok je najbrža posada sa automobilom pogonjenim na dva kotača bila Simon-Pazman u novoj mini francuskoj jurilici – Citroenom C2 R2 MAX. Drugoplasirani u klasi SUPER SPORT su veterani rally sporta Novosel-Dodigović sa Hondom Civic Type R, dok su se do treće pozicije u klasi do 2000 ccm dovezli Stelmah-Bruči u Cliu Sport III koji na ovoj utrci nije otkazivao poslušnost.
Najbrži u najmanjoj, no ne i manje zanimljivoj klasi SPRINT jučer i danas su Labaš-Marinović u VW Polu 1,4 16V, pobjednici klase na ORC-u Čazma Vojvodić-Vojvodić ovoga su se puta zadovoljili drugom pozicijom upravljajući Peugeotom 106 rally, dok su braća Bahorić u svom debiju na ORC utrkama bili trećeplasirani u klasi do 1400 ccm, unatoč velikim problemima sa svojim automobilom, Škodom Fabijom 1,4 16v.
Nastupila je jedna ženska posada Sutlović-Medved, mada su bile prijavljene čak tri, što bi bio i rekordan broj u hrvatskim rally utrkama. Lana i Anja su uspješno završile utrku, nakon tehničkih problema koje su uspjele savladati.
Iako je 1. Karlovački rally 2008. trebao biti relativno jednostavan rally, sa samo tri različita brzinska ispita, ukupnog itinerera 233,56 km, odustalo je čak 9 posada, nakon tehničkih kvarova ili izlijetanja.
Relativno nepovoljan datum održavanja utrke, sezona godišnjih odmora i blizina nekoliko karlovačkih kupališta nažalost je uzrokovala nešto manju posjećenost ove utrke, no što je bila na prvoj utrci sezone u Čazmi. Za domaće prilike ipak solidan broj gledatelja uživao je u vrhunski pripremljenim brzinskim ispitima i prikazanoj vještini posada. Naročito atraktivan bio je BI KORANA na kojem su se gledatelji u četiri navrata divili vožnjama ponajboljih domaćih relijaša na kombinirano asfaltno-makadamskoj podlozi.
Rally je tehnički odrađen savršeno, 26 posada na startu nije brojka koja će oduševiti ljubitelje oktanskih sportova, ali zadovoljstvo na licima vozača i gledatelja već nam najavljuje puno brojniju i barem ovoliko atraktivnu utrku u ORC sezoni 2009. na 2. Karlovačkom ORC rally –u.
 
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 14.09.2008.