Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

Biti u Barbanu....
18.04.2005.
Očima laika, put u Istru u situaciji dok ste prijavljeni na burzi rada i nemate primanja, nemate čak ni ispravno vozilo, a niste natjecatelj ili član posade, za neke je na granici ludila :-).
Tako bar misle moji roditelji i neki prijatelji koji samo sa smjeakom vrte glavom.
No poznavajući me, nitko mi više ne prigovara zbog "dodatnih nepotrebnih troškova" nego im samo ostaje bez glasnog komentara vrtiti glavom, hehe...


Na povratku iz Barbana u nedjelju navečer, navratila sam kod prijatelja iz Karlovca, mladi par koji se eto, igrom slučaja, unatrag nekoliko godina našao na popisu mojih najdražih prijatelja.
Bez obzira da li oni vole i prate off road ili ne, moram im ovdje zahvaliti na podršci koju mi uvijek pružaju kad se ja spremam napraviti neku "ludost" :-)))).
Možda oni, kao i još neki, ne razumiju u potpunosti moju "potrebu" za off roadom, blatom, jeepovima, ali kad vidite da su i oni sretni zbog mene i zbog mog oduševljenja nakon povratka iz Barbana, onda možete reći da imam prave prijatelje!


Dakle, u subotu nakon mog "probijanja" kroz pravi prolom oblaka iz kojeg nikako da izađem jer je očito oblak bio bez kraja i konca, stigla sam i do odredišta - Barban u Istri.
Od silnog iščekivanja da konačno dočekam i taj vikend, jednostavno nisam bila ni svjesna da je vikend "već" tu i da slobodno mogu reći da je "sezona off roada" počela.
I onda, nakon tko zna kojeg zavoja, vidite poligon pun jeepova i srce počne lupati kao ....... eh?!
Ma kakvi! Ne može se mjeriti! Ne znam kako to opisati...
Nisam imala strpljenja parkirati auto pa pozdraviti organizatore i neke otprije poznate posade vec sam se pozdravljala iz auta :-) Malo nepristojno, ali mislim da mi neće zamjeriti.


Ubrzo nakon mog dolaska startaju vozila preko poligona sa prvim preprekama, i odlaze direktno na/u road book.
Imala sam jedinstvenu priliku biti suvozač/ica :-) predsjedniku kluba 4x4 Barban te smo krenuli kao "zadnje vozilo" u potragu za onima koji su - da ne kažem da su se izgubili, ja ću pristojno napisati da su izašli iz zacrtanih smjernica road booka, hehehe, i onima koji su imali peh pa polomili poluosovine i sl. te ih je trebalo odvući.
Ovim putem zahvaljujem g. Dausu što je imao povjerenja u moje čitanje road booka jer nakon toliko guste magle i po crnom mraku, nije lako "ostati" na stazi ni onima koji su ju trasirali.
Isto tako zahvaljujem i na ukazanom povjerenju prilikom vitlanja (winchanja) na tom putu da dođemo do odredišta, a iskreno, nije mi bilo svejedno jer je vozilo moglo završiti u provaliji.

Zahvaljujem svim Barbancima i Barbankama :-) jer je društvo izvrsno i jednostavno nemam rijeći, a ne mogu ih sve nabrojati jer ako krenem od Mladena, Denisa, Vedrana, Nenada, Suzane.... moglo bi nabrajanje potrajati.

Posebno zahvaljujem g. Wiliamu Ukušić iz 4x4 Performance Parts na svemu što je učinio da se osjećam onako izvrsno kako sam se osjećala upravo zahvaljujući njemu.

Noć smo dakle proveli na terenu te se u bazu vratili ujutro oko 07,00 sati. Nije bilo vremena za spavanje ili odmor jer taman dok smo se fino napapali, već je bilo vrijeme za kavicu i doček posada koje su uspjele nešto i odspavati prije nedjeljne poligonske vožnje.

Nedjelja, nakon savršene noći, savršen dan za pamćenje!
Još jedan plavi suzuki - ovaj puta posade slovenskog kluba 4x4 Lijak...
Zlatko Žust mi je na Istra Challenge 2004. obecao "jedan krug" - i ispunio obecanje u Barbanu :-)
mi je na Istra Challenge 2004. obečao "jedan krug" - i ispunio obečanje u Barbanu :-)
Da nije bio toliko uporan, vjerojatno mi ta nedjelja ne bi bila do te mjere SAVRŠENA!
No kad je htio da ja vozim, a on da bude suvozač, dobro je da se nisam onesvijestila, hahaha... pa sam tako odlučila kako je "jednostavnije" sjesti na suvozačevo mjesto.
Prošli smo extreme stazu, a svi troje, Zlatko, njegov stalni suvozač Primož Bončina (s kojim sam zamijenila uloge te se on bacio na slikanje) i ja dobro smo se zabavili (istina, iako su njih dvojca krepavali od smijeha - što zbog mojih izjava, prevelike kacige, psovanja :-) i sl. , dobila sam pohvale da mi dobro ide :-)))
Kako je to izgledalo na stazi, pogledajte u nastavku.
Ovim putem zahvaljujem zlatnim dečkima - jer osim što su za mene zlatni, oni su odnijeli i 1. mjesto pa sad imaju dodatno vitlo koje ću možda vidjeti montirano na prekrasnom "ukiju" kad se slijedeći puta sretnemo.
 
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava
Osvježeno: 07.09.2005.