Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

Dostava pravilnika…
05.09.2006.
Spremamo se za Suboticu Podravsku za koju se još čekaju detalji organizatora - ORK Subotice Podravske oko programa za vikend 16. i 17. rujna kod Koprivnice, kada su prijave, start i ostale standardne stvarčice.
Vezano uz zadnje off road natjecanje, povlače se neka pitanja među natjecateljima tipa dostave Pravilnika organizatora na adrese klubova prije natjecanja kako bi se posade mogle odlučiti da li žele voziti po propisanim pravilima, mjerenja vremena ili bodovanja, konačnog poretka i privremene (neslužbene) liste odmah nakon natjecanja, dozvoljenih i ne dozvoljenih radnji za vrijeme natjecanja i sl.
Obzirom da je na off road forumu otvorena tema u rubrici "Kalendari" - Off road susret - Vrbovec 2006., bilo bi dobro da svi koji žele skrenuti pažnju na nešto - navrate i ostave svoj post kako bi se bar na taj način moglo ukazati na ono što smatrate da bi trebalo popraviti, prepraviti, doraditi...
Ovim putem želim pojasniti svima koji su me kontaktirali radi kompletnih rezultata iz Vrbovca, da nemam poredak za sve discipline i da zbog toga nisam željela objaviti djelomično već sam čekala da mi organizator dostavi poredak kako bih mogla sve zajedno ovdje objaviti. Dakle, do daljnjeg nema ni podjele bodova za ukupni godišnji poredak (odnosi se na hard road book). Obzirom da još nisam dobila tražene rezultate za Hard road book (osim prva 3 mjesta), evo sa zakašnjenjem rezultata koje sam dobila (copy-paste):

SOFT
1.RADOVIĆ-PRODAN P.-1:42:53
2.PRODAN R.-COCCARIELI-1:43:17
3.BIČAK-PERKOVIĆ-1:46:08
4.ŠPERNJAK-JEMBREK-2:06:49
5.ZAMLJAČANEC-GOLENJI-2:06:58
6.GRABAR-KLARIĆ-2:07:24
7.BOŠNJAK-ADAMOVIĆ-3:06:38
-KOSIĆ-HREN
-ROGULJ-M. HORVAT
-MATIJAŠČIĆ-GRDOVIČ
-KORDIĆ-OBRANIĆ
-DEKANIČ-VUKOVIČ
-VRBANČIČ-PETRIČ
-M. HORVAT-S.BAŠIČ

ATV SOFT
1.ŽALER-2:00:00
2.VUKOVINSKI
3.------------

BRZINAC
1.KALINSKI-LELJAK-2:29:58
2.B.HORVAT-M.HORVAT-2:32:93
3.SRABINEC-LELJAK-2:36:89
4.I.PETRAK-I.PETRAK-2:46:89
5.LELJAK-KALINSKI-2:45:36+10 SEC.
6.KADOIĆ-???-2:51:08
7.KREBER-ZEMLJIĆ-2:52:22
8.OZIMEC-ČIČEK-2:53:93
9.GONAN-ŠAKIČ-3:15:68+10 SEC
10.KALINSKI(SENIOR)-MELKIĆ-3:23:18
11.ŠTEFANEC-FUGLEC-4:14:42

Hard road book:
1) Švec - Peras
2) Šurina - Šurina
3) Golja - Golja

Super extreme (zasebno):
1) Švec - Peras
2) Šurina - Šurina
3) Golja - Golja

Brzinac ATV:
1) Gorišek
2) Bratanić
3) Brdarić
 
Vrbovec 2006.
28.08.2006.
Još je jedan off road vikend za nama i koliko god se činilo da dugo traje, ipak je prebrzo prošao. Možda natjecateljima, no organizatoru - ORT Vrbovec, sigurno traje tjednima. Kako to obično ide, organizator je uvijek umorniji od samih natjecatelja, ali pretpostavljam da su vrbovčani zadovoljni odazivom natjecatelja i posjetitelja.
Vjerujem da su gledatelji uživali gledajući atraktivne vožnje, prevrtanja, quadove, padobrance i naravno, super extreme na poligonu.
Obzirom da su samo oni najžešći ljubitelji off roada potražili atraktivna mjesta na road booku kako bi vidjeli bar nešto od "šumskih" akcija, ovim putem zahvaljujem svima koji su nas dočekivali i bodrili uz trasu kuda je prolazio book.
Posebno bih izdvojila grupu na potoku (hard road book) te jednu "negdje" usred šume :) - 3-4 dečka koji nisu štedjeli ni glasa ni ruke bodreći nas sa ruba trase tako da mi se činilo da nas bodre ljubitelji rallya :). Šteta što nisam imala fotić uz sebe.
Kad smo već kod slika, posebno zahvaljujem Ivanu Brezovec i g. Marijanu - MIKO d.o.o. autooglasi koji su spremno preuzeli moj fotoaparat dok sam ja bila zauzeta i napravili fantastične slike koje ćete moći pogledati pod "fotogalerijom".
A vikend je započeo okupljanjem posada i masovnim startom na road book - prvo hardaša, a onda i softaša. O road booku ćete moći čuti samo pohvale i oduševljenje natjecatelja jer je zaista bio mrak. Jedina zamjerka na book je da je prekratko trajao, hehehe.
Dečki bi se po takvom booku vjerojatno još sada vozili jer je bio vrhunski napravljen i sve vam je bilo žao kad ste na ovaj ili onaj način došli do cilja.
U nedjelju se prvo startalo sa super extremeom koji je sastavni dio hard road booka, te sa brzincima koji su sastavni dio soft road booka. Uz sve, natjecali su se i quadovi, a imali smo prilike vidjeti i dvojcu padobranaca koji su samo cca 100m prije zemlje trebali otvoriti padobrane.
U subotu se počeo peći vol na ražnju, a u nedjelju je bilo lijepo vrijeme koje je dodatno privuklo gledateljstvo.
Imali smo jednog suvozača iz Italije te 2 posade iz Slovenije pa se slobodno može reći da je i ovo bio međunarodni susret off roadera.
Ostatak priče možete "pročitati" iz slika, a za 3 tjedna se opet vidimo i to u Subotici Podravskoj kraj Koprivnice - 16. i 17. rujna.
Poredak posada će biti objavljen naknadno (za dan ili dva), a ovdje možete pogledati poredak po disciplinama za prvu trojicu:
Hard road book:
1) Švec - Peras (HR-HR)
2) Šurina - Šurina (HR-HR)
3) Golja - Golja (SLO-SLO)
Soft road book:
1) Radović - Prodan (HR-HR)
2) Prodan . Coccarielli (HR-ITA)
3) Bičak - Perković (HR-HR)
Super extreme (zasebno):
1) Švec - Peras (HR-HR)
2) Šurina - Šurina (HR-HR)
3) Golja - Golja (SLO-SLO)
Brzinac (terenci):
1) Kalinski - Leljak (HR-HR)
2) Horvat - Horvat (HR-HR)
3) Srabinec - Leljak (HR-HR) - obzirom da su organizatori, posada je spremno ustupila pehar posadi Kadoić - Vinceković. Dečki, svaka čast.
Brzinac ATV:
1) Gorišek (HR)
2) Bratanić (HR)
3) Brdarić (HR)
Fair play nagradu odnio je Dario Dekanić obzirom da je "izvukao" 4 posade.
 
INTERVIEW: Dražen Roginek - Lajbek
21.08.2006.
Nekoliko dana prije natjecanja u Vrbovcu, evo još jedan intervju sa off roaderom koji je ujedno i Tajnik ORC Kneginec - Dražen Roginek, poznatiji među off roaderima kao Lajbek.

DODATAK Vrbovečkoj najavi:
Mada sam sigurna da bi Lajbek došao u Vrbovec, za svaki slučaj sam bacila rukavicu, a ako ga to ne bude izazvalo, sigurno će najava organizatora 4. off road susreta ljubitelja off road vožnje prema kojoj će se u
improvizirana karta
subotu navečer početi peći vol na ražnju. No ako i to ne bude dovoljno primamljivo, onda će to sigurno biti robne nagrade u vrijednosti preko 20.000,00kn koje je organizator ORT Vrbovec pripremio za uspješne natjecatelje.
Kako god bilo, napravljeno je sve za siguran dolazak u Vrbovec :-).
 
Poredak za Kup 2006.
16.08.2006.
Bliži se druga utrka koja bi se trebala bodovati prema Prijedlogu Pravilnika (PP), a koji su klubovi privremeno "izglasali" početkom ove godine.
Već nakon prve dvije trke, u travnju u organizaciji ORT Vrbovec koja se kao pilot projekt trebala voziti prema PP-a, a kasnije i u lipnju - u organizaciji ORC Kneginec, pokazale su da će pravila koja su sami off roaderi predložili definitivno trebati mijenjati.
Da li je u pitanju namjerno nepridržavanje stavki iz PP-a, ili usputno "dorađivanje" u ovoj testnoj fazi, ili je to možda znak da se neki nikako ne mogu "držati" predloženih pravila, odnosno, možda se time daje na znanje da je to jedini način dokazivanja nečeg u stilu: "bit' će po mome", teško je reći, a sigurno se nitko neće iskreno izjasniti.
I dalje se dešava da organizatori iz PP-a "vade" stavke koje im odgovaraju, a zanemaruju one za koje smatraju da im "smetaju".
Kao i za 2005. godinu, tako i za ovu, evo mali osvrt na samo nekoliko točaka koje su se kršile:
> nesankcioniranje posade koja se prema PP trebala maknuti sa trase ukoliko je zbog kvara na svom vozilu zakrčilo prolaz ostalim natjecateljima;
> pružanje pomoći od strane organizatora (vezano uz gornji primjer, organizator pomaže ostalim posadama umjesto da upozori natjecatelja koji blokira put da je dužan ili sam, ili uz pomoć organizatora, po/maknuti vozilo);
> na listi konačnog poretka ne navode se imena članova posade, te se dešava da se na natjecanju nađu 2 vozača istog prezimena (nositelj posade je vozač, ujedno "skuplja" bodove i za matični klub);
> također se ne navodi i ime kluba za koji određena posada vozi;
> ne poštivanje "slanja" po 2 posade iz jednog kluba, odnosno plaćanje startnine...
Htjeli ili ne htjeli, iako zvuči grubo, ovo su činjenice.
Pripremajući tabelu za poredak u 2006. godini, ponovno dolazim do zapreka.
I trebam Vašu pomoć.
Napravila sam po 2 tablice sa poretkom (sa samo jednog natjecanja!!!) i ne znam kako i po kojem sistemu da računam bodove.
Otvorena je tema na OFF ROAD FORUMU gdje molim sve koji misle da imaju rješenje ovog problema, za sugestije.
Bez obzira da li tipkate sa svih 10 prstiju ili samo sa dva, dajte mi Vaše viđenje bodovnog sistema jer je očito da zbog nepridržavanja PP-a netko mora biti zakinut.
Koje će posade i klubovi na kraju godine biti zakinuti za bodove i na koji način više gube, pogledajte u tabelama po sistemu "organizatorova lista" te "prema PP" (uz navođenje samo nekih stavki iz PP-a radi lakšeg praćenja obojanih polja).
 
< home > < 20 > << 19 >> < 18 > < 17 > < 16 > < 15 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 19.09.2006.