Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


Transparentno: Ovlaštenik Udruge Leptir i Udruga Leptir (2. dio)
06.11.2007.
Ostavljajući dovoljno vremena Ovlašteniku Udruge Leptir da od "prozivanja" na portalu o njegovom neispunjavanju obveza dostavi potvrde, račune ili ugovore, 02.11.2007. sam obavila nekoliko poziva prema uplatiteljima ZA KOJE ZNAM DA SU UPLAĆIVALI. Zvala bih ja SVE uplatitelje, no problem je i dalje taj što Ovlaštenik Udruge Leptir skriva informacije koje nam je obećao dati, pa nitko ne zna tko je sve uplatio na ime ...
 
Reakcija g. Harapina upućena Ovlašteniku Udruge Leptir
02.11.2007.
Reakcija jednog od sudionika Leptirove Off road karavane na temu svih tekstova na portalu koji su izazvani Ovlaštenik Udruge Leptirevim izvlačenjima i izbjegavanjima ispunjenja obveza koje je u par navrata obećao off roaderima uz odgovor koji je dobio od Ovlaštenika Udruge Leptira.
Zahvaljujem g. Harapinu, sudioniku karavane, na reakciji i dozvoli da se ovo objavi u cijelosti. Žao mi je što Ovlaštenik Udruge Leptir ne shvaća da do ovog svega ne bi niti ...
 
Transparentno: Ovlaštenik Udruge Leptir i Udruga Leptir (dio)
01.11.2007.
Evo i kratkih isječaka na temu "Leptirove Off road karavane" sa HR Off road foruma – koji je javan i sve u kompletu možete pročitati na linku:
www.schnee-hr.net/forum/viewtopic.php, a kao dio odgovora na tekst na leptirovoj stranici. Tako ću dio po dio iznositi i "drugu stranu".
Na ove isječke me (osim Srnčevičevog teksta) potaklo i to što forumaši smatraju da bi trebalo...
 
Ovlaštenik Udruge Leptir i dalje NE ISPUNJAVA OBEČANJA...
30.10.2007.
Očito je bilo potrebno izaći u javnost sa svim obećanjima koje je Ovlaštenik Udruge Leptir dao i do danas ih nije ispunio, da bi nas barem djelomično prestao ignorirati.
Doduše, on i dalje NE ISPUNJAVA svoje preuzete obveze i obećanja već troši vrijeme na izvrtanje činjenica i "lijepljenje etiketa" na moje ime, a vrijeme koje troši na to mogao je potrošiti na pisanje potvrda svima koji su uplatili bilo kakav iznos na račun Udruge Leptir.
Što se tiče njegovog "piskaranja", to uopće nije vrijedno spomena i komentara s moje strane (za sada, mada i ja mogu podnijeti tužbu za klevetu) i smatram da svi koji ZNAJU STVARNO STANJE, pa i to da se ne radi O MENI već prvenstveno o SVIM OFF ROADERIMA TE SPONZORIMA/DONATORIMA koji su se uključili u ovu OFF ROAD KARAVANU, u čije ime ja i tražim da se ispoštuje što im je obećano.
Ovlaštenik Udruge Leptir je vjerojatno "zaboravio" da je na sastanku predstavnika Off road klubova iz cijele Hrvatske, na natjecanju u Vrbovcu krajem kolovoza, a i na drugom sastanku predstavnika ORK početkom rujna OBEČAO one – još uvijek neispunjene 4 stavke – zbog čega je sada otvoren kako on kaže - "lov na vještice".
Što se tiče "demantija" koji je na leptirovoj stranici, ne vidim NITI JEDNU STAVKU u kojoj je "demantirao" išta od navedenog (da je bar izmišljotinama "pokrio" ono što i jest bit svega - neispunjavanje njegovih obveza, ne bih riječ rekla).
Npr. dio iz njegovog maila koji ću ostaviti u prilogu ovog teksta, a u kojem kaže: "Naime, sve svoje preuzete obveze smo do sada uredno izvršili" nikako ne stoji jer na primjer, NITI JEDAN OFF ROAD KLUB JOŠ NIJE DOBIO NIKAKVU POTVRDU, A NA MOJOJ STRANICI TAKOĐER NEMA NI OBJAVE DA JE DOSTAVLJENO MENI.
Čemu bih ja prozivala njega ili ikoga drugog te tvrdila da nije nešto dostavio, a onda ga javno prozivam i tražim da to dostavi?! Ili recimo u drugom dijelu maila gdje stoji: "…čvrsto stojimo iza svih tvrdnji objavljenih u našem demantiju…".
Tekst na leptirovoj stranici nije vrijedan vremena kojeg bih potrošila obzirom da ga ni nemam trenutno za bacanje zbog važnijih stvari, no vjerujem da ću uskoro naći nešto malo više vremena da se mogu pozabaviti odgovorom na sve napisane neistine. Samo zapamtite jedno - a to je datum ovog mog teksta.
Uskoro ću Vam svima ovdje navesti sve ORK koji nisu dobili potvrde, a uz sve potvrde koje EVENTUALNO budu primljene, biti će naveden i DATUM PRIMITKA (a ne datum koji se može staviti u zaglavlje prema potrebi).
Ako moja riječ i ne znači ništa, sigurna sam da će riječ off roadera, forumaša (koji su privatno uplatili), raznih sponzora i donatora bar nešto značiti.
Zato pogledajte datum pa ga naknadno možete usporediti sa svim ostalim tekstovima (sigurna sam da će ih biti na ovoj stranici), te sami donijeti zaključak tko govori neistine.
Evo i e-mail da ga svi koji ga nisu dobili mogu pročitati (a i za naknadnu arhivu jer ja ništa nemam i ne želim skrivati):

-------Original Message-------
From: Udruga Leptir
Date: 10/28/07 16:04:28
To: akdelta@akdelta.hr
Subject: Leptirova Off Road karavana "Istra 2007"


Poštovani,

Potaknuti cijelim nizom napisa po Hrvatskoj Internet prostoru, kojim nas, udrugu Leptir, gospođica Jurić kompromitira, vrijeđa i blati navodeći cijeli niz neistina, osjećamo se dužnima objaviti demanti njenih članaka i napisa, što smo i učinili putem Leptirovog poratala na adresi http://www.leptir.hr/vijest.asp?ID=51, gdje možete pročitati i drugu strane priče, a ne samo ono što Vam jednostrano plasira gospođica Snježana Jurić - vlasnica HR Off Road portala.

Naime, sve svoje preuzete obveze smo do sada uredno izvršili, sve naše tvrdnje u demantiju smo u mogućnosti potkrijepiti pisanim dokazima i svjedocima, te čvrsto stojimo iza svih tvrdnji objavljenih u našem demantiju, a u slučaju nastavka klevete će udruga Leptir zaštitu svojih interesa i interesa svojih članova zatražiti sudskim putem, za što su pripremne radnje već izvršene, te se samo očekuje završno očitovanje gospođice Jurić.

Pozivamo Vas da pročitate naš demanti i javite nam se ukoliko budete trebali dodatne informacije.

Također, ukoliko ste bili sudionik, sponzor ili donator navedene akcije, slobodni ste zatražiti potvrdu o donaciji ili uvid u stanje uplaćenih donacija, što će Vam biti dostavljeno tijekom naredna 24 sata od Vašeg zahtjeva, baš kako je to promptno izvršeno i drugim sudionicima koji su to od nas osobno i zatražili.

S poštovanjem
Ovlaštenik Udruge Leptir
predsjednik

Udruga Leptir
 
Ovlaštenik Udruge Leptir i dalje NE "DRŽI" DO SVOJE RIJEČI...
26.10.2007.
24.10.2007. primila sam još jedna mail "Leptirova pošta br. 9 – Vukovar u srcu" koju šalje Udruga Leptir, te sam zbog Predsjednika Udruge – koji je tražio brisanje njegovog imena, koji i dalje ignorira sve organizatore, sponzore i donatore "Leptirove Off road karavane", odlučila da više ne želim primati tu poštu.
Vratila sam mail na temelju upute sa dna Leptirove pošte u kojem stoji (izvadak iz Leptirove pošte br.9):

----- Original Message -----
From: Snježana Jurić
To: Udruga Leptir
Sent: Wednesday, October 24, 2007 11:10 PM
Subject: Re: Leptirova posta br. 9. - "Vukovar u srcu"


"Zahvaljujemo Vam se na vjernosti Udruzi Leptir te Vas pozivamo da nas i dalje pratite u nasim aktivnostima.
Ukoliko vise ne zelite primati postu od nas, pritisnite tipku "Reply" ili "Odgovor" u vasem programu za citanje poste i samo nam vratite ovu poruku ovakvu kakva je i biti cete smjesta uklonjeni iz naseg registra primatelja Leptirove poste.
".


Dan poslije, dobivam mail slijedećeg sadržaja:

-------Original Message-------
From: Udruga Leptir
Date: 25.10.2007 19:39:17
To: Snježana Jurić
Subject: Re: Leptirova posta br. 9. - "Vukovar u srcu"


Poštovana gospođice Jurić,

Vaša je e-mail adresa uklonjena iz našeg registra i više nećete primati vijesti od nas.
Zahvaljujemo Vam na ukazanom povjerenju.

Osim toga, molimo Vas da prestanete o udruzi Leptir i njenim članovima širiti laži, dezinformacije i klevetu jer ćemo u suprotnom biti prisiljeni poduzeti sve potrebne korake kako bismo zaustavili Vaše obmanjivanje javnosti.
Ukoliko imate bilo kakvih otvorenih pitanja ili nejasnoća, ljubazno vas molimo da se javite u sjedište udruge i razjasnite sve nejasnoće na pristojan i civiliziran način, a ne onako kako ste to do sada radili.

Na samom kraju, pozivamo Vas da i dalje pratite rad udruge Leptir, vjerno kao i do sada, jer će u nadolazećim vremenima biti još mnogo dobrih i kvalitetnih projekata na korist djece s poteškoćama u razvoju sa područja cijele Hrvatske, koji će Vas zacijelo zanimati.

S poštovanjem
Ovlaštenik Udruge Leptir
predsjednik
Udruga Leptir


I slijedi moj odgovor maloprije poslan:

-------Original Message-------
From: Snježana Jurić
Date: 26.10.2007 0:12:42
To: Udruga Leptir
Subject: Re: Leptirova posta br. 9. - "Vukovar u srcu"


Poštovani g. "Ovlaštenik Udruge Leptir",

do sada sam Vas u ime SVIH organizatora, sponzora i donatora kontaktirala nebrojeno puta vezano na temu "Leptirove off road karavane" sa molbom da DOSTAVITE ONO ŠTO STE I OBEČALI U VRIJEME PRIJE SAME REALIZACIJE KARAVANE, te ste do danas uredno izbjegavali ispuniti obećano.

Toliko o "pristojnom i civiliziranom načinu".

Nakon Karavane, od Vas smo "dobili" jedino IGNORIRANJE.
I ovog puta ste napravili UPRAVO TO – IZBJEGLI PRILIKU DA (USPUT) DOSTAVITE TRAŽENO I OBEČANO - barem na moju e-mail adresu ako već ne želite ispuniti svoju OBVEZU i DUŽNOST prema svim uplatiteljima i organizatorima karavane.

Što se tiče "laži i dezinformacija", molim Vas da pojasnite KOJE STE TO STAVKE, ZA KOJE STE ORGANIZATORIMA DALI OBEČANJE NEPOSREDNO PRIJE KARAVANE, ISPUNILI?!
Do danas nisam dobila NIŠTA ŠTO SAM TREBALA DOBITI od Vas, a prema informacijama koje imam, nisu niti ostali organizatori i sponzori/donatori.

Također, informacija novinarke Večernjeg lista je da je u kontaktu s Vama dobila informaciju da "VI NE ZNATE KOLIKO JE NOVACA PRIKUPLJENO i da kontaktira osobu koja je bila zadužena za karavanu na području Istre" (off roader – g. Vedran Šćulac, zadužen za karavanu, ne za račun Udruge), dovoljno govori sama za sebe.

Ukoliko se uzme u obzir da je sav novac uplaćivan na račun Udruge Leptir, te ukoliko Vi uporno izbjegavate predočiti dogovoreno svim off roaderima – organizatorima te donatorima i sponzorima, nitko od nas to nije mogao znati tada, obzirom da ni danas još ne znamo pošto nas Vi ignorirate (a jedini možete dati odgovor na to pitanje).

Podsjetiti ću Vas još jednom što ste nam obećali prije karavane:
a) Izvod iz banke da se vidi koliko je sredstava prikupljeno akcijom off roadera;
b) svakom uplatitelju dostaviti Potvrdu na uplaćeni iznos donacije/sponzorstva;
c) dostaviti kopije poslanih Potvrda ovom portalu da se javno može vidjeti koliko je sredstava prikupljeno, te ukoliko je ko izostavljen, da to bude transparentno;
d) da za svaku potrošenu kunu iz prikupljenih sredstava od navedene akcije dostavite račun iz kojeg će biti vidljivo da je novac potrošen na kupnju logopedskih setova za teže nagluhu djecu i djecu sa poremećajem govora do 7 godina starosti koja se nalaze u Udruzi Leptir iz Mošćenice, a za koje je akcija i rađena.

Dakle, ukoliko Vam je stalo da se ISTINA o ovom neispoštovanom dogovoru s Vaše strane ne širi, ljubazno Vas JOŠ JEDNOM – I TO JAVNO (!) molim da u ime SVIH MALIŠANA IZ VAŠE UDRUGE ispunite dana obećanja te nam dostavite što smo i dogovorili i na taj način pokažete svojim primjerom djeci što znači držati svoju riječ do kraja.

Što se "obmanjivanja javnosti" tiče, budite ljubazni te pojasnite u kom dijelu je to s moje strane učinjeno?
Prema svemu, ispada da Vi obmanjujete i javnost, i sponzore, i donatore, a i organizatore koji su sudjelovali u realizaciji "Leptirove off road karavane" jer dajete npr. lažna obećanja, što svakako nije na dobrobit djece kojoj biste Vi trebali biti uzoran primjer.

Onog trenutka kad ispunite ovih nekoliko stavki koje ste nam obećali, prestati ću informirati javnost na temelju našeg dosadašnjeg iskustva s Vama.

Obzirom da od Karavane (od koje je prošlo već skoro dva mjeseca – održana je 09.09.2007.) NISTE DOSTAVILI što Vam je DUŽNOST i OBVEZA, kao inicijator akcije "Leptirova off road karavana", te kao vlasnica jednog od javnih medija (HR Off road portal) imam moralnu obvezu upoznati javnost sa Vašim načinom rada.

Ponavljam, onog trenutka kad ispunite obećanje, smatrati ću da ste postupili na "pristojan i civiliziran način" te ću prestati upoznavati javnost sa našim "slučajem".

Danas putujem na natjecanje i vraćam se u nedjelju te ćemo vidjeti i svi skupa biti svjedoci (ovako javno) da li Udruga Leptir s Vama g. "Ovlaštenik Udruge Leptir", kao Predsjednikom Udruge na čelu, ima namjeru držati do svoje riječi i dostaviti u slijedeća 3 dana ono što ste trebali unazad skoro 2 mjeseca.
Sve ostalo što kažete, a bez navedenih priloga, smatrati ću Vašom "obmanom javnosti" jer nam svima trebaju POTVRDE (stavke od a) do d)), a ne Vaše IGNORIRANJE.

Vi predstavljate Udrugu Leptir, a kakav ćete dojam o Udruzi i njenim članovima stvoriti – isključivo je Vaša odluka (i na dušu Vaših postupaka).
I ne možete meni – ili ikom drugom spočitavati "image" koji stvarate o sebi (ili Udruzi kojoj ste Vi na čelu, spočitnite sebi samom svaki put kad ne budete ispoštovali dogovoreno).

I na samom kraju, moram se složiti s Vama da će me i nadalje zanimati razne humanitarne akcije, posebno kad su u pitanju djeca, no sigurna sam da ima jako puno djece kojoj će akcije HR Off road klubova i općenito off roadera dobro doći, a truditi ću se izabrati Udrugu čiji čelnici neće bježati od ispunjavanja svojih obećanja.

Pozdrav,

Snježana Jurić
HR Off road portal

 
OBAVIJEST organizatorima Leptirove OR karavane
19.10.2007.
Informacija svima koji su organizacijski, sponzorski ili donatorski vezani uz "Leptirovu Off road karavanu" održanu dana 09.09.2007., da se Predsjednik Udruge Leptir - Ovlaštenik Udruge Leptir, koji nakon završetka Leptirove Off road karavane ignorira i ne ispunjava svoje preuzete obveze, predstavlja okolo kao "off roader".
Obzirom na spoznaje o dosadašnjim kaznenim prijavama protiv njega (ukoliko bude potrebno - izaći će priopćenje za javnost sa konkretnim navođenjem kaznenih prijava), sramotno je da se jedna takva osoba ne smije predstaviti kao "Predsjednik Udruge" već se predstavlja kao off roader. Uskoro će biti postavljeno pitanje nadležnim tijelima na temelju čega su državni organi jednoj takvoj osobi dodijelili na skrb bespomoćnu djecu do 7 godina starosti, i još sa smetnjama u razvoju?!
Dakle, informacija se odnosi na sve koji će možda izgoogleati njegovo ime - neka pripaze jer ako Vas netko nakon prikupljanja financijskih sredstava izbjegava, ignorira, ne izvršava svoje obveze za koje je dao riječ organizatorima, sponzorima i donatorima, te još k tome ima i kaznene prijave "na kičmi", a ne smije reći da predstavlja Udrugu, već se lažno predstavlja kao off roader (što svakako ruši ugled off roadera), nešto nije uredu.
Da pojasnim.
Ovlaštenik Udruge Leptir je obećao off roaderima da će SVIM sponzorima i donatorima (i ovom portalu radi javne objave) dostaviti:
a) Izvod iz banke da se vidi koliko je sredstava prikupljeno akcijom off roadera;
b) svakom uplatitelju dostaviti Potvrdu na uplaćeni iznos donacije/sponzorstva;
c) dostaviti kopije poslanih Potvrda ovom portalu da se javno može vidjeti koliko je sredstava prikupljeno, te ukoliko je koga izostavio, da to bude transparentno;
d) da će za svaku potrošenu kunu iz prikupljenih sredstava od navedene akcije dostaviti račun iz kojeg će biti vidljivo da je novac potrošen na kupnju logopedskih setova za teže nagluhu djecu i djecu sa poremećajem govora do 7 godina starosti koja se nalaze u Udruzi Leptir iz Mošćenice, a za koje je akcija i rađena.
Zahtjevi Off roadera nisu nimalo nelogični, a ostaje u zraku pitanje ZAŠTO JE Ovlašteniku Udruge Leptir TAKO TEŠKO ISPUNITI OBEĆANJE KOJE JE DAO PRIJE KARAVANE kad je to najnormalnija situacija u svim humanitarnim akcijama?!
Nameće se još hrpa pitanja (što je i logično nakon njegovog ignoriranja) kao npr.:
Što je sa novcima i gdje su završili? Zašto nije dostavio spomenute potvrde? Zašto ignorira off roadere, sponzore i donatore sad kada je sve gotovo – skriva li time nešto? Da li je Ovlašteniku Udruge Leptir Udruga samo paravan za prikupljanje novca?! Zašto se ne smije predstaviti prema svojoj "funkciji" u Udruzi već se predstavlja kao off roader? Zašto ne dostavlja Izvod iz banke na kojem se može vidjeti koliko je novčanih sredstava prikupljeno humanitarnom akcijom "Leptirova Off road karavana"?! itd.
U svakom slučaju, javnost bi morala znati što se dešava radi svih daljnjih humanitarnih akcija koje bi mogle biti vezane uz Ovlaštenika Udruge Leptir, te je zbog toga potrebno da off roaderi izađu u javnost sa svojim iskustvom vezanim uz njihovu humanitarnu akciju koju su radili za djecu sa posebnim potrebama.
 
Reakcija novinarke Večernjeg lista - gđe Ane Pisak
10.10.2007.
Iako na moj e-mail koji je upućen Večernjem listu na temu "Leptirove Off road karavane – NISI SAM" nije stigao nikakav odgovor, zahvaljujući jednom (nazvati ću ga: samozvanom) off roaderu, u Buzetu je ipak skrenuta pažnja na trud da u ime svih vas koji ste na bilo koji način sudjelovali u karavani i koji ste me zvali pročitavši članak u Večernjaku, da skrenem pažnju...
 
Ostali tekstovi na temu :
 
l
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 02.11.2007.