Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

PRERAČUNAJ

cm
feet
inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch


Prvomajski Livno Adventure 2007.
22.05.2007.
Tekst i slike: Gordan Čeak
No dobro, avantura u naslovu može zazvučati pomalo pretenciozno. Najveći su izazovi za sudionike naslovnog pothvata bili kako u kratkom vremenu upiti što više dojmova o prekrasnom livanjskom kraju te kako "preživjeti" pretjerano uživanje u njegovoj gastronomskoj ponudi.
Pa, krenimo redom.
Od petka do utorka, dva Jeep Wranglera, i četvorica članova "ekspedicije": Mirko (inicijator i organizator), Željko, Gordan i Dario. Želja je bila da se kroz opušteno druženje upozna livanjski kraj. Povijest i kulturu približio nam je posjet goričkoj crkvi s impresivnom knjižnicom, povijesnim muzejom te bogatom kolekcijom slika Gabrijela Jurkića kao i promocija knjige "S Vidoške gradine" livanjskog profesora Stipe Manđerala.
No, povijest i običaji ovog kraja stvarani su pod snažnim utjecajem zemljopisnog položaja i prirodnog okružja. Povijest ovog kraja uzbudljiva poput njenih planina, kamena i zelenih livada. U tom su nam dijelu naši terenci pomogli da se uspnemo na vrhove planina, od Ivovika do Tušnice, da na tih nekoliko dana pobjegnemo od gradskog okružja u iskonsku prirodu, da osjetimo uzbuđenje s vjetrom u lice i pogledom na moćnu Kamešnicu,zelene pašnjake i plavo nebo. A vrhunac je bio susret s poludivljim konjima u planinama iznad Livna. Kažu da ih ima skoro dvjestotinjak. Mi smo se približili jednom krdu. Vidjeti ih i hraniti u njihovom prirodnom okružju je zaista doživljaj za pamćenje.
Naši su nam Jeepovi omogućili da lagano "plovimo" ovim planinskim prostranstvima, te da otkrijemo prizore od kojih zastaje dah.
Naravno, ne bi Jeepovi sami našli put niti bi doživljaj bio potpun da nije bilo naši prijatelja iz Potkraja (Vjeko, Vlado, Mladen) koji su bili naši suputnici i s mnogo emocija pripovijedali priče o svakom kamenu, livadi i planini koje smo prošli i vidjeli.
Sloboda da dobijemo prigodu vidjeti nešto poput divljih konja u svom prirodnom okružju najbolja je promocija životnog stila ljubitelja terenskih vozila.
Na kraju, zaista nam nije bila namjera napisati tako ozbiljan "izvještaj" o našoj maloj ekspediciji , ali želja nam je bila da pokušamo i druge ljubitelje off-roada iz Hrvatske ukratko upoznati s mogućnošću lijepog izleta na nekoliko sati od Zagreba i sat vremena od Splita.
Ako ih se ne dojme divlji konji i planine, livanjski sir,pršut i domaće pite ih zasigurno neće ostaviti ravnodušnima (vidi foto).
 
Na off roadu u Srbiji...
14.05.2007.
Nekoliko HR posada vikend je provelo u Srbiji, tj. na 3. off road natjecanju Gučevo 2007 u Loznici. Natjecanje je trajalo 2 dana (za neke i duže :) ), a da nije trebalo danas raditi, vjerojatno bi ostali još malo. U svakom slučaju, nama koji smo bili u Loznici vikend je prošao i više nego dobro, a vjerujemo da se na godinu opet vidimo sa društvom i organizatorom – AMK Extreme 015.
Uz iznimno lijepo vrijeme 47 prijavljenih vozila podijelilo se na hard i soft discipline te su prema svojim mogućnostima pokušavali što bolje svladati road book, brzinac za soft te extreme za hard klasu.
U subotu, 12.05., okupljanje je počelo već od ranih jutarnjih sati nakon čega je defilei prije samog starta road booka završio u centru Loznice gdje su dočekani živom muzikom.
Kako čovjek ne može biti na 2 mjesta istovremeno, tako sam i ja (opet!) bila na, osobno najdražoj, hard dionici kojom su prašile i naše 3 posade; Jadranko Kovač i Zoran Švec u Jadrinoj Toyoti, Roland Simčić i Dalibor Draguzet u Rolandovom Jeepu te Božidar Belošević i Danijel Prijatelj u Danijelovoj Toyoti.
Nedjelja je obilježena, kako bi to kod nas zvali -brzincem za softaše i extremeom za hardaše. U svakom slučaju, teren je zaista "mrak" i organizator je izabrao zanimljivu trasu za obje grupe. Naizgled kratke dionice stvarale su probleme većini natjecatelja. I naše 3 posade nisu prošle "žmirečki", a pogled na kosine uspona i spustova ni gledatelje nije ostavljao smirenima.
No, kako je rekao jedan od organizatora – posade su zato i tu, da svladaju naizgled nemoguće. Zanimljiv komentar od strane jednog gledatelja koji moram spomenuti. Nakon pitanja upućenog organizatoru, točnije g. Željku Tešić, tko je izabrao extreme trasu, čovjek ga je pitao: "Čovječe, pa zar ti nemaš dušu?!" :).
Nakon tako "bezdušne" vožnjice, hehehe, slijedio je povratak u bazu gdje je nakon klope obavljeno i proglašenje. Hrvatske posade zauzele su 1., 2. i 5. mjesto, a ostatak pogledajte u rezultatima organizatora, dok slike možete pogledati u FOTO galeriji.

Ovim putem u ime kompletnog "HR izaslanstva" zahvaljujem organizatoru na pozivu, dobrodošlici i vrhunskom provodu.
Dečki i cure, vidimo se i druge godine.
 
A.M.K. "EXTREM 015" - Gučevo 2007.
08.05.2007.
Za vikend 12/13. svibnja nekoliko HR posada planira posjetiti Loznicu gdje će se održavati treći susret pod nazivom "Gučevo 2007". Raspored izgleda ovako: Subota 12.05. u 10:00 sati popunjavanje prijava u Loznici te u 11:00 slijedi start, dok je start zadnje etape planiran za nedjelju u 10:00 sati. Oko 13:00h je planiran još jedan specijalni ispit, a više o svemu možete pogledati u pozivu ovdje.
 
"Gučevo 2007." - 3. godinu u Loznici...
18.04.2007.
Lani su nam na 1. Offcup u Križevce stigle i 4 posade iz Loznice, preciznije iz A.M.K. "EXTREM 015". Prošle godine je na 2. Gučevu sudjelovala i hrvatska posada Čiček-Ranogajec koji su se vrlo visoko plasirali, a i ove godine je organizator 3. druženja/natjecanja također uputio poziv u kojem stoji:
Poštovani ljubitelji terenske vožnje,
ovim putem vas obaveštavamo da će A.M.K. "EXTREM 015" iz Loznice po treći put organizovati OFF-ROAD avanturu u Loznici pod nazivom "Gučevo 2007" i to 12. i 13.05.2007.godine.
Družićemo se u subotu 12.05. i nedelju 13.05.2007 god.
Pansionski smeštaj je obezbeđen u hotelu Mladost turist u Loznici.
U sadržaju dvodnevnog druženja planirana je vožnja na poligonu i terenska vožnja, a u večernjim satima za zabavni program pobrinuće se "STRUJA BAND" iz Loznice.
Cela manifestacija ima za cilj uživanje u prirodi, terenskoj vožnji i prijateljskom druženju.
Broj učesnika je ograničen pa vas molimo da nas blagovremeno obavestite o svom učešću.
Visina kotizacije je 4.000 din. po osobi (50 Eura).
U cenu kotizacije uključeno je:
Večera u subotu, spavanje u hotelu, doručak i ručak u nedelju.
Organizator se potrudio da obezbedi i pehare za najuspešnije takmičare kako u hard tako i u soft klasi.
Plan aktivnosti:
Subota 12.05.:
10:00 – Skup učesnika i popunjavanje prijava u Loznici
11:00 – Start vožnje
Nedelja 13.05.:
10:00 - Star poslednje etape vožnje na terenu
13:00 - Start specijalnog ispita
Vozila će biti podeljena u hard i soft klasu.
Za detaljnije informacije možete se obratit organizatorima na sledeće telefone:
Željko Tešic +381 64 859 45 75;
Aco Maksimovic + 381 64 859 45 77;
Zoran Jovanovic + 381 65 803 67 67;
A.M.K. “EXTREM” +381 15 888 056.
 
Novi Jeep Wrangler i Dodge Nitro
14.04.2007.
Hrvatska i dalje putem zastupnika prati svjetske trendove u autoindustriji, pa su tako iz EUROlinea stigle nove informacije na temu Jeepa i Dodgea - istovremeno kada i u ostatku svijeta.
"Od travnja će u ponudi na hrvatskom tržištu biti tri modela: Wrangler Sport, Sahara i Rubicon."... "Prvi put u civilnoj verziji Wranglera pojavljuje se dizelski motor."...
Više o novom Jeepu + Cjenik svih zastupljenih vozila marke Jeep.
"Od lipnja će novi Nitro na hrvatskom i europskom tržištu nuditi osobit stil, sportske performanse, sigurnost i teretnu fleksibilnost po iznimno konkurentnim cijenama."... "Kombinirana se potrošnja zadržava na samo 8,6 litara na 100 km."...
Više o novom Dodgeu (PDF format).
Informacija: EUROline, Tomislav Jurišić
 
Balkan Off road Rally 2007.
11.03.2007.
Stigao je Poziv slovenskih kolega iz ORC 4x4 Ljubljana, a vezan uz Balkanski off road rally. Rally će se voziti od 28.04. do 05.05.2007. u dužini od cca 700 km. Uz Poziv, g. Marko Misson je uputio i Pravilnik te Prijavnicu, a sve možete pogledati putem linka: Balkan Off road Rally 2007. (PDF format).
 
Auto rally Slatina 2007
24.02.2007.
Manifestacija koja će se održati u Slatini 17. ožujka zamišljena je kao auto rally sajam, odnosno na jednom mjestu bi auto kuće s područja Slavonije predstavile svoj prodajni program. Organizator – Turistička zajednica grada Slatine, poziva i naše off roadere koji su voljni doći prezentirati vozila te njihovu svrhu, kakva prepreke prolaze i kako izgledaju naša natjecanja.
U prilogu je Poziv u kojem se nalaze svi potrebni podaci za prijavu (od adrese, kontakt osoba, brojeva telefona itd.).
Zahvaljujem organizatoru na pozivu, a nadam se da će i off roaderi prisustvovati ovoj manifestaciji.
 

< 5 > << 4 >> < 3 > < 2 > < 1 >

© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 04.07.2007.