Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker
2. BOŽIČNI TROPHY

I ovoga puta bilo je puno zanimljivih i zahtjevnih situacija iz kojih su se posade "čupale" kako su znale i umijele.
Možemo reći da je ovo bio predispit za sve one koji su planirali na CT 2005. te su na neki način testirali svoja vozila i svoje mogućnosti.
Kako god bilo, neke od slika možete pogledati ovdje...

2. Boľićni Trophy - Bregana 2004.

7. Veszprém Trophy

Održano je još jedno natjecanje u susjednoj Mađarskoj, a kako im je bilo, pogledajte kratki osvrt preuzet iz
off road magazin
Iz svijeta off roada
povečaj

Pobjednik

Na natjecanju u Istri, točnije na Challenge 2004. - pobjednički pehar odnijela je posada AK "ZG OFF ROAD", dok je druga posada kluba zauzela 9. mjesto.

Viba 4x4

Nakon što su primili pehar na ZG TROPHY - Zagrebačka bespuća 2004. kao posada koja je prevalila najveću kilometražu da bi sudjelovala na susretu terenaca, predsjednik kluba VIBA 4x4, g. Viba donio nam je DVD sa Konjuh Trophy 2004.

AK Bregana i AK 92


AK Bregana i AK 92 planiraju susret terenaca i posada i ove godine i to pod nazivom 2. BOŽIĆNI TROPHY - BREGANA 2004.
Određen je i datum - 18.12.2004.
Dakle, završimo ovu godinu natjecanjem u organizaciji Auto Kluba Bregana i AK 92.



Robb "The Boss" Pritchard ...  
povečaj
21.12.2004. u Zagreb je stigla grupica entuzijasta iz Engleske sa namjerom da na području RH provedu zadnje dane 2004. godine.
Kako je vođa grupe (The Boss :-)), Robb, nedavno bio u RH sa nekoliko svojih prijatelja, a pomoć mu je pružio jedan naš off roader - Bojan, očito je da mu se dopala naša mala zemlja jer je opet doveo nekolicinu avanturista da "prosurfaju" lijepom našom. Prije ispijanja kavice sa našim istomišljenicima, napravili smo i nekoliko fotki od kojih smo jednu izabrali kao sliku mjeseca.
povečaj

Obzirom na prekrasan opisni tekst o našoj zemlji koji je objavljen u britanskom off road časopisu Land Rover Enthusiast, uz slike raznih krajeva kroz koje su prolazili, zaslužuju da im se posveti malo ovog prostora, i da usput vidimo kako se društvo zna dobro provoditi. O časopisu LRE možete više pročitati i saznati, te ga naručiti na njihovoj web-stranici www.landroverenthusiast.com.

 
... and Land Rover Enthusiast Magazine  

povečajFor Robb.... :-) - translation...
A small group of English enthusiast's arrived in Zagreb on 21.12.2004 with the intention of spending the last few remaining days of 2004 in the Republic of Croatia.

Since the leader of the group ("The Boss" :-)) Robb had recently been in the Republic of Croatia with several of his friends, assisted by one of our off road members - Bojan, it was obvious that he liked our little country and therefore he brought back again several adventure enthusiasts to "surf" through our beautiful country.

Before we sipped a cup of coffee with our soul-mates, we took a couple of photographs and chose one of them as photograph of the month.

Taking into consideration a beautifully described article about our country published in the British off road magazine Land Rover Enthusiast, with the photographs of our country side they traveled through, they deserved to have a small space of our article dedicated to them, and also check out how our friends enjoyed a good time.
You can read and find out more about Land Rover Enthusiast magazine, as well as order it on their web site page www.landroverenthusiast.com.

 
Održan 2. Božićni Trophy - Bregana 04.  
U subotu, 18.12.2004. godine, održan je još jedan - drugi po redu Božićni Trophy - Bregana 2004.
Jutro je bilo pomalo tmurno i relativno hladno, a led koji je tijekom noći prekrio putove, nimalo nije spriječavao off roadere u njihovoj nakani da uspješno odvoze trasu.
Prijavilo se 12 posada od kojih su 3 posade odustale, a jedna je diskvalificirana.
Sastav posada, prolazna vremena prve i druge etape te ukupne rezultate možete pogledati ovdje...
Prvo vozilo je startalo u 10,10 sati, zadnje u 10,42 h, a sa starta ih je ispratio Djed Božićnjak - ovaj put sa štopericom u ruci :-)

Ceste su bile toliko zaleđene da je pristup osobnim vozilima bio skoro pa nemoguć. Na pojedinim mjestima ni terencima nije bilo lako jer je teren pun uspona i nizbrdica te je trebalo izbjegavati proklizavanje vozila.
Ovako je izgledao pristup startnoj liniji odakle se kretalo na trasu dugu cca 40 km.

povečaj



Pobjednička posada 2. Božićnog Trophyja - Bregana 2004., posada je ZG OFF ROAD kluba, u sastavu Darko Brezovec - vozač Suzuki Samuraja te Robert Helfrih - suvozač.
povečaj





Drugo mjesto zauzela je posada još jednog Suzuki Samuraja u sastavu Zlatko Šurina i Tin Šurina vozeći za By The Way - Trophy Team.
povečaj
Treće mjesto je odnijela austrijska posada u sastavu Joseph Weber - vozač Puch Mercedesa 280 i Herbert Poltl, suvozač.
povečaj










Uz to, dodijeljena je i fer-play nagrada posadi zelenog Land Rovera kojeg je privatno vozio njegov vlasnik Neven Golub uz pomoć suvozača Maria Pavleka - člana ZG OFF ROAD kluba.
 
Akcijske cijene u ZENTEREN-u !  
oprema na akciji
sa 22% PDV
Vitlo Magnum 8K 12V
7.500,00 Kn
Vitlo XD9000I 12V
9.400,00 Kn
Vitlo Warn M8274 12V
13.000,00 Kn
ARB Blokada difernecijala zadnja za Suzukija
7.000,00 Kn
ARB kompresor 12V za blokadu
2.500,00 Kn
ARB Heavy Duty instalacijski kit
450,00 Kn
Hi Lift 120 cm+dodatna oprema za HI Lift
800,00 Kn
Hi Lift 150 cm+ dodatna oprema za HI Lift
900,00 Kn

www.zenteren.com
ZENTEREN - off road center iz Zagreba, Ilica 341, tel/fax: +385 (0)1 3750 668, kao što je to običaj u prosincu - nudi off road opremu po nižim cijenama.
Do kraja godine - 31.12.2004., možete kupiti po nižim cijenama vitla (winch), blokadu diferencijala, ARB kompresor za blokadu i instalacijski kit te hi-lift sa dodatnom opremom. Iskoristite priliku.
 
2. Božićni Trophy - Bregana 2004.  
uvečaj

Donosimo Vam par kratkih informacija uoči 2. Božićnog Trophyja - Bregana 2004., a koji će se održati 18.12.2004.
Prijave su od 8:00 sati, start je u 9:30, zbog zahtjevnosti staze nema prologa, redosljed na startu se vuče iz "šešira". Startnina iznosi 700 kn. Dužina staze je 40-tak km. Sve kontrolne točke nisu označene u road booku. Staza se zatvara u 18:30. Kotizacija za CT 2005 je 1200 € (vidi www.croatia-trophy.com), a 1. nagrada je 50% kotizacije. Druga nagrada će biti off road auto-dizalica, a treća također robna nagrada - što ćemo za sada ostaviti neobjavljeno. Proglašenje pobjednika i domjenak je u 20:00 u planinarskom domu Veliki dol iznad Samobora.
Izdvajamo jedan citat:

"Ovo je nastavak prakse organiziranja off-road božićnih domjenaka. Naime potrebno je znati da kada AK92 potpisuje organizaciju, to onda nema veze ni sa čim sličnim na što su off-roaderi u Hrvatskoj navikli. Tako će i ovaj događaj biti težine jedne etape Croatia Trophy-a pa će na njemu moći sudjelovati samo ozbiljno pripremljene posade i vozila. Prva nagrada je 50% popusta za učešće na CT 2005.".

Kako do odredišta ???
Napomena za sve one koji ne znaju.
Okupljanje je u Klokočevcu.
Kada sa autoputa skrenete na izlaz za Breganu, pratite putokaz za Breganu i nakon semafora, 500 metara desno je skretanje za Klokočevac. Na samom skretanju je parking za natjecatelje.
Dakle, nije teško.
Vidimo se 18.12.2004., a svim natjecateljima puno uspjeha!
 
Hungary - off road u RUMu, Mađarska...  
RUM - 03. i 04. 12.2004.
Ako ste pročitali na ovoj stranici o pozivu koji smo primili iz Mađarske za susret off roadera u Rumu, 03. i 04. prosinca 2004. godine, i niste bili u mogućnosti otići na taj put od 200-tinjak kilometara, onda Vas ukratko možemo izvijestiti kako je bilo gospodinu Zsoltu Gyurina iz Mađarske.
On kaže da je utrka bila jako dobra, u što ne sumnjamo, a potvrda tome je i to da je završio na 5. mjestu.
Vjerojatno bi na listi zauzeo još bolju poziciju da nije zakačio jedan stup.
No bez obzira na taj rezultat, u ukupnom poretku u Mađarskoj, g. Zsolt je zadržao svoje 2. mjesto. Kako za sada imamo samo nekoliko slika sa tog natjecanja, postavili smo ih na stranicu pa možete pogledati kako je bilo. Čim se "dokopamo " :-) ostatka slika, moći ćete ih pogledati i prokomentirati.
Tko zna, možda ćemo na slijedeće natjecanje zajedno u Mađarsku!
Naravno, nezaobilazan je i DVD, pa ukoliko se odlučite kupiti ga, javite se mailom....
 
KONJUH Trophy 2005. - R. BiH  
uvečaj
Ovih dana počeli su dogovori oko organizacije i pripreme slijedećeg Konjuh Trophyja u 2005. godini, a sastanke predvode Off road club VIBA4x4 na čelu sa gospodinom Vladimirom Vidovićem - Vibom, u suradnji sa predstavnicima 4x4.ba Off road portalom...i više od toga.
Susret je predviđen za područje u blizini Sarajeva, točnije - na planini Bjelašnica, padine planine Konjuh i okolni tereni, a broj sudionika u ovoj turističko-sportskoj manifestaciji će biti ograničen.
Kako za sada stvari stoje, govori se o trodnevnom druženju i to od petka (03.06.) do nedjelje (05.06.), no pričekati ćemo do 15. siječnja 2005. godine za kada je dogovoren slijedeći sastanak organizatora na kojem će biti donesene sve važne odluke.
Sve informacije dobiti ćete na vrijeme putem ovih stranica, a predlažemo da posjetite i stranice 4x4.ba Off road portalom... i više od toga, te iz prve ruke saznate sve što bi Vas moglo zanimati.
I ovi podaci preuzeti su sa navedenog sitea te ih toplo preporučujemo obzirom da su vrlo informativne.
 
BOŽIĆNI TROPHY - Bregana 2004.  
Bliži se 2. Božićni Trophy - Bregana 2004. koji i ove godine zajedničkim snagama pripremaju AK 92 i AK Bregana za dan 18. prosinac 2004. godine.
Očekujemo opis puta (road book) kako doći do mjesta održavanja za sve one koji ne znaju, a dok to ne dobijemo, upoznati ćemo Vas sa par osnovnih stvari vezanih uz taj projekt.
Dakle, road book koji će se voziti, trebao bi krenuti ujutro obzirom da je svima znano koliko brzo zimi pada mrak. Mole se svi zainteresirani da se što ranije pojave i izvrše prijavu (preporuka; najkasnije do 08,00 sati).

Svi oni koji su zainteresirani da ostanu prespavati, organizatori su se pobrinuli za smještaj. Uz 27 osiguranih kreveta, savjetuje se da se kod sudionika među ponesenim stvarima nađe i vreća za spavanje koju možete smjestiti u prostoru Doma.
Prva nagrada na 2. Božićnom Trophyju - Bregana 2004. nosi 50% popusta za sudjelovanje na Croatia Trophy 2005.

Drugo i treće mjesto biti će robne nagrade. Proglašenje i podjela nagrada planirano je za subotnje kasno poslijepodne, a sudionici se mogu zabaviti uz muziku, filmove i slično te tako prikratiti vrijeme išćekivanja proglašenja.

Još jednom napominjemo da se organizator pobrinuo za smještaj (ograničen broj kreveta, no dovoljno mjesta pod krovom za vreće za spavanje), pa tako posade mogu kući i u nedjelju.
Što se tiće pravila, road book se vozi na vrijeme, dakle, bez bodovanja, a biti će i nekoliko KT za koje sudionici neće znati, odnosno neće biti naznačene u road booku.
Držite se road booka koji je dužine cca 35 km, jer je to najbolji način da prikupite sve kontrolne točke.
Vrijeme prolaska vjerojatno će biti limitirano, a sve informacije ćete dobiti na licu mjesta na briffingu vozača, suvozača i organizatora.
Za sada toliko. Sve dodatne nove informacije koje očekujemo uskoro, objaviti ćemo na ovoj stranici.
 
U Mostaru održano Off Road Rally 4x4 natjecanje   
zavrąno natjecanje za Prvenstvo Bosne i Hercegovine
www.bljesak.info prenosio je susret
terenaca od dana 06.11.2004. u Mostaru... Pogledajte kako je na stazi od 650 m prošlo završno natjecanje za Prvenstvo Bosne i Hercegovine u Off Road Rallyju 4x4 za 2004....
(Preuzeto sa www.bljesak.info)
 
Moto i OR susret u Sv. I. Zelini od 27. - 29. svibnja 2005.  
Moto i off road klub iz Zeline postavio je na svoj site plan i program trodnevnog druženja motorista i off roadera.
U petak, 27. svibnja 2005. održati će se moto-susret uz nastupe grupa HLADNO PIVO i DIVLJE JAGODE.
Subota i nedjelja biti će u znaku OFF ROADA te nastavka druženja motorista.
Najavljeni su i koncerti grupe TRIO, PARNI VALJAK i PIKZIBNERI.
Sve dodatne informacije možete potražiti na www.moto-offroad.hr, a sve je pod nazivom: MOTO & ROCK N’ ROLL PARTY.
 
4x4 BARBAN  
www.4x4barban.com
U petak, 19. studeni 2004. g. održan je prvi sastanak off roadera u Barbanu vezan uz pripremu slijedeće utrke koju će organizirati off road klub 4x4 Barban, a koju planiraju održati najvjerovatnije trećeg vikenda u travnju 2005. godine - obzirom da je to inače njihov termin.
Ovo je uvodna informacija kojoj fali još 1% da bi sa sigurnošću mogli napisati da je 100%-na. Ovime Vam dajemo na znanje da počnete pripremati svoje terence za već poznato zanimljivu stazu. Usput, ovaj vikend, dakle kraj studenog, dečki iz off road kluba 4x4 Barban idu u mali obilazak staza i terena kako bi napravili nekoliko slika radi izrade novogodišnjih kalendara te bi usput pogledali stanje staza i razradili plan za pripremu novih trasa.
 
4x4 ROLLING CLUB  
www.4x4rollingclub.com
Slovenski 4x4 RollingClub ne organizira natjecanja nego samo putovanja koja traju i do 10-15 dana.
Već smo pisali o Sahari, a dečki sada detaljno razrađuju i pripremaju novo putovanje i to u Libiju, Maroko i Island.
Na ostalim natjecanjima se znaju pojaviti ukoliko ista nisu odveć zahtjevna i teška - obzirom da oni svoje terence ne ostavljaju u garaži od natjecanja do natjecanja, već ih koriste svakodnevno kao prijevozno sredstvo.
Evo što kaže naš prijatelj Jože Eršte, off roader 4x4 Rolling Cluba:
"...Kar se novic tiče, jih imamo bolj malo, saj v našem klubu ne  organiziramo nobenih tekmovanj, samo potovanja!! Tokrat se bomo začeli pripravljati za Libijo, ker smo Tunizijo  že vso prevozili. Naslednja etapa je Maroko in Island. Na tekmovanja, ki jih organizirajo drugi klubi pa včasih gremo, če ni preveč razbijaška proga. Avtomobile nimamo samo za užitek in vožnjo po terenu ampak tudi kot vsakdanje prevozno sredstvo in za posel..."
 
4x4 PERFORMANCE PARTS  
4x4 performance parts
20.11.2004., subota, samo dvadesetak dana nakon Istra Challenge 2004, prisustvovali smo otvorenju još jedne off road trgovine i to u Funtani, 7 kilometara od Poreča u smjeru Vrsara.
Vlasnik kaže da je to; "najopremljenija off road trgovina na Balkanu, 90% prodajne robe na lageru (pogotovo JEEP), winch Milemarke i Warn cijela garnitura, Trachtech lockersi cijela gama...." Narudžbe na telefon +385 52 428 564, fax: +385 52 428 565. Više o tome...
 
Off road trgovina....  
Želite li za svoje terensko vozilo nabaviti opremu - potrebnu i nepotrebnu :-), za sve one koji još ne znaju, trgovina koja je specijalizirana za off road opremu nalazi se u Zagrebu, Ilica 341, a posluje pod nazivom ZENTEREN. Nema pravog off roadera koji to još ne zna ili koji JOŠ nije navratio do Zenterena!
Ukoliko Vas zanimaju pehari za natjecanja ili samo kao suvenir vezan uz off road, te ostala off road oprema, otvorena je još jedna trgovina takve djelatnosti, a pod nazivom SportBilly. Obratiti se možete na linku
www.sport-billy.hr
 
Poziv u Mađarsku !  
Primili smo e-mail kojim su hrvatski off roaderi pozvani u Mađarsku na natjecanje koje će se održati 03. i 04. prosinca 2004. godine u Rumu, disciplina - road book.
U petak, 03.12.2004. vozi se noćni off road cca 30 km, a drugi dan, dakle u subotu, cca 60-ak km dnevnog road booka.
Također su nam dostavili i detaljno obilježen put te ucrtanu najoptimalniju trasu koju možete proučiti ovdje...
 
Novi izgled sitea... Off road festival 25.-26. lipnja 2005.  
Off road club Kneginec
Off road club Kneginec od nedavno ima novi izgled sitea.
Istina, stranica je još u izradi pa samim time ni svi linkovi nisu u funkciji.
No, stranica se sada puno brže učitava nego stara, a i sam dizajn je modernijeg karaktera.

Kako izgleda stranica danas, pogledajte putem slikovnog linka nekadašnjeg izgleda....

Inače, kneginčani i dalje tradicionalno u 6. mjesecu 2005. planiraju za vikend 25. i 26. održati off road festival. Vidimo se svakako!
 
Posebna nagrada "Zagrebačkih bespuća 2004."  
Posebna nagrada na susretu ZG TROPHY bila je namijenjena posadi koja će prevaliti najveću kilometražu da bi sudjelovala na susretu.

Zasluženo su odnijeli pehar sarajevska posada u sastavu Amir Perviz i Mišo Banjac - klub Viba 4x4.
 
Akcije  
ZG OFF ROAD klub, prije održavanja svog 1. off road susreta pod nazivom ZG TROPHY - Zagrebačka bespuća 2004., u nekoliko navrata poduzeo je akcije čišćenja šume i potoka Črnec na području Sesvetske Općine, odnosno na lokaciji Duboki Jarak.
Izvlačeći svojim jeepovima olupine odbačene duboko u šumu, zagrebački offroaderi u suradnji sa svojim sponzorima i poslovnim partnerima, zaslužili su pohvale koje su im upućene od strane Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma te Gradske četvrti Sesvete.
 
< home > < 8 > < 7 > < 6 > < 5 > < 4 > < 3 > < 2 > << 1 >>

© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava
Osvježeno: 07.09.2005.