Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

Toyota 5.7 i JW 4.0 u "extremnom" vrhu ljestvice
29.08.2005.
Bez obzira na kišu i loše vrijeme proteklog vikenda, u Vrbovcu se okupio lijepi broj gledatelja i posada.
Hard road book prijavilo je 10 posada od kojih su 3 bile prisiljene odustati, na soft road book se prijavilo 11 posada u terencima te jedno ATV vozilo, a na brzincima smo gledali 18 posada podijeljenih do 2000 i preko 2000 ccm.
Uz natjecatelje, svakako treba izraziti divljenje svim gledateljima koji su sa kišobranima nad glavama neumorno "gackali" po blatu koje je doslovno frcalo na sve strane, riskirajući padove na kliskom tlu.
To dovoljno govori da je off road vrlo zanimljiva grana sporta te da su čak i gledatelji spremni na extremne uvjete samo da bi mogli uživati u ovako zanimljivom i adrenalinom nabijenom, a u medijima rijetko spominjanom sportu.
ORT Vrbovec, organizator ovog 3. off road susreta terenaca, uspješno je odradio sve zacrtano, a u tome su im pomogli i off roaderi koji su pristigli iz zaista svih krajeva Hrvatske - od Rijeke, preko Marije bistrice, Subotice Podravske, Bregane, pa do Kneginca, Zagreba, Zeline, Križevaca itd.
Teško je spomenuti što se sve događalo a da se nekoga ili nešto ne ispusti iz nabrajanja. Uz sve one "nepoznate" informacije, nekoliko onih znanih ću i spomenuti - nadam se da mi nećete zamjeriti nenamjerno "ispuštanje", ali zaista je nemoguće znati što se sve događalo na terenu :-).
Ovog puta zahvala ide dečkima koji su zanemarili svoj rezultat pomažući drugima i svi su zavrijedili nagradu za "fair play".
Nagradu je zaslužno odnijela posada Bruno Milički - Zoran Lenart u Toyoti, ORC Marija Bistrica, i to na hard road booku jer su nesebično pomogli drugoj posadi koja zbog tehničkih problema ne bi mogla sama doći do cilja.
Kako je g. Bruno rekao: "Ovo je veći pehar od 1. mjesta" - a obzirom da se takva nagrada dodjeljuje samo za jedno mjesto, morati ćemo početi razmišljati da za fair play uvedemo i 2. i 3. mjesto :-)
Naime, zbog pomaganja na hard road booku, fair play je zaslužila i posada Roland Simčić iz Rijeke te njegov suvozač iz Italije g. Luca Coccarielli u Jeep Wrangleru - koji, onako, usput rečeno, nisu zaslužili niti da im vozač Nissan Patrola kojem su 2 puta pomogli kaže "hvala".
Fair play je zaslužila i posada sa soft road booka - Stjepan Bičak i Dragan Perković iz ORC Sveti Ivan Zelina u Jeep Wrangleru jer su također zanemarili svoj rezultat kako bi pomagali ostalima na trasi.
Bez obzira na sve, hvala im svima, spomenutima ili ne spomenutima.
Također treba zahvaliti i za spektakl na poligonu organizatora u subotu navečer na kojem sudionici nisu štedjeli ni sebe, niti vozila, a bogme ni stazu (predviđenu za nedjeljne brzince).
Nije trajalo 10 minuta, nije trajalo pola sata…. počelo je u poslijepodnevnim satima, a završilo nekoliko sati poslije.
Što se tiče super extremea, nemoguće je ne spomenuti dečke iz AK Bregana - posebno Daria Dekanića i Maika Vukovića. Zaslužuju set fotki izdvojen od ostalih!
U svakom slučaju, još jedan nezaboravan vikend uz puno smijeha i dobre volje bez obzira na povremenu kišu i oblake. Ovo druženje je opet bio "pun pogodak".
Pogledajte rezultate (PDF) i slike: subota - nedjelja.
 
Subotica Podravska ipak po starom...
26.08.2005.
Kako se 17. i 18. rujna preklapa nekoliko različitih događanja, u off road klubu Subotica Podravska donesena je odluka da se natjecanje održi po "starom" terminu, dakle, 24. i 25.09.2005.
Svi oni koji su planirali 18.09. otići na druženje u Istru - dolina Raše, gdje bi se trebalo okupiti društvo iz zemlje i inozemstva sa Hovercraftima i terencima, ne moraju izvlačiti slamku :-).

Navedeni termin je definitivan i slobodno si planirajte provesti taj vikend u Subotici Podravskoj.
 
Na poligonu Blanje u Vrbovcu uoči natjecanja
25.08.2005.
Dečki su na poligonu od jutra do mraka i očito nam spremaju nezaboravan vikend.
Osim road booka sa nezaobilaznim (doslovno :-)) extremima i još nekim novinama, moći ćemo pratiti i "klackalicu" te povratak na poligon sa road booka preko improviziranog mosta - spust do mosta (99,99% vitlo u igri) te uspon.
Brzinac bi mogao biti simpatičan pošto organizatori imaju nekoliko vrlo zanimljivih ideja, no realizacija ovisi najviše o vremenu (kiša, sunce...), a onda i o još nekim dodatnim aspektima.
Kako je bilo danas na poligonu Blanje pogledajte na linku ORT Vrbovec.
 
Off road u Subotici Podravskoj
21.08.2005.
Natjecanje u organizaciji ORC Subotica Podravska kod Koprivnice, vjerojatno će biti pomaknuto tjedan dana unaprijed tako da u svoje planere možete upisati 17. i 18. rujna 2005. kao slijedeći off road susret nakon Vrbovečkog.
Kako su dečki iz kluba u punom zamahu krenuli u trasiranje i pripremu staza za brzince, extreme i road book, iz razgovora sa predstavnikom kluba dalo se izvući da će startnine biti smanjene - što bi znaćilo da ipak ima sluha oko brige za financijsku stranu natjecatelja.
No o tom - potom. Uskoro ovdje možete pročitati točne informacije iz prve ruke i oko termina, a i oko ostalih važnijih stvari i podataka vezanih u navedeno natjecanje.
Za sada, planirajte da se svi skupa opet vidimo polovicom 9. mjeseca kod Koprivnice.
 
Izbor off road slike mjeseca za rujan
20.08.2005.
Od 20.08. - pa do kraja mjeseca, možete ocjenjivati slike i sudjelovati u izboru za sliku mjeseca (za rujan).
Još uvijek možete dodati neku Vašu sliku koja će sve do kraja mjeseca sudjelovati i konkurirati u izboru, a od 01.09. kreće se sa izborom naj-slike za 10. mjesec itd.
Autoru izabrane slike sponzor - ZENTEREN off road center, poklanja FARADAY STAR - PERPETUAL FLASHLIGHT (NO BATTERIES OF BULBS REQUIRED; WATERPROOF - floats on water) . Detaljnije informacije možete pogledati na Off road slika mjeseca.
 
3. off road susret terenaca na natjecanju u Vrbovcu
15.08.2005.
Za malo više od 10-ak dana počinje još jedno natjecanje za off roadere i to u organizaciji Off road teama Vrbovec kojima je ovo treća godina kako ga priređuju.
Natjecanje će trajati 2 dana, 27. i 28. kolovoza 2005., a okupljanje posada biti će na poligonu organizatora - Blanje, odnosno, ako dolazite prvi puta, odmah na izlazu iz Vrbovca, pratite tablu Ribnjak Črnec te oznake "off road".
Prijave će trajati u subotu, 27.08. do 11,00 sati nakon čega se starta sa road bookom u 12,00h.
Road book je za razliku od prošle godine kraći - cca 30 km, a i trasa je promijenjena.
U ponudi možete naći hard i soft verziju pa kako kome odgovara, a vrijedi napomenuti i da se mjeri vrijeme te da nema podjela na kategorije.
U nedjelju se starta u 11,00 sati sa brzincima (I i II) gdje će se vrijednovati najbolje prolazno vrijeme (nema zbrajanja), a vozila će biti podijeljena u 2 kategorije:
do 2000 ccm te
preko 2000 ccm.

Što se startnina tiče, Vrbovčani su odredili posebne nagrade koje će biti dodijeljene pobjednicima, a startnina će iznositi za:
- road book 400,00 kn;
- brzinci 100,00 kn,
te
- extreme 400,00 kn.

Extreme počinje oko 13,00 sati.

Pročitajte Pravilnik (PDF), no sa ili bez pravilnika, u Vrbovcu ćete moći uživati uz striptiz.
Organizator će osigurati smještaj u šatoru unutar kampa, no potrebno je ponijeti vreče za spavanje. Naravno, smještaj je free, a još ćete dobiti i doručak.
Privremeno nove stranice ORT Vrbovec možete pogledati na ovom linku.

 
Sarajevo Raid 2005
13.08.2005.
Vezano uz Sarajevo Trophy, stigao je mail organizatora koji uz odobrenje objavljujemo u cijelosti:

Dragi prijatelji Off Roada,
Već vam je poznato da mala ekipa koja uređuje i vodi portal 4x4.ba priprema Off Road druženje koji je predviđeno za dane vikenda 3. i 4.9.2005. Prema prvobitnoj zamisli to je trebalo da bude pravo Trophy takmičenje sa svim elementima koji ga prate ali zbog birokratskih i političkih problema poznatih svima vam koji ste bili u sličnim akcijama odlučeno je da se umjesto Trophya održi neformalna Raid vožnja.
Da bi ipak dijelom zadovoljili naše i vaše ambicije za vožnjom po zanimljivim bosanskim predjelima za vas smo pripremili itinerer koji treba da predstavi spoj zabavne Raid vožnje sa dijelovima koji iziskuju osnovno poznavanja Off Road tehnike vožnje.
Da ne bi i one manje iskusne doveli u opasnost cijeli put je odabran kako bi zadovoljio kriterije lakšeg stepena zahtjevnosti što se vidi iz priloženih fotografija. To znači da vam nije potrebna nikakva posebna Off Road oprema u vidu MT guma, vitla i slično.
Za vas smo pripremili vožnju koja po programu treba da bude:
Subota, 3.9.2005.
· Mjesto okupljanja je Sarajevo, plato pored stadiona Koševo u 10:00
· Polazak konvoja na prvu etapu obroncima iznad Sarajeva
· Odmor na jednom od vrhova iznad Sarajeva uz ponudu iz domaće kuhinje
· Nastavak vožnje do odredišta koje se nalazi sjeverno od Sarajeva gdje će biti smještaj u bungalovima pored planinskog doma
· Mogućnost obilaska obližnje pečine
· Druženje uz vatru i roštilj

Nedjelja 4.9.2005.
· Polazak konvoja prema krajnjem cilju u 10:00
· Završetak Raida se planira u mjestu Srednje koje se nalazi na magistralnom putu Sarajevo - Tuzla

Za prijavu je dovoljno samo da pošaljete odgovor na ovaj mail sa vašim podacima i brojem osoba u koliko želite rezervaciju smještaja u bungalovima. Za prijavu na ovo druženje nema kotizacije. Smještaj u bungalovu je oko 10 KM ili 5 Euro a sve ostalo je stvar vašeg izbora. Hranu i piće ne treba da nosite jer ćete imati dovoljno prilika da kušate domaće specijalitete i jela sa roštilja na mjestima gdje budemo pravili pauzu i noćili.
Pozivamo vas da nam se pridružite kako bi zajedno proveli jedan lijep vikend.
Redovne objave i dodatne informacije možete pratiti na www.4x4.ba ili na forumu.
mail potpisuju organizatori: Amir Perviz, Nijaz Hadžić, Hrvoje Kanta
www.4x4.ba - off road portal... i više od toga
 
Izbor za sliku mjeseca - nova sponzorirana rubrika...
31.07.2005.
Pošaljite Vašu najbolju off road sliku!
Od sada pa nadalje, Vi predlažete i birate sliku mjeseca!
Sponzor ovog natjecanja - ZENTEREN Off Road Center, koji je omogućio ovakav način izbora slike, pobjedniku dodjeljuje nagradu (poklon) koju će isti moći preuzeti na adresi sponzora.
Autor izabrane off road slike mjeseca dobiva FARADAY STAR - PERPETUAL FLASHLIGHT (NO BATTERIES OF BULBS REQUIRED; WATERPROOF - floats on water), a što će nakon proglašenja moći preuzeti na adresi sponzora:
ZENTEREN Off Road Center
Ilica 341, 10000 Zagreb

www.zenteren.com
Dakle, na Vama je da pošaljite sliku iz svijeta off roada (autorska slika) i sudjelujte kao natjecatelj u izboru - kako slanjem slika, tako i glasovanjem za najbolju sliku.
Slika ne smije biti veća od 800x600 pixela, a Vi morate biti registrirani ukoliko se želite uključiti. Izabrana slika iz tekućeg mjeseca, biti će prikazana kao slika nadolazećeg mjeseca na www.schnee-hr.com (odnosno www.schnee-hr.net).
Sponzor izbora SLIKE MJESECA
Uključivanjem u ovo natjecanje automatski izjavljujete da je slika Vaše autorsko djelo, te da pristajete da se na pobjedničku sliku stavi logo sponzora. Ukoliko slika nije Vaša, tada je potrebno kontaktirati autora uz objašnjenje u koju svrhu i uz koje uvjete ćete istu koristiti.
Osim komisije od 3 člana, u izboru za sliku mjeseca sudjelujete i Vi tako što će komisija uzeti u obzir najbolje ocijenjenu sliku.
Kako se ne bi dogodilo da slike koje su ranije uploadane prikupe više bodova, glasovanje će za sve posjetitelje biti otvoreno u drugoj polovici mjeseca - u ovom slučaju od 20.08.2005. pa do kraja mjeseca.
Svakoj slici možete dati samo po 1 ocjenu.
Slike možete slati i na e-mail offroad-schnee@schnee-hr.net - izbrišite "offroad-" iz adrese, ili poštom na adresu sponzora.
Do 31.08.2005. možete slati slike koje će ući u konkurenciju za izbor rujanske slike mjeseca.
 
< home > < 8 > < 7 > << 6 >> < 5 > < 4 > < 3 > < 2 > < 1 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava
Osvježeno: 07.09.2005.