Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

PRERAČUNAJ

cm
feet
inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch

OFF ROAD NA...

www.autosport.hr
Site sa odlično obrađenim raznim temama! Svakako ga posjetite!
www.auto-adrenalina.com
web portal hrvatskog automobilizma

Zagrebački Auto Show 2006. - ZV
10.03.2006.
Međunarodni salon automobila, motocikala i prateće industrije održavati će se od 23.03. - 02.04.2006. I ove godine u manifestaciji sudjeluju off roaderi iz OR Teama Vrbovec prezentirajući terenska vozila i općenito off road.
Zagreb Auto Show je puno više od gospodarske sajamske aktivnosti. To je događaj od posebnog društvenog i medijskog značaja za našu zemlju i Regiju te - ono što je nama najbitnije, promocije off roada.
Ovim putem pozivam sve klubove da se pridruže
Vrbovčanima makar jednim vozilom svog kluba.
Kako će ORT Vrbovec između ostalog predstavljati off road i vožnjom po poligonu vozilima iz naše "branše" u subotu 25.03. i 01.04. - bilo bi dobro da se klubovi organiziraju te barem 01. travnja pojave na ZV-u i pokažu brojčanost postojećih klubova u Hrvatskoj i vještinu vožnje. Vozila se mogu ostaviti na poligonu bez ikakve bojazni obzirom da će sve biti čuvano od strane čuvara ZV-a i službi za tehničku zaštitu.
Nadalje, svaki klub slobodno može donijeti bannere ili neki drugi vid promotivnog materijala, a sve u cilju da se posjetiteljima prikaže i prezentira HR off road.
Ovo je idealna prilika da pokažemo nesebičnost i da nešto učinimo svi zajedno na prezentaciji ovog sporta.
Vjerujem da je svima jasno da se u takvim i sličnim situacijama treba udružiti i ma kako god teško bilo stanje po klubovima, poslati barem jedno klupsko vozilo i predstavnika, banner, ispisati kalendar itd. kako bi nam se to jednog dana vratilo većim brojem posjetitelja na natjecanjima, s više razumijevanja i razuvjeravanja pojedinaca da nismo banda koja samo čeka priliku da napravi nešto štetno i sl..
ZV izlazi nam svima u susret, a ORT Vrbovec sudjelovanjem izlazi u susret svim off roaderima i red je da odvojite barem 1 dan kako bi pokazali da off road u Hrvatskoj postoji te prezentirali klubove, natjecanja i sve ono što off road jest.
Svi klubovi koji će se pojaviti, u svoju povijest mogu upisati i svoj doprinos sudjelovanjem u ovoj manifestaciji, a budući i sadašnji sponzori sigurno će znati cijeniti taj podatak.
ZV kaže slijedeće:

Zabava i natjecateljski duh, uz mnoštvo pratećih sadržaja:
· auto i moto slalom
· karting – grand prix poznatih

· automodelarske utrke
· izbor Miss Zagreb Auto Show
· probne vožnje
· Car Audio Show i Street race
· Off Road Show
· izbor Zvijezde Salona
· nagradna igra za posjetitelje

Program izlaganja:
— Auto show, Moto show, Audio show, oprema i dijelovi
— osobni automobili
— sportske izvedbe i prerade automobila
— terenski i dostavni automobili
— motocikli, skuteri, dijelovi, oprema i pribor
— oprema, pribor i tuning vozila
— njega i održavanje vozila
— rezervni dijelovi i servisna oprema
— usluge.

Kneginčani obnovili website
09.03.2006.
Kneginčani se dali na obnovu svoje web stranice.
Mada još
dorađuju site, veći dio je već u funkciji. Link na site glasi: www.offroad-hrvatska.com pa navratite kad god vam to odgovara :-).
Centralno-europski susret Land Rover entuzijasta
07.03.2006.
U Mađarskoj se između 07.- 09. srpnja 2006. održava Centralno-europski susret Land Rover entuzijasta i ljubitelja vojnih vozila. Susret će se odvijati u sjeveroistočnom dijelu Mađarske, na samoj Ukrajinskoj granici, a u okolici grada CSARODA. Sve dodatne informacije možete potražiti na linku slovenskog Land Rover Kluba ili na stranicama mađarskog Land Rover kluba.
Obzirom da landroveraši iz Slovenije planiraju na put krenuti sa cca 6-10 vozila, ponudili su se da se 07.07. (petak) ujutro sastanu na prolasku kroz Hrvatsku sa zainteresiranim kolegama iz Hrvatske i BiH. Osoba za kontakt je gospodin
Marjan Cukrov
iz kluba LR Slovenije.

P R I J E D L O G Pravilnika za off road Kup
06.03.2006.
Nakon male dorade, konačno možete vidjeti i pročitati Prijedlog Pravilnika (PDF) koji je još uvijek nedorečen, ali pokazuje napredak u suradnji vodećih off road klubova Hrvatske na prvom (18.02.) i drugom (04.03.) sastanku predstavnika klubova.

Na zadnjem sastanku okupili su se predstavnici 9 klubova (Vrbovec, Kneginec, Zrin, Subotica Podravska, Križevci, Marija Bistrica, Barban, Kamo oko vidi, Zg off road), a rezultat je trenutno ovakav.
Obzirom na 7-8 sati zasjedanja prošle subote, vjerujemo da smo glavne stvari u globalu riješili.
Od off roadera se očekuje da isprintaju i pročitaju ovaj Prijedlog Pravilnika, rasprave u svojim matičnim klubovima o detaljima, zapišu sve što smatraju važnim te pošalju na slijedeći sastanak opet po 2 (max. 3) predstavnika kluba.
Jedna zamolba svim klubovima:
- na sastanak NE DOVODITE osobe koje nisu članovi Vašeg kluba!
Ukoliko smatrate da svi dosadašnji pozivi nisu bili jasno definirani u tom pogledu (a jesu jer je velika većina prisutnih postupila po pozivima), shvatite ovu zamolbu vrlo ozbiljno.
Dan i vrijeme sastanka će biti objavljeni na ovoj stranici i dodatno će se obavijestiti predstavnici klubova osobno, a kako je potrebno prije početka sezone definirati najvažnije stavke, dobro se pripremite.
Još jedna od definiranih stavki je ta da SVI KLUBOVI na slijedeći sastanak dostave popis svojih članova (vozača i suvozača). Popis će se tijekom godine moći nadopunjavati upisom novih ili ispisom postojećih članova.
Svi klubovi koji ozbiljno misle pristupiti HORS-u (do daljnjeg koristimo taj naziv) i sudjelovati na natjecanjima sa namjerom da dobiju bodove za Kup moraju biti uredno registrirani i postojeći.
 
Dogovoren JEDINSTVENI Pravilnik za off road!
05.03.2006.
Jučer, 04.03.2006., u restoranu Sesvetska dolina u Zagrebu, Sesvete, na drugom sastanku predstavnika off road klubova donesen je Opći pravilnik! Iako ga još treba nijansirati, ovo je veliki korak za početak nove ere off roada na području RH.
Proturječne informacije možemo li imati svoj Savez ili Udrugu - ili ne još treba dobro provjeriti i napraviti nešto na tom planu.
Osim što su izglasana pravila ponašanja i samog natjecanja, predstavnici klubova su između ostalog dogovorili i iznose startnina za sva natjecanja.
Da ne ulazimo dalje u odabir tema iz Pravilnika, nakon što sve rečeno i dogovoreno bude uredno prepisano, Pravilnik ćete moći pronaći ovdje, isprintati ga te na miru u klubovima raspraviti o svemu. Za slučaj eventualnog ispuštanja nekih dijelova, očekujem da će predstavnici klubova stupiti samnom u kontakt kako bi se ispušteno uvrstilo.
Drugim riječima, nakon što se Pravilnik pojavi na ovoj stranici - klubovi su dužni pročitati ga te eventualne ispuste, propuste ili sl. javiti na 098/868-949 ili 095/900-6575 (Snježana).
Svakako bi trebalo održati najmanje još jedan sastanak prije početka sezone, a na kojem bi još jednom potvrdili zaključene stavke iz Pravilnika te razmotrili temu oko udruživanja klubova.
Dakle, nakon obrade, Pravilnik će biti jasno istaknut na ovoj stranici.
Prije nego se "bacim" na slaganje kockica sa jučerašnjeg sastanka, želim zahvaliti svim predstavnicima klubova na jednoj gesti predloženoj od strane kneginčana, a koju je većina prihvatila. Hvala - kneginčani, vrbovčani, križevčani, barbanci, dečki iz Marije Bistrice, Subotice Pdoravske, Kamo oko vidi te Zrinšćine, Vi znate na što mislim :-).
Također u ime svih prisutnih zahvaljujem i gospodinu Ivanu Kralju koji je svoje subotnje poslijepodne proveo s nama te nam pomogao svojim dugogodišnjim iskustvom na sceni hrvatskog auto i karting športa raznim korisnim savjetima.
ORK Subotica Podravska ima WEB stranicu!
26.02.2006.
Off road klub Subotica Podravska postavio je danas svoju web stranicu na net.
Iako stranica još nije do kraja popunjena, slobodno navratite i pogledajte kako su to zamislili.

Link na njihov site glasi:
www.ork-subotica-podravska.6te.net, a računaju na sve koji su voljni razmijeniti linkove da se jave putem e-maila webmastera naznačenom na dnu web stranice.
Bliži se 3. Boltez & BF Goodrich
25.02.2006.
11.03.2006. održava se 3. Boltez & BF Goodrich off road.
Natjecanje će se održavati na novoj lokaciji - gramoznici Bistrica pri Naklem - dakle SLOVENIJA, na kojem će se voziti 2 discipline: HARD i BRZINCI. U najavi možete pročitati detalje, a od podataka koji nisu navedeni evo par riječi.
Nagrada za 1. mjesto u brzincu su 4 gume BF Goodrich te ostale praktične nagrade za sve plasirane od 1. do 10. mjesta.
Nagrade u HARD disciplini zavise od broja natjecatelja. Naime, SVA STARTNINA ulazi u nagradni fond s time da će 50% uplaćene startnine biti dodijeljeno prvoplasiranoj posadi, 30% drugoplasiranoj i 20% trećeplasiranoj posadi.
Za sve dodatne informacije i eventualnu najavu dolaska, možete se obratiti organizatoru HARD natjecanja ORC White Tiger na www.orcwhitetiger.com.
Slijedeći sastanak off roadera
22.02.2006.
Slijedeći sastanak predstavnika OFF ROAD klubova zakazan je za 04.03.2006. na istom mjestu, u isto vrijeme - 16,00h.
Također je preporuka kao i za prošli put da svaki klub pošalje 2 (maksimalno 3) predstavnika da se ne bi dogodio metež.
Svi ostali trebali bi se pojaviti na internim sastancima svojih matičnih klubova na kojima će biti izviješteni od strane prisutnih predstavnika.
Prijedloge i sve ostalo možete iznijeti u klubu, a predstavnici Vaših klubova bi to trebali iznijeti na spomenutom sastanku.
Mole se svi klubovi da ozbiljno shvate poziv na izjašnjavanje oko dolaska, broja predstavnika koji će doći te koliko njih planira večerati.
Kako je potrebno osigurati namirnice za poveći broj ljudi, svi bi trebali ovo shvatiti ozbiljno.

Svoj dolazak možete potvrditi na brojeve telefona: 098/868-949 ili 095/900-6575, Snježana (schnee).
Na sastanak je pozvan športski dužnosnik HAKS-a - g. Ivan Kralj, a koji će Vam svima biti na raspolaganju što se tiče svih pitanja vezanih oko pristupa HAKS-u itd.
Mole se svi da budu točni kao i prošlog puta.
< home > < 14 > << 13 >> < 12 > < 11 > < 10 > < 9 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava
Osvježeno: 02.04.2006.