Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


Održan 6. sastanak predstavnika ORK
13.11.2007.
12.11.2007. je održan još jedan sastanak Off road klubova na kojem se pojavilo 10 od 12 klubova I.O. HORS-a, jedan klub koji je članica HORS-a (AK Bregana), jedan klub-gost (ZG Off road) te jedan klub koji uopće nije trebao biti na ovom sastanku (ORK Kameni Svati), a prisutni predstavnik se nije niti izjasnio tko ga je pozvao obzirom da I.O. HORS-a nije donio odluku o prisustvu drugih/novih klubova osim ZG Off roada ovom sastanku.
Sastanak je održan u Karlovcu, u restoranu LA MIRAGE gdje smo svi izvrsno primljeni i gdje inače možete za jako malo novaca dobiti izvrsnu hranu koja je toliko obilata da teško da ćete ju svu moći "ugurati" u sebe. Restoran je malo izvan centra Karlovca, ima veliki parking, a kako je na osami, ne morate se bojati da ćete nekog smetati bukom ili sl.. Za sve koje zanima kako doći do La Mirage restorana zbog nekih budućih fešti, klikom na link možete otvoriti road book do lokacije.
Što se sastanka tiče, glavna stavka je bila da li će se članice HORS-a "smilovati" da tako kažem ZG Off road klubu da uđu u sistem bodovanja i od kada, ili ne. Klubovi su odlučili sa 10 glasova "ZA" te jednim "suzdržanim" da se ZG Off road boduje, a zatim se glasovalo da li da se boduju od početka sezone ili od datuma kada je podnesena "Zamolba" navedenog kluba (14.08.2007.) gdje se 8 klubova izjasnilo da se boduju od dana "Zamolbe", 2 kluba su digli ruku za opciju "od početka 2007.", i jedan je ostao "suzdržan".
Također se glasovalo da li će se njihovo natjecanje "ZG Trophy 2007." bodovati ili ne, a koje pitanje je postavio ZG Off road, te je 8 klubova diglo ruku da se ne boduje, 2 kluba su digla ruku da se boduje te je jedan ostao suzdržan.
Nakon svega, vidljivo je da su klubovi izašli u susret ZG Off road klubu da se boduju (iako ne i retrogradno, što i tako nema nigdje u svijetu), no moram naglasiti jednu osobnu kritiku na ime vodstva spomenutog kluba (zanemarite taj dio teksta ako želite, no dozvoljavam si, bilo ispravno ili ne, navesti i ovu osobnu opasku).
Opaska se odnosi na to da NITKO od 3 prisutna predstavnika ZG Off road kluba nije našao za shodno (iako je glasno rečeno pred svima da bi to bilo uredu prema klubovima koji zaslužuju bar malo poštovanja) da svim kažu "HVALA" na razmatranju i donesenim odlukama. Taman da je svaka stavka izglasana negativno po klub, opća kultura ponašanja nalaže da se na bilo koji način zahvali. Nisam iznenađena, no očekivala sam da će nakon glasno rečenog da bi barem to mogli reći (znači, u žargonu: "stavljeno im je u usta" pred svima), isti klub ne može/ne želi bar time dati na znanje da poštuje ostale kolege.
Kažem, zanemarite taj dio iako je ovo samo iznesena činjenica koja se dogodila (odnosno – nije se dogodila) na ovom sastanku.
Kritike za napisano možete ostaviti javno na forumu, a za one koji ne žele javno, slobodno mi se mogu javiti i privatno na mail, no nitko me ne može uvjeriti da su predstavnici ostalih Off road klubova zaslužili takvo ponašanje nakon što su izašli u susret molbi da se ZG Off road boduje.
No evo još koji detalj sa sastanka (sve ostalo će biti u Zapisniku koji će biti objavljen naknadno). Dogovoreno je da do kraja ove godine administraciju vezanu uz ORK-ove i dalje vodi Snježana Jurić, a ukoliko se u 2008. bude željela povući, klubovi će međusobno izabrati nekog drugog za taj posao.
Neven Kuharić, koji se u ime ORK Kameni svati pojavio na sastanku iako nije pozvan od strane I.O. HORS-a, niti je dostavio punomoć ili Rješenje iz kojeg bi se vidjelo da može govoriti u ime svog kluba, pitao je za učlanjenje na listu klubova-članica HORS-a te je jednoglasno donesena odluka da se ORK Kameni svati mogu upisati kao nova članica nakon što dostave kopiju Rješenja o osnivanju kluba te popis članova Snježani Jurić.
Željko Kodrić, predstavnik AK Bregana čije natjecanje se treba održati u prosincu, izvijestio je prisutne da se Božićni off road koji je upisan kao trodnevno natjecanje (14.-16.12.2007.), skraćuje na dva dana i to za vikend 15. i 16.12.2007. što su prisutni primili na znanje.
Također je dogovoreno da ORC Kneginec organizira proglašenje za sezonu 2007. obzirom na činjenicu da zbog nepotpune liste rezultata njihovo natjecanje s početka sezone još nema podijeljene bodove po posadama.
Novac za pehare će klubovi razmjerno podijeliti te su dužni izvršiti uplatu najkasnije 2 tjedna prije datuma proglašenja (koji će biti objavljen početkom 2008.).
Uglavnom, to je to ukratko, a ako klubovi misle da treba još nešto dodati ili oduzeti za javnost, vjerojatno će to sve navesti na svojim web stranicama.
 
Pripreme za 6. sastanak predstavnika ORK
10.11.2007.
Pripreme za još jedan sastanak Off road klubova su pri kraju i prema svim kontaktiranim klubovima (članicama HORS-a te jednim klubom koji to nije), postoji velika šansa da se svi odazovu. Prema informaciji koju sam dobila, za sada samo 2 kluba nisu mogla potvrditi siguran dolazak zbog drugih obveza te se čeka pozitivan ili negativan odgovor ZG OFF ROAD kluba, a koji je pozvan na sastanak zbog jedne ili dvije stavke Dnevnog reda koje se odnose na njih.
Iako ZG OFF ROAD prema vlastitoj odluci nije članica HORS-a, a kako su krajem godine tražili izvjesne pogodnosti mimo Pravilnika, u kontaktu sa ostalim ORK svima je kao i uvijek dana prilika izjasniti se za ili protiv, u ovom slučaju zvanja spomenutih na sastanak. Neznatnom većinom glasova "ZA", upućen je poziv na sastanak i tom klubu, no ostaje nam pričekati da se netko udostoji nazvati i javiti da li će netko doći ili ne.
I dalje stoji da po svakom klubu mogu doći maksimalno 2 (dva) predstavnika, da će svatko tko želi nešto reći – prvo podići ruku i čekati da dobije riječ, da nema upadanja jedni drugima već da se svaki predstavnik mora odslušati do kraja, da od 2 prisutna člana samo jedan može dizati ruku i govoriti i sl.
Podsjetnik svima da ne zaborave ponijeti pečat/žig te da budu točni – ili da se jave ukoliko budu spriječeni u dolasku.
Eto, to je informacija svima koji iščekuju rješavanje pitanja "tko" će obrađivati bodovanje u sezoni 2007. te se nadamo da će tabela ponovno biti javno dostupna radi raznih kalkulacija onih kojima su samo bodovi i bitni. Detaljnije o svemu idući tjedan.
 
Transparentno: Ovlaštenik Udruge Leptir i Udruga Leptir (2. dio)
06.11.2007.
Ostavljajući dovoljno vremena Ovlašteniku Udruge Leptir da od "prozivanja" na portalu o njegovom neispunjavanju obveza dostavi potvrde, račune ili ugovore, 02.11.2007. sam obavila nekoliko poziva prema uplatiteljima ZA KOJE ZNAM DA SU UPLAĆIVALI. Zvala bih ja SVE uplatitelje, no problem je i dalje taj što Ovlaštenik Udruge Leptir skriva informacije koje nam je obećao dati, pa nitko ne zna tko je sve uplatio na ime ...
 
Obavijest off roaderima...
05.11.2007.
Dobila sam mail od [izbrisala schnee] sa molbom da ga objavim, no moram priznati da mi nije baš do objave tako nečeg što sam mu i rekla kad je poslao mail. Međutim, stav [izbrisala schnee] je da je ovo HR Off road portal koji bi trebao obavještavati sve off roadere o stvarima koje se njih tiču i da je čak spreman i platiti za objavu.
Kraj svih obavljenih telefonskih razgovora s njim zadnjih par dana, on ne odustaje, a ja ne želim nikome uzimati novac niti za objavu oglasa kupoprodaje, pa tako niti za objave svega što korisnici žele da objavim, te smo se uspjeli dogovoriti da neću objaviti tekst u kompletu na stranici već da ću izdvojiti uvod, a ostalo staviti u PDF varijanti (da nije baš lako uočljivo).
Evo i mail koji sam primila za hrvatsku verziju, a kasnije i sa prijevodima (klikom na početnu rečenicu možete pročitati u PDF formatu):

Edit:
Čekajući istek zadanog roka Odvjetničke opomene jedne osobe, miče se, citiram:
"tekst od dne. 4.11.2007.g. koji je preveden na engleski, njemački ili talijanski jezik :…"

[izbrisala schnee dana 18.02.2008. u 00:15h]
Navedeni tekst od dne. 4.11.2007.g. je izbrisan u cijelosti.
Svi koji se žele uvjeriti što je traženo (od riječi do riječi), original dokumenta možete zatražiti na uvid i pročitati kod schnee.

"zašto jednu osobu nazivam pogrdnim imenima i zašto joj nije mjesto među off roaderima...
jedna se osoba udostojala pojaviti na jednoj utrci i imala je još jednu šansu za razgovor pa da pojasni neke stvari koje još uvijek nisu razjašnjene oko jednog drugog natjecanja.
onoliko koliko takvu osobu off roaderi poštuju i cijene – toliko i vrijedi.
koliko smo vidjeli, društvo jedne osobe je bilo debelo ograničeno čak na jednu osobu (tu i tamo bi nekog prevarila pa se ubacila u razgovor).
a koliko ta osoba poštuje druge off roadere, pokazuje nekoliko primjera:
na jednoj utrci naziva jednog off roadera, dušu od čovjeka seljakom samo zbog njegovog govora (dijalekta), na jednoj drugoj utrci pljuje po dvoje off roadera jer su dijelili sobu kao posada i to samo zato jel joj to govori "njezina intuicija" - vjerojatno sudi po samoj sebi, a i njoj se "ne može desit da pogriješi".
dobar je primjer i čovjek koji je tu osobu zvao u organizaciju jedne svoje utrke, a ona mu se zahvali na jedan "predivan" način, a da ne spominjem koliko je ta osoba pljuvala po ostalim off roaderima.
na jednoj utrci su me pitali zašto ju nazivam pogrdnim imenima – dobili su moj odgovor. samo nek se ta osoba visoko drži, sad će se vidjet ko je i šta je ta osoba u off roadu. no lijepo sam upozorio da je totalni autsajder, a ni na jednoj utrci nije bila dio ekipe zahvaljujući svojoj napuhanosti. nije ni čudo da je se još neko odrekao kada je vidio kakav je poluproizvod, a ne znam čemu se pjenila i raspitivala zašto sam ja tako dobar sa snješkom?! vjerojatno zato jer je snješka off roader kakav ta jedna osoba nikad neće i ne može biti ni u snu.
[potpis autora izbrisala schnee] "
 
Reakcija na tekst o [izbrisala schnee]
26.10.2007.
Primljeni mail forumaša, cenzurirana verzija komentara na jedan od tekstova:
-------Original Message-------
To: schnee@schnee-hr.net
Subject: [izbrisala schnee] isprika zbog onog [izbrisala schnee]

Poštovanje schnee,
sljedeću poruku Vam je poslao/la [izbrisala schnee] posredstvom Vašeg korisničkog računa na Forumu HR OFF ROAD FORUM.
Ako ovaj e-mail smatrate spamom, odnosno sadrži uvredljive ili druge nepoželjne komentare, kontaktirajte administratora/icu Foruma na: schnee@schnee-hr.net [priložite čitav e-mail, uključujući i zaglavlja].
Slijedi poslani Vam e-mail...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Snješka, svaka daljnja riječ je suvišna, a potpisujem svaku koju si napisala.
Drugo se nije ni moglo očekivati već da sam organizator ([izbrisala schnee]) bude preuzeo na svoju dušu počinjenu glupost i sramotu na [izbrisala schnee] od osobe u koju je imao toliko povjerenja i dao joj jedan od odgovornijih zadataka [izbrisala schnee].
Ništa žalosnije nego kad se napravi takva lakrdija kao što je učinila [izbrisala schnee] i da ima imalo dostojanstva [izbrisala schnee] i preuzela svoj dio krivnje i razjasnila puno toga [izbrisala schnee], kada je uporno tvrdila da je sve u redu.
No ako je [izbrisala schnee] ovo sve uredu, onda je sasvim u redu da se [izbrisala schnee] više ne pojavljuje na off road događanjima.
Pošto [izbrisala schnee] nema nimalo dostojanstva (osobno znam još od ranije), možemo je vrlo brzo očekivati na slijedećoj utrci [izbrisala schnee].
E dolje se dotična osoba – ili [izbrisala schnee], može sakrivat iza organizatora ili [izbrisala schnee], ali se neće moći sakriti ruglu.
Najveća želja od svega mi je trenutak kad će [izbrisala schnee] pogledati u oči.
Ali pošto ti nemaš ni mrvicu dostojanstva, to ćeš ti moći učiniti i prijeći preko toga samo tako.
[izbrisala schnee]
E pa [izbrisala schnee], slobodno možeš reći da [izbrisala schnee] ne priča sa takvom osobom kao što si ti, umišljenom, razmaženom, punom sebe, bez imalo dostojanstva da prizna svoju pogrešku i izvine se svim off roaderima koji su bili na [izbrisala schnee] i spere ljagu sa cijele [izbrisala schnee] za što nije krivac nitko drugi do tebe.
Do sada jadniju osobu od tebe još nisam imao čast upoznati, a mislim da si ti vrh hrpe toga jada. Imaš sreće što [izbrisala schnee] drži riječ pa neću javno napisati po kojima si sve off roaderima do sada pljuvala (da ne budem pre bezobrazan sa izrazom [izbrisala schnee]), a sad se istim tim off roaderima uvlačiš u [izbrisala schnee] ...
Snješka, molim te da ovo u cijelosti objaviš na webstranici.
[izbrisala schnee]
 
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 11.02.2008.