Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


Reakcija g. Harapina upućena Ovlašteniku Udruge Leptir
02.11.2007.
Reakcija jednog od sudionika Leptirove Off road karavane na temu svih tekstova na portalu koji su izazvani Ovlaštenik Udruge Leptirevim izvlačenjima i izbjegavanjima ispunjenja obveza koje je u par navrata obećao off roaderima uz odgovor koji je dobio od Ovlaštenik Udruge Leptira.
Zahvaljujem g. Harapinu, sudioniku karavane, na reakciji i dozvoli da se ovo objavi u cijelosti. Žao mi je što Ovlaštenik Udruge Leptir ne shvaća da do ovog svega ne bi niti ...
 
Transparentno: Ovlaštenik Udruge Leptir i Udruga Leptir (dio)
01.11.2007.
Evo i kratkih isječaka na temu "Leptirove Off road karavane" sa HR Off road foruma – koji je javan i sve u kompletu možete pročitati na linku:
www.schnee-hr.net/forum/viewtopic.php, a kao dio odgovora na tekst na leptirovoj stranici. Tako ću dio po dio iznositi i "drugu stranu".
Na ove isječke me (osim Srnčevičevog teksta) potaklo i to što forumaši smatraju da bi trebalo...
 
Ovlaštenik Udruge Leptir i dalje NE ISPUNJAVA OBEČANJA...
30.10.2007.
Očito je bilo potrebno izaći u javnost sa svim obećanjima koje je Ovlaštenik Udruge Leptir dao i do danas ih nije ispunio, da bi nas barem djelomično prestao ignorirati.
Doduše, on i dalje NE ISPUNJAVA svoje preuzete obveze i obećanja već troši vrijeme na izvrtanje činjenica i "lijepljenje etiketa" na moje ime, a ...
 
6. Katun off road - 2007.
29.10.2007.
Nakon što smo u petak na Vratima Jadrana saznali da smještaja u Domu, za koji nam je početkom tjedna rečeno da je na raspolaganju već od petka navečer - nema, uz pomoć Rolanda i Silvije smo pronašli smještaj u Matuljima, te smo ujutro krenuli na poligon u Katunu gdje smo trebali obaviti prijave u subotu 27.10.2007., prvog dana natjecanja do 10,30 sati te nakon brifinga u 11,00h startati na road book u 11,30h. Hardaši su startali tek negdje oko 14,00 - 15,00 sati, a softaši iza 15,00h (prvo vozilo je startalo u 15,13h).
Obzirom na činjenicu da smo svi čekali da prvo odvoze 15-20 stranaca (hard), kad je red došao na hard posade prijavljene za natjecanje Katun off road 2007., organizator je najavio i start posada u softu te smo se Neba i ja odlučili na protest tako da smo uzeli road book i dodatak booku, kontrolni karton te startali na soft da nam se upiše vrijeme starta pošto je book za softaše bio limitiran na 6 sati. Nakon starta, Neba je odmah parkirao vozilo i došao na poligon gdje smo slijedećih cca 2-3 sata pratili posade koje su vozile Katun off road.
Iako organizator, AMK No Limits ima svoje razloge zašto je to bili tako, moram naglasiti da su posade komentirale da se sve moglo drugačije posložiti. Npr. evo samo 2 komentara nekih posada: prvo startati softaše na road book, a ne na polovici hard vožnji; zamijeniti dane – drugim riječima, ako je prva varijanta bila teško izvediva zbog susretanja hard i soft posada na road booku, onda se trebalo brzince od nedjelje staviti u raspored za subotu, a road book za soft kategoriju prebaciti za nedjelju kad su hardaši na poligonu i sl..
I tako je nelogično da se softaši voze po trasi koju je prije njih prošlo cca 20-ak hard vozila, a i bez obzira na toliki vremenski razmak, softaši i hardaši su se susretali na booku.
Nakon što smo Neba i ja startali na soft, iza nas je dolazilo još nekoliko hard posada, a jedna (talijanska posada kojoj ovim putem zahvaljujemo) je pomogla u izvlačenju našeg soft-Suzukija iz kolotečina gdje smo nasjeli i na stijeni "spigali" bullbar te auspuh. Neba je prošao pješke naprijed da vidi kakav je dalje put i kad se vratio, odluka je bila da odustanemo jer se još na kotačima moramo vratiti u Zagreb. Uz našu procjenu ovog što smo prošli i vidjeli, i Mladen i Lidija su nas zvali na mobitel da nam jave da sa ovom našom "serijalom" od Suzukija ne nastavljamo vožnju. Naknadno smo čuli i od drugih posada da je dobro da smo se vratili na poligon jer da trasu ne bi mogli završiti.
U svakom slučaju, sanirali smo što se dalo sanirati te se vratili na poligon predati road book te smo otišli potražiti smještaj. Za nedjeljne brzince smo se odmah "odjavili" te smo vikend proveli u promatranju ostalih posada.
Ovim putem koristim priliku u svoje i u ime još nekoliko off roadera, zahvaliti Rolandu i Silviji, te Daliboru i Daliboru :) na trudu oko našeg smještaja.
U svakom slučaju, oštećenja vozila je bilo i na hardu i na softu, ne samo kod nas.
Senad Flego i Patrik Prodan su osvojili prvo mjesto u road booku hard i treće mjesto u Extremeu iako su i oni tijekom ovog vikenda imali problema sa vozilom. Posada u sastavu Bruno Milički i Zoran Lenart je zamijenila uloge sa Flegom i Prodanom te su u Hard road booku odnijeli 3. mjesto, a u Extremeu 1. mjesto. Od 3 strane posade, 2 su završile, a drugo mjesto u Hard road booku te Extremeu je fantastičnom vožnjom i dobro pripremljenim Suzukijem odnio Gilnreiner Dieter koji, osim što sve radi sam – čitanje road booka, procjena situacije, putanje kretanja vozila i sl., uz to ima i jako brzo vitlo i dovoljno samopouzdanja za svladavanje extremnih uvjeta na stazi. Dieter, svaka čast!
U soft kategoriji se uz road book vozio brzinac te su pehare ponijeli Nino Pekoč i Damir Muharemović na prvom, Mladen i Lidija Harmicar na drugom te Josip Radović i Luca Coccarielli na trećem mjestu Soft road booka, a u Brzincima do 2000 ccm prvo mjesto je pripalo Davoru i Mišelu Koraca, drugo Ivanu Kalinski i Ivici Crneković te treće mjesto Damjanu Novak i Ireni Udovičić. U Brzincu preko 2000 ccm prvo mjesto je pripalo posadi Nino Pekoč i Damir Muharemović, drugo Josipu Radović i Luci Coccarielli, dok je treće mjesto odnijela posada Edo Gržanić i Tomica Poljski.
DODATAK: www.schnee-hr.net/forum/viewtopic.php
 
Ovlaštenik Udruge Leptir i dalje NE "DRŽI" DO SVOJE RIJEČI...
26.10.2007.
24.10.2007. primila sam još jedna mail "Leptirova pošta br. 9 – Vukovar u srcu" koju šalje Udruga Leptir, te sam zbog Predsjednika Udruge – g. Ovlaštenik Udruge Leptira, koji i dalje ignorira sve organizatore, sponzore i donatore "Leptirove Off road karavane", odlučila da više ne želim primati tu poštu.
Vratila sam mail na temelju upute sa dna Leptirove pošte u kojem stoji (izvadak iz Leptirove pošte br.9):
 
ISPRIKA organizatora Mini Croatia Trophy 2007.
25.10.2007.
Dragi moji off roaderi,
vrativši se večeras kući, dočekala me ISPRIKA g. Anđelka Cveka, vezana uz nedavno natjecanje u organizaciji AK Croatia Trophy, koje se priređuje pod nazivom Mini Croatia Trophy (MCT) evo već drugu godinu.
Čitajući njegovu Ispriku za MCT 2007., za koju me Anđelko zamolio da ju objavim javno jer je upućena...
 
Croatia - Katun Off road 2007.
21.10.2007.
www.amknolimits.com
- AMK No Limits sent the schedule of two days...
- AMK keine Begrenzungen sendeten den...
- Nessun limite di AMK ha trasmesso il...
- Limite d'AMK n'a pas envoyé le programme...
- Ningunos límites de AMK enviaron el horario...
- RUSSIA (pdf)...
< Translate by Kana >
 
Osvrt na Off road sezonu 2007.
20.10.2007.
Pročitavši jedan post na forumu na koji nisam mogla odmah odgovoriti, a on je u međuvremenu ne znam iz kog razloga brisan, otvorila sam neke linkove za sezonu 2005. i 2006.. Čitajući što sam tada pisala o sistemu bodovanja i problemima na koje sam nailazila prilikom bodovanja koje je i tako bilo prvenstveno radi moje znatiželje te da predočim off roaderima kako to može izgledati da postoji jedan ...
 
Posebni pravilnik za Katun Off road Cup - Istra 2007.
19.10.2007.
www.amknolimits.com
Organizator Katun Off road Cup-a – Istra 2007., AMK No Limits, dostavio je Posebni pravilnik u kojem su definirane stavke u skladu sa Off road Pravilnikom za sezonu 2007.
Sugerira se svim natjecateljima da PROČITAJU oba pravilnika da se ne bi dogodilo da na natjecanje dođu posade sa npr. nedozvoljenim kacigama ili sl.
Nemojte se ljutiti na organizatora ukoliko vam u takvom slučaju zabrani nastup jer "kaciga glavu čuva" se odnosi i na same posade, a i na organizatore koji nose najveći dio odgovornosti.
POSEBNI PRAVILNIK natjecanja Katun Off road Cup-a - Istra 2007.
 
Najava natjecanja u organizaciji AMK No Limits
19.10.2007.
AMK No Limits je dostavio Program dvodnevnog natjecanja za Off road Kup 2007. koji će se voziti za vikend 27. i 28. listopada 2007.
Evo kako izgleda raspored prema danima:
Subota 27.10.2007. god.
10:30 prijave
11:00 brifing
11:30 start
--:-- cilj
18:00 večera, zabava, karaoke, muzika u živo
Prenoćište u kampu na poligonu uz logorsku vatru ili ako netko želi osiguran smještaj u domu u Katunu trv. ponijeti svoju opremu za spavanje. Tuširanje osigurano u prostorijama NK Trviža.
Nedjelja 28.10.2007. god.
08:00 doručak
09:00 start
14:00 ručak
--:-- proglašenje

Startnine za domaće vozače: Startnine za strane vozače:
Road book hard = 600 kn Road book hard = 120 eur
Road book soft = 300 kn Road book soft = 60 eur
Brzinac = 100 kn Brzinac = 20 eur
Extreme = 300 kn Extreme = 60 eur
Autocross = 100 kn Autocross = 20 eur
   
Dodatne informacije : Vedran Šćulac 091/2533-863, Dragan Zović 098/507-018
Posebni pravilnik organizatora će biti objavljen večeras ili tijekom sutrašnjeg dana.
 
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 05.11.2007.