Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


OBAVIJEST organizatorima Leptirove OR karavane
19.10.2007.
Informacija svima koji su organizacijski, sponzorski ili donatorski vezani uz "Leptirovu Off road karavanu" održanu dana 09.09.2007., da se Predsjednik Udruge Leptir - Ovlaštenik Udruge Leptir, koji nakon završetka Leptirove Off road karavane ignorira i ne ispunjava svoje preuzete obveze, predstavlja okolo kao "off roader".
Obzirom na spoznaje o dosadašnjim kaznenim prijavama protiv njega (ukoliko bude potrebno - izaći će priopćenje za javnost sa konkretnim navođenjem kaznenih prijava), sramotno je da se jedna takva osoba ne smije predstaviti kao "Predsjednik Udruge" već se predstavlja kao off roader. Uskoro će biti postavljeno pitanje nadležnim tijelima na temelju čega su državni organi jednoj takvoj osobi dodijelili na skrb bespomoćnu djecu do 7 godina starosti, i još sa smetnjama u razvoju?!
Dakle, informacija se odnosi na sve koji će možda izgoogleati njegovo ime - neka pripaze jer ako Vas netko nakon prikupljanja financijskih sredstava izbjegava, ignorira, ne izvršava svoje obveze za koje je dao riječ organizatorima, sponzorima i donatorima, te još k tome ima i kaznene prijave "na kičmi", a ne smije reći da predstavlja Udrugu, već se lažno predstavlja kao off roader (što svakako ruši ugled off roadera), nešto nije uredu.
Da pojasnim.
Ovlaštenik Udruge Leptir je obećao off roaderima da će SVIM sponzorima i donatorima (i ovom portalu radi javne objave) dostaviti:
a) Izvod iz banke da se vidi koliko je sredstava prikupljeno akcijom off roadera;
b) svakom uplatitelju dostaviti Potvrdu na uplaćeni iznos donacije/sponzorstva;
c) dostaviti kopije poslanih Potvrda ovom portalu da se javno može vidjeti koliko je sredstava prikupljeno, te ukoliko je koga izostavio, da to bude transparentno;
d) da će za svaku potrošenu kunu iz prikupljenih sredstava od navedene akcije dostaviti račun iz kojeg će biti vidljivo da je novac potrošen na kupnju logopedskih setova za teže nagluhu djecu i djecu sa poremećajem govora do 7 godina starosti koja se nalaze u Udruzi Leptir iz Mošćenice, a za koje je akcija i rađena.
Zahtjevi Off roadera nisu nimalo nelogični, a ostaje u zraku pitanje ZAŠTO JE Ovlašteniku Udruge Leptir TAKO TEŠKO ISPUNITI OBEĆANJE KOJE JE DAO PRIJE KARAVANE kad je to najnormalnija situacija u svim humanitarnim akcijama?!
Nameće se još hrpa pitanja (što je i logično nakon njegovog ignoriranja) kao npr.:
Što je sa novcima i gdje su završili? Zašto nije dostavio spomenute potvrde? Zašto ignorira off roadere, sponzore i donatore sad kada je sve gotovo – skriva li time nešto? Da li je Ovlašteniku Udruge Leptir Udruga samo paravan za prikupljanje novca?! Zašto se ne smije predstaviti prema svojoj "funkciji" u Udruzi već se predstavlja kao off roader? Zašto ne dostavlja Izvod iz banke na kojem se može vidjeti koliko je novčanih sredstava prikupljeno humanitarnom akcijom "Leptirova Off road karavana"?! itd.
U svakom slučaju, javnost bi morala znati što se dešava radi svih daljnjih humanitarnih akcija koje bi mogle biti vezane uz Ivicu Ovlaštenik Udruge Leptira, te je zbog toga potrebno da off roaderi izađu u javnost sa svojim iskustvom vezanim uz njihovu humanitarnu akciju koju su radili za djecu sa posebnim potrebama.
 
Održan trodnevni 2. Mini Croatia Trophy 2007.
15.10.2007.
Odvožen je i drugi Mini Croatia Trophy koji je započeo u petak 12.10.2007. kraćom noćnom etapom, a završio je u nedjelju (14.10.2007.) kada je organizator AK Croatia Trophy posade startao na Mini Trophy Day.
Od prijavljenih 22 posade, jedna prijavljena na softu je morala odustati već prvog dana zbog otkazivanja motora (Terlević/Terlević) dok je nekoliko posada (hard i soft) odustalo naknadno.
Noćna etapa se sastojala od 10-ak kilometara "zagrijavanja", a subotnja je iznosila oko 70-80 kilometara. O hard road booku ne mogu puno jer ga nisam mogla pratiti (na moju žalost), no primjera radi, komentar Brune Miličkog je da je book bio označen tako da su ga vjerojatno svi mogli odvoziti i bez same putne knjige, samo na oznake, dok je komentar Zorana Lenarta bio da ako je tako označena kompletna Croatia Trophy, nije mu jasno kako se stranci gube.
Komentari za soft road book su najčešće bili da je to bila rally staza, no uvjeti su takvi da organizator zbog konfiguracije terena nije imao baš previše mogućnosti istrasirati "manje brzu" trasu (za vozila bez vitla i ostalih popratnih stvari, koje su u hardu "normala", baš i nema velikog izbora, a dodatno je malo i kiša "prala").
Bilo je nekih "nepoklapanja" unutar softa, no isto tako je bilo i raznog snalaženja u potrazi za pravim putem ili odustajanja od daljnje vožnje. Imali smo i jedan "bliski susret" koji je na sreću prošao "samo" sa materijalnom štetom.
Preživjele posade su nedjelju provele na močvarnom tlu gdje se vozio spomenuti Mini Trophy Day za obje klase. Radilo se o kružnoj off road vožnji u kojoj su softaši podijeljeni na 3 vozila u timu morali jedno vozilo podići bočno pomoću ostala 2 vozila te ispod podignutog praga staviti gumu (okomito na prag), otkopčati gurtnu/e te je vozilo moralo ostati oslonjeno na gumu.
Hardaši su svoj krug morali proći bez postavljanja gume pod vozilo, no zato su imali više muke zbog težeg terena u koji su upadali i preko razine kotača.
Bit Trophy Daya je timski rad i svladavanje zadataka što su svi timovi uspješno (neki više, neki manje) obavili međusobno si pomažući. Prvom timu je ipak bilo najteže jer su osim "probijanja" terena, imali otkazivanje 2 wincha, jedno je ostajalo bez struje, a na kraju se "razbolila" i lamela austrijske posade (kojoj su otkazala oba vitla ako se dobro sjećam, no vjerujem da će "skidanje temperature" doktor brzo riješiti).
Proglašenje je obavljeno u kampu (Staro selo – Topusko), a obzirom na dostavljene podatke, tabelu donosim u cijelosti te se nadam da ću ovih dana moći staviti dodatne podatke koje čekamo da nam dostavi gđica Katarina, dok ću za primljene nagrade nabrojati samo prve 3 posade redom;
Hard:
1. KROTA/BRGODAC, JEEP, KAMO OKO VIDI
2. SEYFRIED/DIETER, MERCEDES
3. KRKLEC/LELJAK, SUZUKI, ORT VRBOVEC
Soft:
1. RADOVIĆ/COCCARIELLI, JEEP, KAMO OKO VIDI
2. PEKOČ/GAURA, JEEP, KAMENI SVATI
3. TROŠT/FUNČIĆ, SUZUKI, NO LIMITS
Obzirom da je sada već skoro pola 2 poslije ponoći, fotogaleriju ćete moći vidjeti u tijeku današnjeg poslijepodneva te se nadam da mi je oprošteno :).
Rezultati u tabeli za Off road Kup 2007. dostavljeni mailom; Date: 14.10.2007 22:06:39, To: schnee@schnee-hr.net, Subject: rezultati mini ct 2007
 
PROGRAM natjecanja Mini CT
11.10.2007.
Za sve one koji nisu pogledali Posebni pravilnik organizatora AK Croatia Trophy u kojem se nalazi i Program trodnevnog Mini Croatia Trophy natjecanja, izdvojen je program u cijelosti:
PETAK; 12.10.2007.
do 22,00 h - okupljanje i prijave
- tehnički prijam i verifikacija
22,30 h - sastanak sa posadama (brifing)
23,00 h - start Noćnog road booka – soft, start je masovni
23,30 h - start Noćnog road booka – hard, start je masovni
Obvezno prikupljanje svih posada s automobilima u pred startnom prostoru. Posada koja zakasni u predstartni prostor, bit će kažnjena sa 50 kn.
SUBOTA; 13.10.2007.
08,00 h - privremeni rezultati Noćnog road booka
- doručak
09,30 h - sastanak sa posadama (brifing)
10,00 h - start road booka, soft
10,15 h - start road booka, hard
17,00 h - posebni ispiti
20,00 h - večera za sudionike
NEDJELJA; 14.10.2007.
08,00 h - privremeni rezultati subotnjih ispita
- doručak
09,30 h - sastanak sa posadama (brifing)
10,00 h - Mini Trophy Day za sve posade
15,00 h - objava privremenih rezultata
- ručak
- proglašenje rezultata i podjela nagrada
Pravilnik je objavljen 02.10.2007. i nalazi se malo niže na ovoj stranici, no za svaki slučaj, evo još jednom link na POSEBNI PRAVILNIK za ovo natjecanje.
 
Reakcija novinarke Večernjeg lista - gđe Ane Pisak
10.10.2007.
Iako na moj e-mail koji je upućen Večernjem listu na temu "Leptirove Off road karavane – NISI SAM" nije stigao nikakav odgovor, zahvaljujući jednom (nazvati ću ga: samozvanom) off roaderu, u Buzetu je ipak skrenuta pažnja na trud da u ime svih vas koji ste na bilo koji način sudjelovali u karavani i koji ste me zvali pročitavši članak u Večernjaku, da skrenem pažnju...
 
Slijedi 2. Mini Croatia Trophy
09.10.2007.
U petak 12.10.2007. do 22,00 sata primaju se prijave za Mini Croatia Trophy 2007. te tada započinje tehnički pregled vozila. Prekontrolirajte još jednom prije polaska da li vam se u vozilu nalazi vatrogasni aparat, prva pomoć i ostalo jer se nakon tehničkog pregleda treba održati brifing nakon kojeg slijedi i start na noćnu etapu road booka.
Ako ima onih koji još ne znaju gdje trebaju doći, evo i link na tekst o prošlogodišnjem Mini CT gdje se nalaze i karte koje će se povećati ako kliknete na sličice - link na Mini Ct 2006.
 
Izazov doline veprova u Buzetu
08.10.2007.
Off road klub "Kamo oko vidi" od ove godine više ne trasira i ne radi natjecanje pod nazivom Istra Challenge već se off road natjecanja u njihovoj organizaciji vode kao Wild Boar Valley Challenge (WBVC) – odnosno u prijevodu "Izazov doline veprova".
Ovogodišnji WBV Challenge se vozio prema Pravilniku za 2007. godinu te je obuhvaćao hard i soft discipline koje se boduju, a po prvi puta su uz soft road book voženi i brzinci.
Natjecanje je trajalo od petka do nedjelje (05.10.-07.10.2007.), a natjecale su se 22 posade (HR, SLO, ITA, D).
Nakon okupljanja i prijava u petak poslijepodne, posade su prologom izborile startne pozicije te su startale na noćne etape – hardaši oko 21,30h na hard road book, a softaši na noćne brzince.
U subotu ujutro su hardaši vozili posebne ispite na poligonu i okolnom terenu, a softaše je čekao road book nekoliko kilometara dalje od samog poligona.
Kako je počela kiša, teren je postao pravi "challenge" za obje skupine pa su tako softaši imali, prema riječima jednog od sudaca, "extremni soft", a hardaši "extremni extreme". Nekoliko posada sa harda je u startu odustalo te se nije ni upuštalo u ovaj "challenge", a oni koji su ipak startali, osim što su na stazi proveli nekoliko puta duže vrijeme od predviđenog najduljeg vremena izvođenja ovih posebnih ispita, imali su razna izvrtanja na bok i/ili krov, winchanja iz metra u metar i sl. dok su neki nakon kraće vožnje odlučili odustati i vratiti se na poligon zbog preopasnog terena za koji je najviše kriva kiša.
Nedjelja je vožena na poligonu organizatora i to brzinci za softaše te extreme za hardaše.
Iako sunčana nedjelja, posljedice subotnje kiše ostavile su traga na terenu pa su sve vožnje vremenski poduplane. Klizak teren nije dozvoljavao razvijanje većih brzina jer je neminovno nosio kazne za potrgane stupiće i trake.
Što se tiče rezultata, dečki su to odradili najbolje do sada. Precizno, brzo i transparentno poslije svake vožnje (petak, subota, nedjelja + ukupni poredak). Čestitke na odrađenom, a ukupni poredak izgleda ovako:

SOFT ROAD BOOK
1. IVAN KALINSKI - IVICA CRNEKOVIĆ, SUZUKI, VRBOVEC
2. VEDRAN ŠĆULAC - DRAGAN ZOVIĆ, MITSUBISHI, NO LIMITS
3. DALIBOR TROŠT - ALEN TROŠT, SUZUKI, NO LIMITS

4. ELVIS GALANT - GORAN BLAŠKOVIĆ,
LADA, NO LIMITS
5. ROBERT ANTOLKOVIĆ - STANISLAV KRAMARIĆ,
SUZUKI, KRIŽEVCI
6. PATRIK TERLEVIĆ - IGOR BERBEROVIĆ,
SUZUKI, NO LIMITS
7. NEBOJŠA GVOZDIĆ - SNJEŽANA JURIĆ,
SUZUKI, ORT KUTINA
8. RUDI GRIŽON - DAVORKA GRIŽON, SUZUKI, OBALA
9. SINIŠA SIMGUNOVIĆ - ANDREA KRGA, JEEP,
10. DEJAN IVANČIĆ - DAMIR IVANČIĆ, SUZUKI, KAMO OKO VIDI
11. BRANKO JANOŠKOVIĆ - SANDI BLAŽEVIĆ, SUZUKI, MUD'S SPIRIT
12. DARIO TAGLIADIETRA - MARCELLO JURICIC, NISAN, NO LIMITS
13. WILLIAM UKUŠIĆ - SAM SVOJ MAKJSTOR, JEEP, NO LIMITS

HARD ROAD BOOK
1. BOŽIDAR HORVAT - PERICA HORVATIĆ, MERCEDES, KNEGINEC
2. BOJAN MAMUZIĆ - ZLATKO ŠURINA, SUZUKI, ZG OFF ROAD
3. MARIO ECKHARDT - ANDRE FULSCHE, JEEP, CRAZY 4 FUN TEAM

4. ZORAN ŠVEC - ŽELJKO BRLIĆ,
SUZUKI, KRIŽEVCI
5. DARKO JUREKIĆ - STANKO PAVLIČIĆ,
NISAN, ZG OFF ROAD
6. ZORAN KNAPIĆ - EDI RADOŠ,
JEEP, KAMO OKO VIDI
7. JADRANKO KOVAČ - ROLAND SIMČIĆ,
TOYOTA, KRIŽEVCI
8. ALEŠ GOLJA - PASAR MITJA, SUZUKI, 3 KRAJI SLO
9. STJEPAN MIKULČIĆ - JURAJ STUŽIĆ, JEEP,
10. PREDRAG VINKOVIĆ - MARIO PERIŠA, DAIHATSU, VRBOVEC

BRZINAC (ZASEBNO)
1 ELVIS GALANT - GORAN BLAŠKOVIĆ, LADA, NO LIMITS
2 VEDRAN ŠĆULAC - DRAGAN ZOVIĆ, MITSUBISHI, NO LIMITS
3 BOŽIDAR HORVAT - PERICA HORVATIĆ, MERCEDES, KNEGINEC

4 DALIBOR TROŠT - ALEN TROŠT,
SUZUKI, NO LIMITS
5 PATRIK TERLEVIĆ - IGOR BERBEROVIĆ,
SUZUKI, NO LIMITS
6 STJEPAN MIKULČIĆ - JURAJ STUŽIĆ, JEEP
7 LORIS VIVODA - BOJAN BRAJKOVIĆ,
LADA, NO LIMITS
8 DAVOR KORACA - SERGEJ LADAVAC, LADA, NO LIMITS
9 NIKOLA SELAR - ROBERT KRIZMANIĆ, LADA, NO LIMITS
10 IVAN KALINSKI - IVICA CRNEKOVIĆ, SUZUKI, VRBOVEC
11 IVICA CRNEKOVIĆ - IVAN KALINSKI, SUZUKI, VRBOVEC
 
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 29.10.2007.